Æsj, jeg har gledet med til å lage oppskriften på Tina Nordstrøms mandelkjeks med kardemommesmak i kveld. Denne står i den første eller andre kokeboken hun kom ut med. Men så kom jeg på at boken ligger nedpakket i en bod i et annet hus ...
Noen som har oppskriften på disse (fantastiske!) kakene for hånden og vil dele med meg?
Jeg tror den er omtrent slik:
125 g mandler hakkes/ males
125 g sukker
X antall eggeplommer? eller var det eggehvite?
1 (?) ts bakepulver
1 (?) ts kardemomme
Blandes godt sammen og stekes på 175 (?) grader i 15 (?) minutter
Nei, men de så ikke så verst ut de du linker til der, Irma. Det var nesten ikke (eller ikke i det helt tatt?) hvetemel i de jeg pleier å lage.
Jeg skal legge ut oppskrift når jeg finner igjen boken. Disse kjeksene er nydelig gode, mye bedre enn de fleste biscotti jeg har smakt på kaffebarer ol.
Ja, nå har jeg funnet igjen boken! Her kommer oppskrift, fra Tina Nordstrøms kokebok, disse er helt utrolig nydelige!
Ca 40 stk;
4 dl hvetemel
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme (vanlig ferdigmalt, ellers har jeg også med hell kjøpt hel kardemomme som jeg har støtt i morter)
1,5 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 egg
1 eggeplomme
125 gram mandler - finhakkes. Jeg har pleid å finhakke med kniv.
Til pensling; 1 egg og 1 ss melk
Sett ovnen på 215 grader. Bland alle ingrediensene og arbeid dem sammen til en jevn deig med fingrene. Del deigen i fire deler og rull dem til 3 cm tykke pølser. Pensle pølsene med en blanding av egg og melk. Legg dem på en stekeplate som er dekket med bakepapir og sett platen i ovnen. Senk varmen til 190 grader og stek i 15 minutter.
Ta platen ut av ovnen og skjær de varme stengene i 2 cm tykke skiver på skrå. Skyv dem litt fra hverandre og sett platen tilbake i ovnen. Skru av ovnsvarmen og la kakene tørke med ovnsdøren åpen.
Jeg har vel trykket litt på dem, ja. Og så har jeg skjært pølsene i skråkutt så de får biscottifasong. Hmm, tror jeg må lage disse i dag! Før har jeg alltid hakket mandlene med kniv, men nå har jeg en nøttekvern på kjøkkenmaskinen min. Kanskje jeg må gjøre en prøvebatch med finmalte mandler i dag.
Takk. :D Skal overraske min italienske svigerfar med biscotti, tenkte jeg. Han elsker jo sånne. Svigermor har pleid å lage noen gode, men litt kjedelige kanskje. Med appelsinsmak. Tror disse er mye bedre.
Hjelp, deigen står i en bolle på kjøkkenet nå men er sinnssykt tørr? Den er liksom så smuldrete at den ikke henger sammen i det hele tatt. Du har ikke glemt noe væske i den oppskriften?
Deigen er ganske tørr, ja. Man må jobbe eggene godt inn for å få riktig konsistens. Men jeg har alltid finhakket mandlene, ikke malt dem. Ser for meg at deigen blir enda tørrere med finhakkede mandler. Kanskje ha i litt mer egg da? Egg kommer jo mange forskjellige størrelser.
Oppdater med hvordan resultatet blir da! Sikkert to år siden jeg laget disse sist!
Nå står de og tørker i ovnen. Himmel for en vanskelig deig, det var så og si umulig å rulle pølser, alt smuldret. Så jeg måtte lage 6 mindre pølser og trykke dem flate, så ut som små brød. :knegg: Men de smakte himmelsk godt da! Gleder meg til å smake når de er helt ferdige.
Jeg ser i andre oppskrifter på biscotti at det skal være smør i dem, du har ikke utelatt det, Daffy? Med smør hadde nok deigen blitt mer samarbeidsvillig.
De ble veldig gode! Jeg prøver å ha litt smør i neste gang, og helt malte + finhakkede mandler, tror deigen blir litt mer medgjørlig da. Men de ble altså ganske så gode. :nam:
Fikk lyst å sette mannen på dette mens jeg skal på juleshopping i kveld, men for en som ikke er vant til baking, tror jeg en slik deig vil freake ham ut...?
Flinke mannen! Mannen min baker kun pizzadeig, men til gjengjeld er den så god at det er til å dø av. Med italiensk mel og langheving. Den er bare helt rå!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.