50 g smør
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
revet skall av halv sitron (kan sløyfes)
1 dl melk. Bland det tørre, ha i egg og melk, rør til glatt røre.
Du kan ha i sjokolade, frosne blåbær (jeg har dem rett i formene når jeg har tatt i røren), eplebiter osv.
stekes i 10 minutter på 225 C (små) eller 15 på 210 C
Det skjønner jeg godt, for de ble kjempegode! Grunnen til at jeg valgte denne oppskriften var at det ikke var mer enn 50 g smør i. Jeg hadde nemlig ikke mer i kjøleskapet. Men det ble veldig bra, og venninnene mine skrøyt hemningsløst. ;)
Åh, denne skulle jeg ha sett tidligere i dag for jeg har akkurat laget 60 muffins + andre kaker for vi skal ha storebror sin avdeling på bursdag i morgen.. men de ble ikke så værst de jeg lagde heller..
Jeg laget også muffinsene dine i går Mim! Med blåbær, de ble kjempegode. Jeg så ikke så nøye på fremgangsmåten din, så jeg gjorde det slik jeg pleier, nemlig å begynne med å piske egg og sukker til eggedosis. Etterpå så jeg at du ikke gjør det, men blander alt det tørre og har i det våte etterpå. Hvorfor det? Vet jeg spør som en seks år gammel unge, men jeg vil så gjerne skjønne hvorfor ting fungere som de gjør i matlaging!
Blir muffinsene lettere hvis man ikke lager eggedosis? Jeg hadde egentlig lyst å bruke demerarasukker, men gjorde det ikke siden jeg skulle lage eggedosis, bruker du brunt sukker i muffinsene?
Jeg fikk endelig testet denne oppskrifta i går. Lagde bananmuffins jeg, da- og de ble fantastisk gode, så igjen tusen takk for super oppskrift, Mim :klem:
Jeg synes det går forte å lage når jeg gjør det slik, men jeg tror ikke det er store forskjellen. Jeg feks laget en sjokoladeoppskrift jeg har fått av min tante, og min erfaring muffins og formkaker er at faktorenes orden er likegyldig. Bakepulver og egg hever, og min erfaring er at smør som røres inn hever bedre enn smør som smeltes. Dette gjelder særlig boller, men også til dels muffins. men noen STOR rolle spiller det ikke.
Takk for oppskrift (og det med sammalt skal jeg huske neste gang, Scarlett). Vi fikk 45 min varsel på vennebesøk, så da rakk jeg jo fint å slenge sammen en røre. De var klare 5 min før kaffegjestene kom. Og knallgode!
Muffins er kjempegodt. Jeg pleier å lage stoore ekte amerikanske muffins (med olje), der deigen såvidt skal røres sammen. Takler ikke små eggedosis-muffins, yuk!
Jeg pleier å tilsette blåbær rett i røra (frosne) og røre litt med en gaffel så røra blir marmorisert. Ellers har jeg laget med banan og mandelessens, sjokobiter/kakao, bringebær, eple og kanel, og med sitron og sitronglasur. Kjempesuksess. :nam:
Hvis det er krav om glasur: jeg lager glasur av blåbærsaft eller bringebærsaft (f.eks nora med mindre sukker) + melis og har på muffins, det gir litt mere smak og nydelig rosafarge uten kunstige fargestoffer.
Nå er jeg akkurat ferdig med å lage 80 muffins.:D
Takk for oppskrift!
Brukte kun 0.5 dl sukker til 20 muffins..og byttet ut 1 dl mel med fin sammalt hvete.
Tok blåbær på noen og revet sjokolade på noen.
Disse skal jeg prøve, er lei av min oppskrift nå. ;)
Som variasjoner bruker jeg
2 moste bananer og en pose dronningdråper :nam:
små eplebiter rullet i sukker og kanel :nam:
frosne bær stukket rett oppi den fylte forma
fyller forma halvfull, har en dæsj vaniljekrem, og en dæsj røre igjen på toppen
kakao i røra, og fire store biter hvit sjokolade :nam:
frosne blåbær
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.