Det nærmer seg bursdagen min, og jeg går og tenker på hva jeg skal servere som varmmat. Vi blir vel rundt 20-25 stykker, og jeg trenger noen tips. Guttene har også bursdag i april, så det har gått med endel kroner i selskap og gaver, så det begynner å bli skrapa på kontoen. :nemlig:
Så, det må bli noe rimelig mat. Noen som kan hjelpe?
Chili Con Carne er heller ikke veldig dyr mat. Det slår som regel alltid godt ann hos sultne gjester. Jeg serverer ris, hjemmelaget guacamole, salsa, og nachos til.
Til 4, også ganger du opp:
1,2 kilo grytekjøtt av okse eller lam. Jeg bruker hele store stykker med ben (bog) og skjærer rent etter noen timer eller lammeskanker, 1 pr. pers.
salt
pepper
2 ss smør
½ sellerirot
2 gulrøtter
1 purre eller to løk
hvitløk
1 ss hvetemel
2 ss tomatpuré
2 laurbærblad
skal av en appelsin
skall av en sitron
kanelstang
2 dl vann/kraft
2 dl rødvin/hvitvin
ha salt og pepper på kjøttet, brune det.
Kjøttet surres sammen med løk/purre, hell over vin, 3-4 gulrøtter (i store biter) 1 sellerirot i store biter, 1-2 boks tomater og vann til det dekker, ha i revet appelsinskall av 1 appelsin, 1 kanelstang, salt og pepper.
Enten: La koke i 3-4 timer på svak varme i en gryte med lokk
ELLER
Ha alt i en langpanne, dekk med folie
Stek i ovn i 2 timer på 200 C. Flere timer gjør ingenting.
Skjærer opp kyllingfilet, freser det i panna og lar den hvile.
Kutter opp løk, grønn parika, gulrot og minimais som jeg freser i en stor kjele med olje og hvitløk. Krydrer med tandorikrydder,chili, karri, paprika og ingefær før jeg strør over en spisesje mel. Jeg vender blandingen i melet, heller over en liter vann og et par bulongterninger. Suppa lar jeg putre en god stund, så tar jeg oppi kyllingen og et beger med creme fraiche 10 min før servering og lar det trekke. Blandingen av krydder og creme fraiche gjør suppa litt syrlig, veldig godt til det sterke krydderet.
Tusen takk, må prøve den til oss selv for å se om jeg klarer det. Den oppskrifta til Mim såg utrolig vanskelig ut. Jeg har aldri laget slike suppetinger før. :o
Når vi har mange gjester liker vi å lage mat som kan ferdiggjøres i stekovnen eller supper. Da slipper vi å stå over grytene når gjestene kommer. Litt avhengig av hvem som er gjester har vi servert:
Lasagne m/brød og salat
Kjøttsuppe (okse høyrygg, med mye grønnsaker) og brød
Kjøtt som kan langstidsstekes i ovnen
Hamburgere med pommes frites (varmer karbonadene i ovnen)
Den er utrolig lett. det er bare å brune litt på kjøttstykkene, hive alt i en gryte og la koke på svak varme i noen timer og så er det ferdig. Ikke noe hokus pokus. Du kan få ringe meg, så guider jeg deg steg for steg.
Et annet forslag er LilleLeos rekegryte. Den finner du oppskriften på her inne. Jeg serverte den i familiebursdagen til Snuppa, til 14 personer. Kjempeenkelt. Jeg brukte scampi istedenfor reker, og det ble ikke så dyrt.
Så klart. :)
Ja, jeg har hatt kokkekurspause mens jeg var gravid og flyttet, så det er det minste jeg kan gjøre.
[fransk aksent] "Alle kan koke"[/fransk aksent]