Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på Tina Nordstrøms kardemommebiscotti?

#1

daffy sa for siden:

Æsj, jeg har gledet med til å lage oppskriften på Tina Nordstrøms mandelkjeks med kardemommesmak i kveld. Denne står i den første eller andre kokeboken hun kom ut med. Men så kom jeg på at boken ligger nedpakket i en bod i et annet hus ...

Noen som har oppskriften på disse (fantastiske!) kakene for hånden og vil dele med meg?

Jeg tror den er omtrent slik:

125 g mandler hakkes/ males
125 g sukker
X antall eggeplommer? eller var det eggehvite?
1 (?) ts bakepulver
1 (?) ts kardemomme

Blandes godt sammen og stekes på 175 (?) grader i 15 (?) minutter


#2

daffy sa for siden:

Ingen som kan hjelpe her? Dette blir til verdens nydeligste kjeks altså! :friste, friste:


#3

Søster sa for siden:

Jeg kan dytte på tråden for deg. :nam:



#5

daffy sa for siden:

Nei, men de så ikke så verst ut de du linker til der, Irma. Det var nesten ikke (eller ikke i det helt tatt?) hvetemel i de jeg pleier å lage.
Jeg skal legge ut oppskrift når jeg finner igjen boken. Disse kjeksene er nydelig gode, mye bedre enn de fleste biscotti jeg har smakt på kaffebarer ol.


#6

Gammel bruker sa for siden:

Har du funnet igjen oppskriften, Daffy? :ivrig:

Jeg har tenkt å lage biscotti til jul, og har en oppskrift for hånden, men synes kardemommebiscotti om mulig hørtes enda bedre ut. ;)


#7

daffy sa for siden:

Ja, nå har jeg funnet igjen boken! Her kommer oppskrift, fra Tina Nordstrøms kokebok, disse er helt utrolig nydelige!

Ca 40 stk;

4 dl hvetemel
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme (vanlig ferdigmalt, ellers har jeg også med hell kjøpt hel kardemomme som jeg har støtt i morter)
1,5 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 egg
1 eggeplomme
125 gram mandler - finhakkes. Jeg har pleid å finhakke med kniv.

Til pensling; 1 egg og 1 ss melk

Sett ovnen på 215 grader. Bland alle ingrediensene og arbeid dem sammen til en jevn deig med fingrene. Del deigen i fire deler og rull dem til 3 cm tykke pølser. Pensle pølsene med en blanding av egg og melk. Legg dem på en stekeplate som er dekket med bakepapir og sett platen i ovnen. Senk varmen til 190 grader og stek i 15 minutter.

Ta platen ut av ovnen og skjær de varme stengene i 2 cm tykke skiver på skrå. Skyv dem litt fra hverandre og sett platen tilbake i ovnen. Skru av ovnsvarmen og la kakene tørke med ovnsdøren åpen.


#8

Gammel bruker sa for siden:

Tusen takk, Daffy! Disse skal prøves. :nam:



#10

Dixie Diner sa for siden:

Nammis! Skal ikke pølsene trykkes litt ned så det blir flatere, eller flates det helt ut av seg selv i ovnen?


#11

daffy sa for siden:

Jeg har vel trykket litt på dem, ja. Og så har jeg skjært pølsene i skråkutt så de får biscottifasong. Hmm, tror jeg må lage disse i dag! Før har jeg alltid hakket mandlene med kniv, men nå har jeg en nøttekvern på kjøkkenmaskinen min. Kanskje jeg må gjøre en prøvebatch med finmalte mandler i dag.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kjører mandlene i food processoren, genialt. Må prøve disse!


#13

Dixie Diner sa for siden:

Sånn ca. hvor lenge skal de tørkes, forresten?


#14

daffy sa for siden:

Et kvarter kanskje? Det spørs jo hvordan du vil ha dem. De er utrolig deilige når de er halvvarme og litt myke i midten syns jeg.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Takk. :D Skal overraske min italienske svigerfar med biscotti, tenkte jeg. Han elsker jo sånne. Svigermor har pleid å lage noen gode, men litt kjedelige kanskje. Med appelsinsmak. Tror disse er mye bedre.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Hjelp, deigen står i en bolle på kjøkkenet nå men er sinnssykt tørr? Den er liksom så smuldrete at den ikke henger sammen i det hele tatt. Du har ikke glemt noe væske i den oppskriften?


#17

daffy sa for siden:

Deigen er ganske tørr, ja. Man må jobbe eggene godt inn for å få riktig konsistens. Men jeg har alltid finhakket mandlene, ikke malt dem. Ser for meg at deigen blir enda tørrere med finhakkede mandler. Kanskje ha i litt mer egg da? Egg kommer jo mange forskjellige størrelser.

Oppdater med hvordan resultatet blir da! Sikkert to år siden jeg laget disse sist!


#18

Dixie Diner sa for siden:

Jeg finhakket mandlene jeg også. Men jeg kan ha i et ekstra egg, skal løpe inn og prøve det nå. :)


#19

Dixie Diner sa for siden:

Nå står de og tørker i ovnen. Himmel for en vanskelig deig, det var så og si umulig å rulle pølser, alt smuldret. Så jeg måtte lage 6 mindre pølser og trykke dem flate, så ut som små brød. :knegg: Men de smakte himmelsk godt da! Gleder meg til å smake når de er helt ferdige.

Jeg ser i andre oppskrifter på biscotti at det skal være smør i dem, du har ikke utelatt det, Daffy? Med smør hadde nok deigen blitt mer samarbeidsvillig.


#20

Dixie Diner sa for siden:

De ble veldig gode! Jeg prøver å ha litt smør i neste gang, og helt malte + finhakkede mandler, tror deigen blir litt mer medgjørlig da. Men de ble altså ganske så gode. :nam:


#21

Amelie sa for siden:

Fikk lyst å sette mannen på dette mens jeg skal på juleshopping i kveld, men for en som ikke er vant til baking, tror jeg en slik deig vil freake ham ut...?


#22

Dixie Diner sa for siden:

Den freaket til og med MEG ut, og jeg baker jo 10 dager i uka. :knegg:


#23

Amelie sa for siden:

:demotivert:

Mannen har laget artige berlinerkranser, han. :D


#24

Dixie Diner sa for siden:

Flinke mannen! Mannen min baker kun pizzadeig, men til gjengjeld er den så god at det er til å dø av. Med italiensk mel og langheving. Den er bare helt rå!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.