Jeg er usikker på hva som er hensiktsmessig oppbevaring av parmesanost. Etter at pakken er åpnet har jeg prøvd a) å ha den i plastpose i kjøleskap og b) ha den i kjøleskap uten noe rundt. Resultat syns jeg blir a) litt klam og b) for hard og tørr.
Jeg har den i fryseren. Får alltid store stoooore stykker av svigerfar når han har vært i Italia, og da deler jeg stykket/stykkene opp i mindre stykker og putter noen i kjøleskapet og noen i fryseren. Så tar jeg opp etter behov og legger i kjøleskapet. River den i kjøkkenmaskinen om jeg skal bruke mye om gangen, og oppbevarer rester revet i en pose i kjøleskapet.
Jeg har funnet ut at tupperwarebokser i kjøleskap er den beste måten å oppbevare parmesan på. Den holder seg lenge, blir ikke klam eller tørr, og den tar ikke smak fra annet jeg måtte ha i kjøleskapet som smaker sterkt.
Først og fremst må vi oppbevare den i sikkerhet for lillebror på to som elsker å gnage i seg parmesan. Bortsett fra det, bruker vi plasten den kom i - eventuelt en plastpose. Synes det fungerer helt fint.
De gangene jeg husker det, legger jeg den i folie, da holder den seg bedre enn i plasten den kom i. Men de fyker fort unna, så det er egentlig ikke noe problem. Hvis den er gammal og tørr, kan den puttes i supper.