Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Provencalsk lammelår

#1

Tjorven sa for siden:

Jeg fant denne oppskriften i avisa og skriver den her av to grunner: 1) jeg vil gjerne dele en god oppskrift med flere 2) vi kommer garantert til å rote bort avisa og jeg bruker dette som lagringsplass for ellers vellykkede oppskrifter.

1 stk lammelår
3 ss sitronsaft
12 stk poteter
7 stk tomater
6 ss olivenolje
3 ss smør/margarin
2 bunter kruspersille
6 båter hvitløk
1,5 dl strøkavring
100 g revet parmesan eller revet hvirost
2 ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du:
Skjær poteter og tomater i skiver. Bruk 2 ss av oljen til å smøre en langpanne og legg i potetene og tomatene. Krydre med salt og pepper. Legg 2 ss smør i små klatter oppå potetene og tomaterne.

Finhakk persille og hvitløk og bland med strøkavring. 2/3 av denne blandingen blandes med 4 ss av olivenoljen, Det som er igjen blandes med nyreven ost og settes til side.

Gni låret inn med sitronsaft, salt og pepper. Smør persillemassen jevnt over hele låret. Legg låret direkte på potetskivene, sett i steketermometer og stek i litt over 2 timer på 175 grader til termometeret viser 55-60 grader.

De siste 15 minuttene av steketiden skrur du opp varmen til 225 grader. Dryss på persille/osteblandingen og fordel 1 ss smør i klatter. Gratiner til det er sprøtt og steketermometeret vise ca 70 grader (rosa).

Lammekjøttet serveres i skiver med poteter og tomater. Fersk spinat passer godt ved siden av. Vi gikk for en enkel ratatoille. Strø den gode gratineringen over kjøttet, her ligger det massevis av smak.

Enjoy!


#2

Tallulah sa for siden:

Åh, det hørtes deilig ut! Er det den som er på matprat-reklamen?


#3

Tjorven sa for siden:

Det var virkelig godt og ikke minst smaksrikt. Til og med snuppa spiste kjøtt (som nevnt i en tidligere tråd skjer ikke det så ofte).

Jeg vet ikke om det er denne oppskriften som er i matprat-reklamen. Vi fant den i Aften aften.


#4

rine sa for siden:

Jeg tror det er den samme som i Mat-prat.:nikker:
Fikk denne servert på fredag og det var utrolig godt. Anbefales fra meg også!


#5

Tjorven sa for siden:

Da har jeg sjekket ut. Det er den samme oppskriften som på matprat. Godt var det i alle fall!


#6

Tangina sa for siden:

Jeg lurer på å lage denne i morgen. Bør det være saus til? Eller, rettere sagt, kan jeg lage saus til? sauseglad


#7

Nabojenta sa for siden:

Tusen takk! Nå vet jeg hva jeg skal servere i morgen! :lykkelig:


#8

Tangina sa for siden:

Glad for å bistå med å dytte den opp, nabojenta. :neie: Skal du ha saus til?


#9

Tjorven sa for siden:

Vi lagde ratatoille til. Det blir jo masse grønnsaker med tomatsaus. Men vi er sausmennesker og synes alt blir bedre med saus til.

Det er veldig lenge siden jeg la inn denne oppskriften, og det var morsomt å se den igjen. Jeg husker enda hvor vellykket det måltidet var. Må nesten invitere noen på middag snart.


#10

Ine sa for siden:

Hvor tynne skal potetene skjøres i skiver, så tynne som mulig? (som i fløtegratinerte poteter?)


#11

Tangina sa for siden:

De var utsolgt for strøkavring i butikken, men jeg regner med at det går greit å knuse noen kavringer. Ikke sant?


#12

Tjorven sa for siden:

Nå er jeg sikkert for sent ute, men jeg svarer uansett. De trenger ikke være så innmari tynne. De skal stekes i over 2 timer, så de blir uansett gjennomstekt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.