Jeg fant denne oppskriften i avisa og skriver den her av to grunner: 1) jeg vil gjerne dele en god oppskrift med flere 2) vi kommer garantert til å rote bort avisa og jeg bruker dette som lagringsplass for ellers vellykkede oppskrifter.
1 stk lammelår
3 ss sitronsaft
12 stk poteter
7 stk tomater
6 ss olivenolje
3 ss smør/margarin
2 bunter kruspersille
6 båter hvitløk
1,5 dl strøkavring
100 g revet parmesan eller revet hvirost
2 ts salt
1 ts pepper
Slik gjør du:
Skjær poteter og tomater i skiver. Bruk 2 ss av oljen til å smøre en langpanne og legg i potetene og tomatene. Krydre med salt og pepper. Legg 2 ss smør i små klatter oppå potetene og tomaterne.
Finhakk persille og hvitløk og bland med strøkavring. 2/3 av denne blandingen blandes med 4 ss av olivenoljen, Det som er igjen blandes med nyreven ost og settes til side.
Gni låret inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt over hele låret. Legg låret direkte på potetskivene, sett i steketermometer og stek i litt over 2 timer på 175 grader til termometeret viser 55-60 grader.
De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 225 grader. Dryss på persille/osteblandingen og fordel 1 ss smør i klatter. Gratiner til det er sprøtt og steketermometeret vise ca 70 grader (rosa).
Lammekjøttet serveres i skiver med poteter og tomater. Fersk spinat passer godt ved siden av. Vi gikk for en enkel ratatoille. Strø den gode gratineringen over kjøttet, her ligger det massevis av smak.
Vi lagde ratatoille til. Det blir jo masse grønnsaker med tomatsaus. Men vi er sausmennesker og synes alt blir bedre med saus til.
Det er veldig lenge siden jeg la inn denne oppskriften, og det var morsomt å se den igjen. Jeg husker enda hvor vellykket det måltidet var. Må nesten invitere noen på middag snart.
Nå er jeg sikkert for sent ute, men jeg svarer uansett. De trenger ikke være så innmari tynne. De skal stekes i over 2 timer, så de blir uansett gjennomstekt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.