Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg skal lage risotto, men har ikke hvitvin

#1

Slettet bruker sa for siden:

Kan jeg bruke en hvit portvin i stedet (det har jeg)? Blir det noe godt om jeg ikke har vin i? Eller må jeg skrinlegge risottoprosjektet til jeg får kommet meg på polet, noe som blir etter påske?


#2

Fruktflua sa for siden:

Du kan bruke eplejuice i stedet. ;)


#3

Toffskij sa for siden:

Eller vann og litt sitronsaft.


#4

Fruktflua sa for siden:

Og også eplecideredikk og vann.



#6

LaBanga sa for siden:

Det blir helt greit uten hvitvin, jeg bruker som regel bare litt ekstra buljong og tar ellers det jeg har tilgjengelig.


#7

Nenne sa for siden:

Jeg lager ofte hverdagsrisotto uten vin. Det blir godt allikevel. :nikker:


#8

kalufs sa for siden:

Hvis jeg skal lage risotto som ungene og skal spise, så tar jeg bare mer buljong istedet for.


#9

Fruktflua sa for siden:

Men om ungene skulle ha spist risotte med hvitvin, så fordamper alkoholen før servering. :nikker:


#10

TGM sa for siden:

Hvitvinseddik fungerer veldig bra.


#11

daffy sa for siden:

Portvin funker helt fint til risotto. Jeg pleier å bruker tørr vermout (Noilly Prat. En klunk druebrennevin (cognac, armagnac eller lignende) gjør også nytten.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Jeg brukte hvit portvin, og det ble en ubetinget suksess. Kraftig og god smak, og perfekt konsistens. :D Ikke verst for første gangs risottolaging.


#13

Claire sa for siden:

Åh, risotto må lages snart - det er godt. :nemlig:


#14

kalufs sa for siden:

Det vet jeg godt. Men ungene er ikke så glade i mat som har vin i seg. Litt for voksen smak for en 1 og en 3 årig, tror jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.