Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pain au chocolat

#1

Blå sa for siden:

Jeg er ikke en aktiv bruker av kokebøker, men Andreas Viestad er et unntak. Hans oppskrifter er gode, i tillegg til at han skriver godt. Jeg kan sitte og bare kose meg med bøkene hans.

I "Det beste jeg vet" er en deilig oppskrift på croissant. Og siden pain au chocolat i utgangspunktet er croissant med sjokolade i, så har vi hatt en veldig usunn, men også veldig god frokost i dag. :hjerter:

Dette tar lang tid, fordi deigen må hvile mange ganger. Men den kan fint hvile i kjøleskapet over natten. Jeg gjorde det meste i går og tok den ut av kjøleskapet i morges for å bake dem ferdig, og det gikk fint.

Ingredienser:

500 g hvetemel
2ts salt
4 ss sukker
3 dl melk
20 g gjær (jeg brukte en halv pose tørrgjær)
200 g smør

Løs opp gjæren i kald melk. Bland melken med mel, salt og sukker i en bolle. Kna deigen sammen. Den skal være ganske fast. La den hvile minst en halv time i kjøleskapet.

Kjevle ut til en firkant (ca 40x40cm). Ta ut smøret og høvle tynne skiver som du dekker halve deigen med. Brett deigen som en konvolutt. La deigen hvile i kjøleskapet. KJevle ut deigen til et langt rektangel, brett den i tre som et brev. Gjenta dette fire ganger og la den hvile i kjøleskapet mellom hver gang.

Siste gang du har kjevlet ut til et rektangel deler du deigen i tre striper, ca 13 cm (jeg målte ikke og det gikk bra med meg), deigen skal være ca en halv cm tykk. Del stripene opp i trekanter og dersom det skal være sjokolade i, så skjærer du opp kokesjokolade i tynne biter og legger på den nederste delen av trekanten. Rull hver trekant sammen til små halvmåner. La dem heve. varm ovnen til 200 grader og bak croissantene midt i ovnen til de er gyllenbrune. I følge Viestad tar dette 15-20 minutter. Hos meg tok det litt over 10, så det er verd å følge med.

Som sagt. Dette er kanskje noe av det minst sunne i verden. Men det er også utrolig godt. Jeg sitter fremdeles har og stønner litt, en halv time etter frokost.


#2

nolo sa for siden:

Takk. :)



#4

Niobe sa for siden:

Å, nei. Denne oppskriften burde jeg aldri ha sett...


#5

Nenne sa for siden:

Tok du på alt smøret på én gang eller hadde du på smør flere ganger da du kjevlet ut? Jeg har lest i en wienderbrødoppskrift at smør skulle tas på flere ganger nemlig, så nå må jeg være sikker på at jeg får dette rett. :nemlig:


#6

Blå sa for siden:

Jeg tok på to ganger, men jeg tror at det er meningen at man skal ta alt på først. De andre kjevlingene er bare for å få den flakete.


#7

Nenne sa for siden:

Skjønner. :nemlig: Takk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.