Hadde svigermor på besøk igår, og hadde laget noen snertne sjokoladehjerter som skulle smelte i varm melk. Jeg hadde på forhånd smeltet kokesjokolade og hadde i litt kanel og litt gløggekstrakt før jeg helte blandingen i isbitformer og stakk en kanelstang oppi. En sånn ble akkurat nok til en kopp varm melk, og laget en nydelig smak. Syntes jeg. Og resten av familien. Svigermor var ikke helt enig, og gikk for å hente sukettboksen sin i vesken. Den var rett og slett ikke søt nok! Hun ville helst brukt sukker, sa hun - men det var disse kaloriene, da.
Jeg har aldri opplevd at noen søter varm sjokolade, men jeg er kanskje fryktelig naiv og uerfaren?
Bestemoren til manne min jobbet som barnepasser i England når hun var ung og tok med seg tradisjonen med te-tid hjem.
Når de drakk te satt jeg med slike øyne :eek: . De hadde noen enorme mengder med sukker i. 2-3 små spiseskjeer i en kopp.
Snodig. Men den ideen hørtes jo veldig god ut, jeg tror jeg må prøve. Bare smelte sjokkis med litt kanel og gløggekstrakt? Og stikke en kanelstang i som rørepinne/håndtak?
Sjokoladen ble god, den. :) Fant den i en julebok og tenkte jeg måtte prøve. Til 1 plate sjokolade hadde jeg 1 ss kanel og et par ss gløggekstrakt, tror jeg. Det ble 6 hjerter i en sånn rosa Ikea-form til isbiter. Kanelstengene er til rørepinner, ja, og er lett å feste i hjertene straks du har hatt sjokoladen i formene.
Smaken minnet veldig om Ibarra sin mexikanske kakao, hvis du har prøvd den.
Jeg har sukettboksen min med meg overalt hvor jeg ferdes. :snurt: Det er faktisk så gale at folk ser sånn ut :sjokk: hvis jeg en gang glemmer sukettene. :flau: Men jeg bruker de kun til kaffe, og det hørtes litt rart ut med suketter til varm sjokolade.
Bruksanvisningen står på undersiden, men jeg syns den var litt klønete. Derfor gjorde jeg omtrent som jeg gjør med vanlig kokesjokolade; jeg varmet litt melk og rørte platen ut i denne, på svak varme. Så spedde jeg med mer melk og varmet opp til det røk godt. Akkurat hvor mye melk jeg hadde, husker jeg ikke.
Akkurat dette var min tanke også. Sukettboks i veska, sier vel sitt tenker jeg. Ellers er det ikke alle som liker den litt bitre sjokoladesmaken. Husker jeg reagerte selv da farmor laget skikkelig sjokolade til meg da jeg var liten - smakte ikke sånn som kakao skulle smake. Nå synes jeg det er nyydelig.
Jeg liker te, kaffe og kakao (og sjokolade) søtere enn snittet, tror jeg... :flau:
Jeg hadde sikkert ikke hentet sukettboksen, men heller sittet og drukket pent, skuffet over at det ikke var noe særlig godt (etter min smak). Husker vi fikk varm sjokolade av min grandtante, og den var alltid lager veldig lite søt. Jeg var like skuffet hver gang. :p
Nam! :nam: Den er kjempegod, må prøve oppskriften din. Men storesøster nekter forresten å drikke Ibarra sin sjokolade - hun synes ikke den er søt nok. :fnise: Kanskje hun og svigermoren din er i slekt? :)