Har en landkylling som jeg tenkte å tilberede i morgen.
Sist jeg lagde noe med hel kylling ble det rimelig.... mislykket. Så jeg trenger gode oppskrifter som gir imponerende resultater! :vilha: Kan godt være komplisert bare oppskriften er foolproofed og smaken er god. :nemlig:
Jeg pleier å stikke noen hvitløksfedd pluss en kvart sitron som er kuttet litt i og et par klatter med smør inn i kyllingen. Så deler jeg opp et par fedd med hvitløk til og stikker inn i selve kjøttet. Så pensler jeg den med en blanding av smeltet smør og salt og pepper, samt litt fersk basilikum, passer på at jeg "tetter" hullene med masse smør. Pensle godt. Jeg heller og på smeltet smør underveis i stekingen.
Så legger jeg den på en seng av de grønnsakene jeg har lyst på, og har litt vann i formen. Setter i ovnen på 200 grader i ca 2 timer, litt etter hvor stor den er.
Alternativt kan du putte alt i en stekepose.
Jeg har fulgt din fremgangsmåte et par ganger nå, Interference, med STORT hell! Supersaftig kylling uten å måtte jobbe for det. Dekker formen med folie i starten av steketiden, og tar den av mot slutten. Kjempegodt.
Mos hvitløk, bland inn masse smør og litt paprikakrydder. Legg under skinnet, og dryss piffi utenpå. (Harry - men godt) Masse hvitløkssmør inni, gulrot/løk/selleri og litt vann i bunn av formen. 100 grader i fem timer, og 225 siste tyve minutter slik at skinnet blir sprøtt.
Sist jeg lagde den sånn, så ble den så mør at den falt fra hverandre. Fantastisk godt!