DM sa for siden:
Det er jeg på jakt etter. Jeg har mistet alle mine gamle oppskrifter. :sukk: Mormor lagde sånne sprø løvtynne deilige krumkaker, og de tykke jeg har smakt siden har liksom ikke vært helt det samme.
Noen som har en å dele?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
DM sa for siden:
Det er jeg på jakt etter. Jeg har mistet alle mine gamle oppskrifter. :sukk: Mormor lagde sånne sprø løvtynne deilige krumkaker, og de tykke jeg har smakt siden har liksom ikke vært helt det samme.
Noen som har en å dele?
tinkadott sa for siden:
jakter på det samme.... Prøve de som står i Ingrid Espelid sin julebok i fjor. De anbefales virkelig ikke!!!!
petra sa for siden:
Wenche lagde det på God morgen igår tror jeg det var! Finner dem sikkert på www.tv2.no
Kaktus sa for siden:
Jeg har en oppskrift etter bestefaren min som vi liker veldig godt iallfall:
Krumkaker
1 kopp hvetemel
1 kopp potetmel
1 kopp farin
1 kopp smeltet smør / margarin
1 kopp vann
2 egg
Kardemomme
DM sa for siden:
Tusen takk, den så deilig ut. Ser lignende ut den jeg hadde før. :glad:
Agent Scully sa for siden:
Har det skjedd noe gjennombrudd på krumkakefronten siden 2006? Eller er dette fremdeles heteste stalltips? :filer:
daffy sa for siden:
Det er ikke strull bestemoren din laget da? De stekes også i krumkakejern, og er helt tynne og sinnsykt gode!
Nip sa for siden:
Det lager mormor, det er mye bedre enn det jeg tenker på som krumkaker.
Det brukes mye fløte i mormor sine vet jeg.
Skilpadda sa for siden:
Min barndoms krumkaker har en oppskrift som er veldig lett å huske (jeg har et blogginnlegg om dem også). De er dessuten veldig gode, og veldig tynne og sprø. :jupp:
Krumkaker
Vei opp ønsket antall egg
Vei opp like mye sukker, pisk eggedosis
Rør i like mye mel
Bland i like mye smeltet smør
Stekes i krumkakejern, krummes til kremmerhus så snart de tas ut av jernet. Kan eventuelt formes til skåler ved at kaken legges over et opp-ned melkeglass og man raskt hvelver en litt større skål over den.
Agent Scully sa for siden:
:vilha:
Men duh: Rør i like mye mel som hva? Som i egg, gram?
Jeg gikk for 56g egg, 56g sukker, 56g hvetemel og 56g smør.
Jomfrukaken gikk i bosset (flett nytt jern) mens nr 2, premierekaken, ligger og godgjør seg mellom to skåler ... :nam:
Skilpadda sa for siden:
Like mye i vekt, så du har gjort det riktig. :jupp: Gammeldags pundkake (mektig, "basic" formkake) skal ha ett pund hver av hver ingredient.
Pingis sa for siden:
Så kan man ha i litt vann hvis man synes røra blir for tjukk.
gajamor sa for siden:
Jeg har lært lik vekt av fire ingredienser (egg, potetmel/me-blanding, smør og sukker), en klype kardemomme, og så mye vann som du kan ha i før krumkakene blir umulige å bearbeide. De som har mye erfaring bruker en hel kopp med vann til 4 egg, jeg klarer ikke mer enn en halv før de faller fra hverandre. Men smulene er veldig tynne og sprø. :knegg:
DM sa for siden:
Skal det være en kopp smør som er ferdig smeltet, eller før det smeltes?
Nessie sa for siden:
Så du laget ikke denne i 2006? :skuffet:
DM sa for siden:
... eller tar det like stor plass egentlig? :knegg:DM sa for siden:
Haha, joda, alle årene, men jeg husker jo ikke fra år til år. :svime:Nessie sa for siden:
:knegg:
Kaktus sa for siden:
Jeg bruker en kopp smeltet smør.
DM sa for siden:
Oki, da har jeg gått for det. Det er mer enn en kopp usmeltet smør. Sånn om noen andre skulle lure.
Dragen sa for siden:
DM - hvordan gjør du det egentlig? Du er jo melke- og glutenfri, er du ikke?
DM sa for siden:
Jo, det er jeg. Jeg bare bruker to kopper av Toro fin kakemix og blå soft. Krumkakene blir helt perfekte, og går overhodet ikke i stykker. De blir tynne og sprø. (Og av en eller annen grunn, så må jeg fylle på med vann etterhvert som jeg steker for at de skal fortsette å bli tynne og sprø. Det er som om røren tykner. )
Nextlife sa for siden:
Dere glemmer det viktigste, Cognac i røren. :nemlig:
Bloppy sa for siden:
Svigermor lager røren dagen før hun steker de. Røren sveller ja.
Palmen sa for siden:
Nå har jeg Skilpadda sin oppskrift med 4 egg/224 gram sukker/smør/mel stående i kjøleskapet. Og da kom jeg på, det er jo ikke krumkaker jeg liker. Det er strull. jaja, de blir sikkert gode - Skilpaddas oppskrifter pleier ikke å svikte!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.