Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Surret lammestek

#1

Knerten sa for siden:

Jeg har kjøpt en surret lammestek til i kveld. Vanligvis har vi lammelår, men jeg fant ikke det i dag, og gikk for denne benfrie steken istedenfor.

Men skal tråden av før den stekes og går inn i ovnen? :o


#2

Sitron sa for siden:

På nettet her i sted leste jeg at steker under 2,5 kilo skulle brunes før de skulle i ovnen og da må vel tråden av? Ellers hadde jeg latt tråden være på om den skal rett i ovnen.


#3

Frøydis sa for siden:

Jeg lar tråden være på mens jeg bruner og steker steika. Tar den av etter at steika har hvilt seg rett før servering.


#4

Knerten sa for siden:

Den er på rett under 2,5 kilo og jeg planlegger å brune den litt før jeg legger den i ovnen. Kanskje jeg skulle prøve å ha på snoren da. I verste fall går den i stykker når jeg steker den litt, og da sier svaret seg selv.

Tusen takk for svar! Jeg får sette i gang. :nikker:


#5

Frøydis sa for siden:

Tråden er der for å holde kjøttet sammen, så jeg mener den skal være på mens man steker ja. Den går ikke i stykker hvertfall.


#6

GinaK sa for siden:

Off, vi kunne jo bytte... :p Jeg er helt grønn på lammelår..

Jeg fant ingen surret stek i den butikken jeg var i så jeg endte med et røkt lammelår på 2,2kg.
Dette har jeg aldri gjort før men jeg har puttet etpar hvitløksbåter inni her og der (har delt hver båt i 4 biter..) og gnidd inn med salt og pepper og rosmarin... helt oppi 1liter vann og biter med løk og gulrøtter....

den står nå i ovnen på 2.timen og det lukter da i det minste godt... skal ha fløtegratinerte poter (hjemmelaget), saus og kokte gulrøtter til.. blir vel bra. HAr puttet i et termometer og det står i GILDE-heftet at den skal ut når det vises 72-76grader... tenker jeg tar den ut ved 74 grader så er det midt i melllom.. :o

Den steken din skal jo ha på nettet. Jeg ville ha brunet den i pannen og puttet i ovenen med steketermometer. Aner ikke grader men tror vel de samme gradene gjelder for den type stek som lammelår...? :confused:

Lykke til med steken.


#7

Palmen sa for siden:

Tråden skal være på til den er ferdigstekt, det er den som gjoer at den holder fasongen. Beregn alltid mer tid enn du tror! Min surrede lammestek tok to timer lengre enn planlagt her om dagen. :har lært leksa si nå:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.