Det heter kanskje noe annet når de ikke er helt flate? Jeg tenker på slike stekepanner som ikke egner seg til pannekaker, men som er fine å steke kjøttdeig i og ha i pastasauser, for eksempel. Slike med litt høye kanter.
Jeg har brukt å kjøpe slike på Ikea:
De fungerer ok når de er nye, men varer sjelden mer enn et år med vårt bruk. Da er de såpass slitne at de bare kan kastes. Igjen er den utslitt, og jeg må kjøpe ny. Lurer på å legge i litt mer penger og kjøpe en av bedre kvalitet. Men varer de lengre selv om de koster mer? Jeg er ikke villig til å betale store formuer for en stekepanne, men noen lapper mer enn denne til 89 kroner klarer jeg å spytte i.
Hva slags dype stekepanne har dere, og hva kostet den sånn ca? Er dere fornøyd med den? Har den ok varighet?
Vi har en dyr en fra jamie oliver serien og er IKKE fornøyd med den. Har vært forsiktig og bukt kun plast i den, men alikevel flekker belegget. Mulig vi har svidd den for hardt kanskje, men er uansett ikke fornøyd.
Er fornøyd med jernpanna vår jeg ;) Den har jeg hatt i mange år...
Jeg har traktørpanne, sånn partygrytesak. Den forrige jeg hadde varte i nesten 10 år med massiv bruk. Bruker kun plast og tre i den. Er kjempefornøyd med den. Og den tusenlappen den koster står jeg i hvert 10 år. (de er på tilbud til 699,- av og til har jeg sett)
Det heter sautépanne, ja. Jeg har Scan pan sin. Den har en fin funksjon i tillegg til slip lett belegg i det at man kan ta av håndtaket og stappe resten av pannen inn i stekeovnen. Da blir det mye lettere å få saftig og passe stekt kylling, kjøtt og fisk.
Vi har en stor og en liten støpejernspanne, og en sautèpanne i stål uten belegg. Ja, jernpanna er litt tung, men det hjelper å bruke en gryteklut, og holde lengst mulig inn på skaftet. Og skylle den av med èn gang man har brukt den, mens den ennå er varm. Jeg savner ikke slipp-belegg, det er deilig å slippe plast i maten.
Helt genialt. De gode egenskapene både fra teflon og jernpanne, men ikke de negative sidene. Ser ut som den kommer til å holde "dritlenge".
Kjøpt på Jernia, lurer på om den kosta en 500-600, jeg. Det er avtagbart håndtak, så man kan f.eks sette den inn i stekeovnen hvis man lager noe rett i panna som skal gratineres eller noe.
Vi har Eva Trios sautépanne, og er strålende fornøyd så langt. Nå skal det sies at mannen er nokså tett i pappen, så han bruker stadig jernstekespade i den, så vi får se hvor lenge den holder. :sur:
Jeg kjøper ikke panner til mer enn tre hundre ca siden jeg sliter dem ut fort. Jeg liker å steke kjøtt på ganske høy varme og jeg liker stekespaden min. :trassig:
Dermed kjøper jeg nye en gang i året sånn omtrent. Den jeg liker best i den prisklassen kjøpte jeg på glassmagasinet, men jeg husker ikke hva den heter. Det er billigserien til glassmagasinet her. :hjelpsomme råd tenker jeg:
Har ingen nå, men pre-induksjon hadde vi en veldig bra en som jeg ikke husker navnet på. Titanlegering tvers gjennom - ikke bare et belegg. (Viktig - hvis det bare er belegg så tåler den ingenting - er den legering tvers gjennom kan det fint bli riper i den uten at den mister Gode Egenskaper.)
Nå har vi en med tykk bunn fra Tefal, kjøpt på Jernia. Har hatt flere lignende i både teflon og titanium, men med vår bruk holder de aldri mer enn 1-1 1/2 år uansett. Så neste gang kjøper vi en med garanti, så vi kan bytte den inn når belegget begynner å flasse.
Bruker bare plastredskaper, men det virker som høy varme, sterke krydder og daglig bruk tar knekken på dem alle.
Jeg digger titanpannene våre. :hjerter:
De tåler å bli vasket med oppvaskmiddel, og de blir ikke fort ripete.
En kjel ble ripete, og da fikk vi ny med en gang på Til Bords. :jupp:
Vi har Gastrolux Ø:28cm.
Har hatt den i maange år og bruker den så og si daglig. Er kjempefornøyd med den. Aner ikke hva den koster men uansett så er det verdt det... vi fikk den i julegave et år. Pannekaker går forresten fin-fint å steke i den også...
Jeg liker bare støpejernspanner. Vi har en støpjern med belegg av noe slag fra Le Creuset, men ting brenner seg mye fortere i den enn i den reine støpejernspanna uten belegg. Det kommer selvsagt helt an på hva man skal lage i den, kjøttsauser, kjøttdeig og slikt går helt fint, men å steke ting er vanskelig. Denne er det vi har:
Jeg lurer på om det er jeg som er håpløs, og ikke stekepannene, men min erfaring er at ingenting holder. Derfor er det like greit å kjøpe noe halvbillig til 3-500.
Jeg har hatt nowo titanium, tefal, Høyang og Jamie Oliver. Ingen av dem holdt noe lenger enn glassmagasinets egen serie.
Jeg skjønner ikke hvordan man greier å ødelegge en stekepanne. Tenker dere på sånne stekepanner med belegg da, som dere riper opp? Hvorfor kjøper dere ikke bare støpejernspanner, i stedet for å pælme billige panner hele tiden?
Jeg har den samme støpejernspannen som deg glitterchick, men jeg syns ikke den funker til alt. (I tillegg er den veldig tung...)
Pannekaker for eksempel, nå er det ikke så ofte vi har det, men alt sånt som henger seg lett fast syns jeg går bedre i en stekepanne med belegg. Og ja, jeg har hatt både dyre og billige, og de varer langtgfra evig selv om man bruker de anbefalte stekespadene. Høy varme må man jo bruke av og til.
Ja, den jeg viste frem funker ikke til alt, slik jeg også skrev. :nikker: Den har et slags belegg, og pannekaker er umulig å steke i den. Vi bruker den mest til kjøttdeig, pastasauser og gryter.
Til pannekaker bruker jeg vanlig oljet støpejernspanne. Jeg har aldri problem med at noe setter seg fast i den. Jeg tror heller ikke jeg kommer til å greie å bruke dem opp, jeg bruker bambus- og trestekespader. Jeg har også en støpejerngryte etter farmoren min, den får en runde med olje i ny og ne, og jeg regner med at Glitterbarnet kan overta den en dag, det er ikke snakk om at den blir oppbrukt.
Tito, LilleBulla og Snippa: Hvordan bruker dere pannene hvis dere kaster rundt en i året? :nysgjerrig:
Jeg liker veldig godt jernpanner, men pga sviktende håndledd må den i såfall komme med bærehjelper om jeg skal bruke den.. :humre:
Men jeg har ikke opplevd at de vanlige teflonpannene blir ødelagte slik enkelte her beskriver. Jeg har dog kjøpt de bililgste stekepannene på Ikea ett par ganger. De ender opp med å bule i midten slik at alt faller på sidene. Og det tar ikke spesielt lang tid.
Et par slike Gastroluxpanner. En diger og en litt mer anstendig størrelse. Kjøpt for en slikk og ingenting på netthandelen.no (av alle steder, og nei, det er ingen vane).
Vi har en Jamie Oliver-panne, en støpejernspanne fra Høyang og en billig panne kjøpt på Coop. Alle tre er mange år gamle. Jeg liker absolutt Jamiepanna best. Den er god som ny selv om den er brukt veldig mye og vasket i maskin uttallige ganger. Belegget er like bra fremdeles. Billigpanna fra Coop har også holdt bra, men der begynner belegget å bli slitt nå. Støpjernspanna bruker jeg nesten aldri. Jeg liker ikke å tilberede mat i støpjernspanner og gryter. Den er like fin som da den var ny, men den er lite brukt.
Støpejernspanner blir ikke oppbrukt, altså, men alle jeg har hatt med slipp-belegg blir dårlige etter et år eller to, enten de koster 149 eller 1499. jeg bruker bare plast- og tre, men steker vel ganske mye på høy temperatur. De dyre holder lengre, men ikke lenge nok til at det lønner seg å betale 4-6 ganger prisen.
Grunnen til å ha panner med slipp-belegg er jo at man ikke trenger ha i stekefett, det er antagelig viktigere for noen enn for andre.
Vi bruker ikke noe særlig stekefett i støpejernspanna heller, så lenge den blir velhold og oljet et par ganger i året. Når jeg steker pannekaker tar jeg en liten dæsj smør på den første (halv teskje ca), og da trenger jeg ikke bruke mer resten av steketiden. Men nå skal jeg slutte å mase om støpejernets fortreffeligheter. ;)
Jeg har forresten en billigpanne som bolker seg under varme, men det er en noveltypanne formet som et hjerte, og blir ikke brukt så veldig ofte. Men det er fryktelig irriterende og gjør det umulig å steke noe i den.
Jeg kaster ikke en i året. En annethvert eller 3. hvert år, kanskje? :ikke oversikt: Ødelagt = slitt belegg. De kan fortsatt brukes, men jeg må da bruke mer fett i pannene. Jeg kjøper ikke sånne panner som skaler av belegg.
Jeg bruker kun plast og tre i pannene, men jeg steker på veldig sterk varme.
Jeg liker ikke jernpanner. Har en, men bruker den stort sett aldri. Jeg liker best å steke uten noe særlig fett i panna. Jeg liker ikke smør, selv ikke mat som er stekt i det.
Vi bruker den for det meste til steking av kjøttdeig og ha i pastasauser, og så steker jeg egg og eggerøre i den. Bruker kun tre- og plastredskaper. Bruker olje når jeg steker i den. Og den jeg har kjøpt hos Ikea blir slitt ut etter et år da. Eller, det kommer riper i belegget, og når det blir nok riper synes jeg det er ekkelt å bruke den.
Denne har vi også, men etter 5 års bruk begynner belegget å takke for seg. Det flasser ikke eller noe sånt, men er slitt og ting setter seg fast i den, og vi har ikke brukt annet enn tre og plast i den. Men den varte nå 5 år, og det er ikke verst.
Melder meg inn i "klubben" som er fornøyd med nowo titanium. Har min andre nå, den første varte vel i 4 år. Den skal tåle alt, dvs ikke nøye med om det er metallredskaper eller tre, eller kniv om så, sa de i butikken, men måtte være nøye på at ting ikke brente seg fast. Da måtte man få det løs så fort som mulig. Så det prøver jeg på nå.
Jeg har kun jernpanne og er egentlig fornøyd med den. Bruker jerngryte hvis jeg trenger litt høyerer kanter en pannen.
Men jeg har lyst på en slik Jamie Oliver-panne som mamma har på hytta. Jernpanna har klart sine begrensninger og egner seg ikke så godt til woking og slikt. Også er den veldig tung.
Ellers er et lite tips å varme opp pannen forsiktig før man setter på full guffe, da får ikke pannen like stort temperatursjokk.
Å sette kald panne på full fres ødelegger belegget like mye som stål-redskaper.
Vi har en Nowo Titanium med avtagbart håndtak, og en Jamie Oliver/Tefal-sak. Bruker begge mye og ofte, og de er nå ikke ødelagt enda.
Har også en støpejernsak fra Ikea som er snart 15 år gammel. Den er like god. :dåne:
Ja, også har vi en ordentlig heavy støpejernswok. Den tåler varme.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.