Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kalvestek i leirgryte

#1

Tonjemor sa for siden:

Vi skal ha gjester i dag kl 17.00. Tenkte å lage kalvestek og la den steke i leirgryta. Hvor lang tid bør jeg beregne på dette? Oppskrift anyone?


#2

Tallulah sa for siden:

Det kommer an på vekten, og hvor lav varme du har tenkt å lage den på. Jeg lagde en svinestek i portvin i jerngryte for en tid tilbake, den hadde jeg i ovnen i 4 timer på 160 grader. Jeg tror jeg hadde beregnet rundt 4 timer for å få den skikkelig mør.


#3

Mauser sa for siden:

Kalvestek er mer lettstekt enn svin, og bør ikke overstekes. Da blir den fort tørr. 150 grader i 3 timer hvis den er stor?


#4

Tallulah sa for siden:

OK, det visste jeg ikke. Blir den tørr hvis den ligger oppi væske også? Jeg hadde ganske mye portvin og buljong. Skal det ikke være noe væske ville jeg nok brukt steketermometer.


#5

Tonjemor sa for siden:

Den er ca 2 kg, og jeg tenkte å fylle opp med litt vann, kan det være lurt?


#6

Tonjemor sa for siden:

Tror kanskje jeg kopierer Glitter litt. Putter grønnsaker oppi, buljong og kanskje en dæsj rødvin? Lar den stå i 3-4 timer.


#7

Tallulah sa for siden:

Det ble veldig godt, og jeg tror det kan funke veldig bra til kalv også. God middag!


#8

Tonjemor sa for siden:

Ok, dette gikk fortere enn jeg trodde. Jeg satt den inn i ovnen på 100 grader rett før 12 fordi vi skulle en tur på trening. Skrudde opp tempen når jeg kom hjem til 150 grader. Nå er den 74 grader inni. Regner med at den er ferdig. Hvordan holder jeg den varm og saftig fram til kl 17?
Huff, krise....Hjelp


#9

Tallulah sa for siden:

Hvis du koker den i masse væske så trenger du ikke tenke på kjernetemperaturen, det er når du steker den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.