Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fantastisk god hvetekringle?

#1

Kneazle sa for siden:

Dét ønsker jeg meg en oppskrift på! :nam:


#2

Estrella sa for siden:

Her må jeg følge med. :nam:


#3

Kneazle sa for siden:

dytt
Jeg har både vaniljekrem og makronfyll. Mangler god, velprøvd oppskrift. :vilha:


#4

Chanett sa for siden:

Jeg liker best hvetekringle med kanel og sukker. Oppskrift har jeg.


#5

Estrella sa for siden:

:vilha: :blafre:


#6

Kneazle sa for siden:

Vil gjerne ha oppskrift, Chanett. :jupp:


#7

Chanett sa for siden:

Denne er en favoritt her i heimen. Jeg pleier å firdoble og legge det som ikke spises i fryseren.

Bladkrans
(1 porsjon)
50 g smør
2 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1/4 ts kardemomme
2 ss sukker
5 dl hvetemel
Lages som vanlig gjærdeig og forheves til dobbel størrelse. Kjevl ut et rektangel og smør på smør og strø sukker og kanel. Rull sammen og etterhev i ca. 20 minutter. Klipp mønster. Jeg klippet kun hakk på denne, men ofte klipper jeg skråhakk og bretter til hver sin side(se bildet under).
Strø på perlesukker og steik på 200 grader i ca 20 minutter.


#8

Kneazle sa for siden:

Åh, sånn klippekrans er fantastisk godt! Lager du fire kranser av den firedoble deigen, eller to store?


#9

Kneazle sa for siden:

Disse så også gode ut:

Drømmeboller med appelsin og vaniljekrem

INGREDIENSER:
1 l melk
250 g smør
3 dl sukker
2 stk egg
100 g gjær for søte deiger
3 ts kardemomme
2,1 kg hvetemel
FYLL
1 pk mandelmasse
1 stk appelsin
0,5 stk appelsin, revet skall av
2 dl ferdig vaniljekrem

FREMGANGSMÅTE:
Smelt smør, tilsett melk og varm til lunken/fingervarm.
Rør ut gjæren i litt av væsken. Rør eggene ut i resten
av melken. Ha alt det tørre i bakebollen og tilsett
væske mens maskinen går. Elt deigen i maskin i 8 -
10 min, til den blir glatt, smidig og blank. Dekk til
bakebollen og sett til hvil/heving i 30 - 40 min. Bland
mandelmasse med appelsinjuice (les på pakken) og
rør inn finrevet skall av 1 appelsin. Ha deigen ut på
bakebordet, del i to emner og kjevle hver del ut til et
rektangel. Smør på mandelmassen og rull sammen.
Skjær i skiver som til kanelboller og sett på
bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la
etterheve i ca 30 min. Lag en grop i hver bolle og legg
i 1 ss vaniljekrem. Stek på midterste rille i varm
stekeovn ved 230 grader i 8 - 10 min. Avkjøl på rist.

Vanskelig avgjørelse. Tror jeg må sove på det.


#10

Chanett sa for siden:

Fire kranser, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.