Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg servere til 20 personer?

#1

Smash sa for siden:

Det nærmer seg bursdagen min, og jeg går og tenker på hva jeg skal servere som varmmat. Vi blir vel rundt 20-25 stykker, og jeg trenger noen tips. Guttene har også bursdag i april, så det har gått med endel kroner i selskap og gaver, så det begynner å bli skrapa på kontoen. :nemlig:

Så, det må bli noe rimelig mat. Noen som kan hjelpe?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Lasagne eller ein gryterett trenger ikkje å bli så dyrt. Enkelt å ordne til og.


#3

MegaMie sa for siden:

Jeg serverer ofte en sterk og god indisk kyllingsuppe med litt digg brød til.


#4

Smash sa for siden:

Har du oppskrift?

Vi hadde riktignok kyllingsuppe i mn søsters bursdag sist helg, men det gjør vel ingenting. :confused:
Foccacia er vel digg nok.


#5

Fruktflua sa for siden:

Chili Con Carne er heller ikke veldig dyr mat. Det slår som regel alltid godt ann hos sultne gjester. Jeg serverer ris, hjemmelaget guacamole, salsa, og nachos til.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Til 4, også ganger du opp:
1,2 kilo grytekjøtt av okse eller lam. Jeg bruker hele store stykker med ben (bog) og skjærer rent etter noen timer eller lammeskanker, 1 pr. pers.
salt
pepper
2 ss smør
½ sellerirot
2 gulrøtter
1 purre eller to løk
hvitløk
1 ss hvetemel
2 ss tomatpuré
2 laurbærblad
skal av en appelsin
skall av en sitron
kanelstang
2 dl vann/kraft
2 dl rødvin/hvitvin

ha salt og pepper på kjøttet, brune det.

Kjøttet surres sammen med løk/purre, hell over vin, 3-4 gulrøtter (i store biter) 1 sellerirot i store biter, 1-2 boks tomater og vann til det dekker, ha i revet appelsinskall av 1 appelsin, 1 kanelstang, salt og pepper.

Enten: La koke i 3-4 timer på svak varme i en gryte med lokk

ELLER

Ha alt i en langpanne, dekk med folie

Stek i ovn i 2 timer på 200 C. Flere timer gjør ingenting.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Grov ris, salat, potetmos, couscous...Det meste passer ved siden av.


#8

MegaMie sa for siden:

Jeg lager den litt på slump, men gjør noe slikt:

Skjærer opp kyllingfilet, freser det i panna og lar den hvile.
Kutter opp løk, grønn parika, gulrot og minimais som jeg freser i en stor kjele med olje og hvitløk. Krydrer med tandorikrydder,chili, karri, paprika og ingefær før jeg strør over en spisesje mel. Jeg vender blandingen i melet, heller over en liter vann og et par bulongterninger. Suppa lar jeg putre en god stund, så tar jeg oppi kyllingen og et beger med creme fraiche 10 min før servering og lar det trekke. Blandingen av krydder og creme fraiche gjør suppa litt syrlig, veldig godt til det sterke krydderet.

Litt dårlig forklaring. :rolleyes:


#9

Mrs. Longbottom sa for siden:

lammeskanker til 20 personer er vel ikke akkurat rimelig mat, til 169 kr kiloen?


#10

livit sa for siden:

Bare ett spm til Mim sin oppskrift, antar at de 1,2 kg er med bein ? (holder vel da med 800 gr renskåret til 4 personer ?)

Skal også ha selskap snart nemlig :nikker: - ikke for å kuppe tråden din smash :sorry: men oppskriften så helt nydelig ut..


#11

Harriet Vane sa for siden:

med ben, ja. Hvor tar de 169 kr. for lammeskank? :skremt:

På kjøttbasaren tar de 98, og det går 4-5 på kiloen. Bog, hørygg ol. er billigere.


#12

Smash sa for siden:

Tusen takk, må prøve den til oss selv for å se om jeg klarer det. Den oppskrifta til Mim såg utrolig vanskelig ut. Jeg har aldri laget slike suppetinger før. :o


#13

synne sa for siden:

Når vi har mange gjester liker vi å lage mat som kan ferdiggjøres i stekovnen eller supper. Da slipper vi å stå over grytene når gjestene kommer. Litt avhengig av hvem som er gjester har vi servert:

Lasagne m/brød og salat
Kjøttsuppe (okse høyrygg, med mye grønnsaker) og brød
Kjøtt som kan langstidsstekes i ovnen
Hamburgere med pommes frites (varmer karbonadene i ovnen)

Lykke til!


#14

Harriet Vane sa for siden:

Den er utrolig lett. det er bare å brune litt på kjøttstykkene, hive alt i en gryte og la koke på svak varme i noen timer og så er det ferdig. Ikke noe hokus pokus. Du kan få ringe meg, så guider jeg deg steg for steg.

#15

Smash sa for siden:

Mener du det? Wow, det var litt av en service. :D
Kanskje jeg lar høre fra meg om en uke eller to da.


#16

MegaMie sa for siden:

Yter du slik service til alle som måtte trenge det eller? :blafre:


#17

IOA sa for siden:

Et annet forslag er LilleLeos rekegryte. Den finner du oppskriften på her inne. Jeg serverte den i familiebursdagen til Snuppa, til 14 personer. Kjempeenkelt. Jeg brukte scampi istedenfor reker, og det ble ikke så dyrt.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Så klart. :) Ja, jeg har hatt kokkekurspause mens jeg var gravid og flyttet, så det er det minste jeg kan gjøre. [fransk aksent] "Alle kan koke"[/fransk aksent]

#19

Claire sa for siden:

Mim: :elsker: (fransk aksent)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.