Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på tynne sprø krumkaker?

#1

DM sa for siden:

Det er jeg på jakt etter. Jeg har mistet alle mine gamle oppskrifter. :sukk: Mormor lagde sånne sprø løvtynne deilige krumkaker, og de tykke jeg har smakt siden har liksom ikke vært helt det samme.

Noen som har en å dele?


#2

tinkadott sa for siden:

jakter på det samme.... Prøve de som står i Ingrid Espelid sin julebok i fjor. De anbefales virkelig ikke!!!!


#3

petra sa for siden:

Wenche lagde det på God morgen igår tror jeg det var! Finner dem sikkert på www.tv2.no


#4

Kaktus sa for siden:

Jeg har en oppskrift etter bestefaren min som vi liker veldig godt iallfall:

Krumkaker

1 kopp hvetemel
1 kopp potetmel
1 kopp farin
1 kopp smeltet smør / margarin
1 kopp vann
2 egg
Kardemomme


#5

DM sa for siden:

Tusen takk, den så deilig ut. Ser lignende ut den jeg hadde før. :glad:


#6

Agent Scully sa for siden:

Har det skjedd noe gjennombrudd på krumkakefronten siden 2006? Eller er dette fremdeles heteste stalltips? :filer:


#7

daffy sa for siden:

Det er ikke strull bestemoren din laget da? De stekes også i krumkakejern, og er helt tynne og sinnsykt gode!


#8

Nip sa for siden:

Det lager mormor, det er mye bedre enn det jeg tenker på som krumkaker.

Det brukes mye fløte i mormor sine vet jeg.


#9

Skilpadda sa for siden:

Min barndoms krumkaker har en oppskrift som er veldig lett å huske (jeg har et blogginnlegg om dem også). De er dessuten veldig gode, og veldig tynne og sprø. :jupp:

Krumkaker

Vei opp ønsket antall egg
Vei opp like mye sukker, pisk eggedosis
Rør i like mye mel
Bland i like mye smeltet smør

Stekes i krumkakejern, krummes til kremmerhus så snart de tas ut av jernet. Kan eventuelt formes til skåler ved at kaken legges over et opp-ned melkeglass og man raskt hvelver en litt større skål over den.


#10

Agent Scully sa for siden:

:vilha:

Men duh: Rør i like mye mel som hva? Som i egg, gram?
Jeg gikk for 56g egg, 56g sukker, 56g hvetemel og 56g smør.
Jomfrukaken gikk i bosset (flett nytt jern) mens nr 2, premierekaken, ligger og godgjør seg mellom to skåler ... :nam:


#11

Skilpadda sa for siden:

Like mye i vekt, så du har gjort det riktig. :jupp: Gammeldags pundkake (mektig, "basic" formkake) skal ha ett pund hver av hver ingredient.


#12

Pingis sa for siden:

Så kan man ha i litt vann hvis man synes røra blir for tjukk.


#13

gajamor sa for siden:

Jeg har lært lik vekt av fire ingredienser (egg, potetmel/me-blanding, smør og sukker), en klype kardemomme, og så mye vann som du kan ha i før krumkakene blir umulige å bearbeide. De som har mye erfaring bruker en hel kopp med vann til 4 egg, jeg klarer ikke mer enn en halv før de faller fra hverandre. Men smulene er veldig tynne og sprø. :knegg:


#14

DM sa for siden:

Skal det være en kopp smør som er ferdig smeltet, eller før det smeltes?


#15

Nessie sa for siden:

Så du laget ikke denne i 2006? :skuffet:


#16

DM sa for siden:

... eller tar det like stor plass egentlig? :knegg:

#17

DM sa for siden:

Haha, joda, alle årene, men jeg husker jo ikke fra år til år. :svime:

#18

Nessie sa for siden:

:knegg:


#19

Kaktus sa for siden:

Jeg bruker en kopp smeltet smør.


#20

DM sa for siden:

Oki, da har jeg gått for det. Det er mer enn en kopp usmeltet smør. Sånn om noen andre skulle lure.


#21

Dragen sa for siden:

DM - hvordan gjør du det egentlig? Du er jo melke- og glutenfri, er du ikke?


#22

DM sa for siden:

Jo, det er jeg. Jeg bare bruker to kopper av Toro fin kakemix og blå soft. Krumkakene blir helt perfekte, og går overhodet ikke i stykker. De blir tynne og sprø. (Og av en eller annen grunn, så må jeg fylle på med vann etterhvert som jeg steker for at de skal fortsette å bli tynne og sprø. Det er som om røren tykner. )


#23

Nextlife sa for siden:

Dere glemmer det viktigste, Cognac i røren. :nemlig:


#24

Bloppy sa for siden:

Svigermor lager røren dagen før hun steker de. Røren sveller ja.


#25

Palmen sa for siden:

Nå har jeg Skilpadda sin oppskrift med 4 egg/224 gram sukker/smør/mel stående i kjøleskapet. Og da kom jeg på, det er jo ikke krumkaker jeg liker. Det er strull. jaja, de blir sikkert gode - Skilpaddas oppskrifter pleier ikke å svikte!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.