Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Muffins

#1

Harriet Vane sa for siden:

1 porsjon:

(Nok til ca 10 store eller 20 små muffins)

50 g smør
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
revet skall av halv sitron (kan sløyfes)
1 dl melk. Bland det tørre, ha i egg og melk, rør til glatt røre.

Du kan ha i sjokolade, frosne blåbær (jeg har dem rett i formene når jeg har tatt i røren), eplebiter osv.

stekes i 10 minutter på 225 C (små) eller 15 på 210 C


#2

Claire sa for siden:

Supert, mim - vi skal ha 7-årsbursdag snart, da skal disse testes ut. :)


#3

gnuri sa for siden:

Tusen takk :klemme:
Skal definitivt testes :nikker:


#4

Anne sa for siden:

Kan en lage sjokomuffins av denne deigen? Hva tilsettes da? Kakao og sjokoladebiter? :dum:


#5

Candy Darling sa for siden:

Takk, Mim! Denne har jeg lett etter. Og eplebiter er sikkert nesten like digg som sjokolade til bursdagsbarnehagemuffins.


#6

Magica sa for siden:

Nå står muffinsene i ovnen. Hadde i blåbær fra fryseren, og et dryss reven sjokolade. Vil tro dette blir godt!


#7

malena sa for siden:

:nam: Takk for oppskrift!


#8

cilen sa for siden:

Mmmmm... lyst å reise på besøk!!:nikker:


#9

Magica sa for siden:

Det skjønner jeg godt, for de ble kjempegode! Grunnen til at jeg valgte denne oppskriften var at det ikke var mer enn 50 g smør i. Jeg hadde nemlig ikke mer i kjøleskapet. Men det ble veldig bra, og venninnene mine skrøyt hemningsløst. ;)



#11

Mikkeline sa for siden:

Jeg skal bake til adventsfest i barnehagen lørdag - tenker det blir eplemuffins da ;)


#12

Mams sa for siden:

Tusen takk, denne må testes ut.

Av en eller annen grunn har jeg en egen evne til å ikke få til muffins, så jeg har holdt emg til pose/pakke muffins.

Bilr jo sulten av alt jeg nå.


#13

tinkadott sa for siden:

Og jeg var en av de heldige som fikk komme til Magica på muffins. Nyyyydelige ;)


#14

Ibidelma sa for siden:

Nå er jeg sikkert veldig :blånn: Men: Skal man smelte smøret eller røre det inn kaldt? Dumdidum :sparke:


#15

Harriet Vane sa for siden:

Smelte, men avkjøle litt, så det ikke er brennvarmt.


#16

GinaK sa for siden:

Åh, denne skulle jeg ha sett tidligere i dag for jeg har akkurat laget 60 muffins + andre kaker for vi skal ha storebror sin avdeling på bursdag i morgen.. men de ble ikke så værst de jeg lagde heller..


#17

Candy Darling sa for siden:

De ble gode, Mim, jeg erstattet 1/3 av hvetemelet med fint sammalt, det gikk også veldig bra! Det var så poppis, så! :dulte:


#18

Harriet Vane sa for siden:

Så bra! Det skal jeg prøve!


#19

daffy sa for siden:

Jeg laget også muffinsene dine i går Mim! Med blåbær, de ble kjempegode. Jeg så ikke så nøye på fremgangsmåten din, så jeg gjorde det slik jeg pleier, nemlig å begynne med å piske egg og sukker til eggedosis. Etterpå så jeg at du ikke gjør det, men blander alt det tørre og har i det våte etterpå. Hvorfor det? Vet jeg spør som en seks år gammel unge, men jeg vil så gjerne skjønne hvorfor ting fungere som de gjør i matlaging!

Blir muffinsene lettere hvis man ikke lager eggedosis? Jeg hadde egentlig lyst å bruke demerarasukker, men gjorde det ikke siden jeg skulle lage eggedosis, bruker du brunt sukker i muffinsene?


#20

Estrella sa for siden:

Takk. Denne skal prøves. :)


#21

malena sa for siden:

I dag har jeg laget blåbærmuffins. Nam nam. Enda bedre med pisket krem til.


#22

gnuri sa for siden:

Jeg fikk endelig testet denne oppskrifta i går. Lagde bananmuffins jeg, da- og de ble fantastisk gode, så igjen tusen takk for super oppskrift, Mim :klem:


#23

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes det går forte å lage når jeg gjør det slik, men jeg tror ikke det er store forskjellen. Jeg feks laget en sjokoladeoppskrift jeg har fått av min tante, og min erfaring muffins og formkaker er at faktorenes orden er likegyldig. Bakepulver og egg hever, og min erfaring er at smør som røres inn hever bedre enn smør som smeltes. Dette gjelder særlig boller, men også til dels muffins. men noen STOR rolle spiller det ikke.


#24

Estrella sa for siden:

Takk for fin oppskrift. Den har jeg akkurat laget nå og de ble veldig gode. Lettvint og enkelt. :)


#25

Eia sa for siden:

Takk for oppskrift (og det med sammalt skal jeg huske neste gang, Scarlett). Vi fikk 45 min varsel på vennebesøk, så da rakk jeg jo fint å slenge sammen en røre. De var klare 5 min før kaffegjestene kom. Og knallgode!


#26

Kaktus sa for siden:

Disse ble jo helt fantastisk gode! Lagde med sjokoladebiter i. :nam:


#27

Skremmern sa for siden:

Funker det å ha kakao i denne?


#28

Skremmern sa for siden:

Hallo? Vil lage muffins nå.


#29

Kaktus sa for siden:

Det vil jeg tro går helt bra! 1 ts kakaopulver blir passe tror jeg! 2 hvis du liker dem mørkere. :nam:


#30

Ibidelma sa for siden:

Jeg synes muffinsene ble for søte med så mye sukker i. Kan jeg bare kutte litt eller må man ha noe annet i istedet?

PS: muffinsformbrettene fra IKEA anbefales IKKE :eek:


#31

malena sa for siden:

Jeg er enig i at de var vel søte. Kommer til å kutte på sukkermengden neste gang. Kakao funker finfint.


#32

Dixie Diner sa for siden:

Muffins er kjempegodt. Jeg pleier å lage stoore ekte amerikanske muffins (med olje), der deigen såvidt skal røres sammen. Takler ikke små eggedosis-muffins, yuk!

Jeg pleier å tilsette blåbær rett i røra (frosne) og røre litt med en gaffel så røra blir marmorisert. Ellers har jeg laget med banan og mandelessens, sjokobiter/kakao, bringebær, eple og kanel, og med sitron og sitronglasur. Kjempesuksess. :nam:


#33

Acsa sa for siden:

Hvis det er krav om glasur: jeg lager glasur av blåbærsaft eller bringebærsaft (f.eks nora med mindre sukker) + melis og har på muffins, det gir litt mere smak og nydelig rosafarge uten kunstige fargestoffer.


#34

Harriet Vane sa for siden:

Sorry Skremmern. :sorry:

Ja, man kan ha kakao eller smeltet eller hakket sjokolade i.
Ja, man kan kutte ned på sukkeret.

Egentlig er jeg sikker på at man kan ha i nesten hva som helst. :nemlig:


#35

Mamma Rosa sa for siden:

Nå er jeg akkurat ferdig med å lage 80 muffins.:D
Takk for oppskrift!
Brukte kun 0.5 dl sukker til 20 muffins..og byttet ut 1 dl mel med fin sammalt hvete.
Tok blåbær på noen og revet sjokolade på noen.


#36

Corona sa for siden:

Disse skal jeg prøve, er lei av min oppskrift nå. ;)

Som variasjoner bruker jeg

2 moste bananer og en pose dronningdråper :nam:
små eplebiter rullet i sukker og kanel :nam:
frosne bær stukket rett oppi den fylte forma
fyller forma halvfull, har en dæsj vaniljekrem, og en dæsj røre igjen på toppen
kakao i røra, og fire store biter hvit sjokolade :nam:
frosne blåbær


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.