Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Boller med eller uten pålegg?

#1

ullmor sa for siden:

Jeg synes det er rart å dele boller og ha smør og pålegg på. Boller skal spises som de er. Er nok av smør inni de og det blir vel mye av det gode om man skal ha pålegg i tillegg. Greit å smøre melkekake, men ikke boller nei!


#2

Dixie Diner sa for siden:

Hva er melkekake? Jeg spiser boller som de er, men synes også det er veldig godt å ha smør og ost på dem. Jeg kjenner hvertfall fint lite til smøret som er i selve deigen.


#3

ullmor sa for siden:

Melkekake er en forvokst bolle. :nam:


#4

Veronal sa for siden:

Jeg spiser ikke så mye boller nå, men da jeg var liten var det godt med både syltetøy og brunost. :nam:


#5

Dixie Diner sa for siden:

Åh ... Vi har noe vi kaller Heidevegger, stooore, litt flatere boller som er bittelitt mindre søte enn vanlige boller. De er utrolig gode med smør, ost og skinke på.


#6

Nin sa for siden:

Boller med smør og enten brun eller gulost er jo helt nydelig.


#7

Vianne Rocher sa for siden:

Ja takk begge deler sier jeg. Liker boller naturelle og delt med smør og pålegg. Aller helst hvitost. Ingenting slår søtt/saltkombinasjonen :nam:


#8

Dixie Diner sa for siden:

:riktig:


#9

Luvi sa for siden:

Jeg synes også at boller godt kan spises med pålegg på. Nystekte boller med hjemmelagd syltetøy er bare nydelig. :nikker:


#10

løve70 sa for siden:

Det er godt enda :) Jeg spiser heller ikke mye boller nå, men nybakte boller med smør og syltetetøy er nam :D


#11

Karamell sa for siden:

Nystekte boller nytes naturell. Kalde boller med brunost eller syltetøy. Mannen vil ha hvitost på. :gal:


#12

Maz sa for siden:

Jeg blir stadig forundret over hva folk klarer å bry seg om.


#13

Pusurkine sa for siden:

Melkekake=julekake?

Julekaker:


#14

Kirsebær sa for siden:

Boller er best med smør og pålegg. (Og uten rosiner. Selvsagt. :nemlig:)


#15

Dixie Diner sa for siden:

Næsh, det er bare koselig med engasjement over småting. :D Heller det enn denne "samme for meg"-mentaliteten enkelte har. sukk


#16

Maz sa for siden:

Synes det høres slitsomt ut å skulle ha sterke meninger om alt jeg. Noen ting burde da virkelig være "samme for meg".


#17

Skremmern sa for siden:

Jeg spiser bollene hele hvis de er varm ut av ovnen. Kalde boller må sprites opp med pålegg.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Men er meningene så sterke da? Jeg synes det høres helt uskyldig ut jeg. Folk skal alltid overdrive sånn. Som når jeg feks. skrev det innlegget om kontonummere. Det at jeg himler litt når jeg får et oppdelt kontonummer i en PM, betyr jo ikke at jeg går rundt og tenker på dette hele tiden og har vanvittig sterke meninger om det. Det bare små-irriterer meg der og da, og etter 5 minutt er det glemt. Folk blåser jo slikt som dette opp til dimensjoner, synes jeg. Dette er jo et forum, og da får man kanskje lyst å diskutere sånne småting, kanskje i ren kjedsomhet.


#19

saxpia sa for siden:

Godt med både og :nikker:


#20

Pebbles sa for siden:

Det er ikke greit? :humre:

Jeg er ingen stor fan av gjærbakst - men boller med smør og brunost er jo kjempegodt!


#21

jolie sa for siden:

Alt til sin tid :) Varme boller med smør (som smelter seffers) og hvitost er mmm! Men kalde boller med smør og ditto ost er også digg. Også har vi helt ferske boller - eller jeg varmer de noen sekunder i microen - som spises som de er.


#22

*TB* sa for siden:

Svigermor pleier å servere ungene hveteboller (helst kjøpte) med Sjoko på. :snill:

Selv syns jeg boller (hjemmelagde) er best uten pålegg.


#23

Smoothie sa for siden:

Både med og uten pålegg er godt. Alt etter hva man har lyst på der og da. :riktig:


#24

Klatremus sa for siden:

Varme, ferske boller er best naturell, og når de er kalde spiser jeg de gjerne med hvitost eller kaviar/egg.


#25

Honda sa for siden:

:nikker:
"tørre" "gamle" boller er ikke noe godt uten noe på

Enig med mannen din. helst svensk hvitost. Namnam


#26

ullmor sa for siden:

[quote=Pusurkine;1604738]Melkekake=julekake?

Melkekake er julekake uten sukat. Veldig viktig at de er runde.


#27

Veronal sa for siden:

Ambrosiabrød, altså?


#28

ullmor sa for siden:

Dette er Store Viktige Ting, ikke småtterier må vite!


#29

ullmor sa for siden:

Det er mulig, har ikke hørt om det før.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er det jeg også kaller det. De heter det på bakeriene her. Det og skolebolle. :knegg:


#31

ullmor sa for siden:

:fnis:


#32

Maxine sa for siden:

Boller går under kategori kake, og skal ikke spises med pålegg. Æsj.


#33

Claire sa for siden:

Naturell eller med brunost. :sterk mening:



#35

Dixie Diner sa for siden:

Josj. Akkurat som man kan ha brunost på vafler (jeg liker ikke det da). Noen har til og med pølse i vaffelen sin, men det er vel oppe i nord en plass.


#36

ullmor sa for siden:

Æsj! Det er omtrent like ekkelt som is med peanøtter og nonstop!


#37

Pebbles sa for siden:

NAM! Og banan og sjokoladesaus også! :nam:


#38

ullmor sa for siden:

:eek: blir kvalm


#39

Pebbles sa for siden:

Bolle med smør, servelat og sylteagurk er forresten også veldig godt!


#40

Veronal sa for siden:

OK, ullmor - du er offisielt rar. :knegg:


#41

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Is med peanøtter er jo fantastisk! :dramaqueen:


#42

ullmor sa for siden:

:D
Ps! Jeg har en tendens til å ta ting som et kompliment, :skratte:


#43

Tuneland sa for siden:

Oppe i nord?:humre: Moss er vel ikke så veldig langt nord, og etter som jeg har oppfattet det, er det "nasjonalretten" der.

Ellers kan boller spises naturell, og med omtrent alt hva man har av pålegg, men aller helst brunost, hvitost eller syltetøy. Og selvfølgelig smør.:nemlig:


#44

Maxine sa for siden:

Vaffel med pølse? :hehehe:

Bolle med servelat og sylteagurk? Sikker på at du ikke mener rundstykker, as inn boller uten sukker? :knegg:


#45

Blomst sa for siden:

Jeg spiser vanlige boller med servelat...mmmmmmmmmmm.


#46

Maiden sa for siden:

Nystekte boller spises uten noe, kalde boller liker jeg best med servelat på. :nam:


#47

Esme sa for siden:

Helt enig. Dette er et diskusjon/skravle/jabbe-forum. Da er det jo bare fint at folk kommer opp med tråder som folk har meninger om. Om det så bare er påsmørning av boller eller ei.


#48

Bille sa for siden:

Boller spises som de er.


#49

Smoothie sa for siden:

Jaja, klart vi spiser pølser i vaffla vår her oppe i nord en plass. Tørrfisk og sild også ! :nemlig:


#50

Hannah sa for siden:

Jeg liker bollene best naturell når de er nystekte. Spiser de helst uten noe på ellers også, men da kan det også være godt med smør og syltetøy eller brunost på. :)

Her jeg bor er melkekake det samme som pannekaker. Sånne pannekaker man har til kaffien med smør og sukker eller syltetøy på. :)

#51

Dixie Diner sa for siden:

Jeg trodde det var langt oppe i nord, men da vet jeg det, hehe.

Tørrfisk og sild i vaffel? :skremt:


#52

Dronningen sa for siden:

:nikker:

Boller kan man ha uten pålegg, og med. Evt. med krem og syltetøy imellom.


#53

Dronningen sa for siden:

Mener det er på vestlandet.


#54

Bluen sa for siden:

Det går fint å spise boller naturell, men rosinboller er best med brunost. Det må selvfølgelig være fløtemysost - geiter skal holdes langt unna boller. :nemlig:

Boller med syltetøy går til nød, men alt annet blir rart.

Brunost på vafler (eller vaffelkak, som det het) hadde jeg aldri sett før jeg kom til Trondheim som student.


#55

ullmor sa for siden:

:rofl:


#56

ullmor sa for siden:

:riktig:


#57

Dixie Diner sa for siden:

Nei det tviler jeg på. Her er det hvertfall ingen som spiser det. Ei her oppe nevnte Moss.


#58

Smoothie sa for siden:

:grineler:

Ja, det er nydelig ! Torskehoder også ! :blunke:



#60

saxpia sa for siden:

Apropo vaffelkake så er det best med smør, brunost og jordbærsyltetøy på :nikker:


#61

Bluen sa for siden:

Nå kom jeg på en uting: boller med melkesjokolade. Pføy! (De glir ned, det er ikke det, men det er ett eller annet med kombinasjonen som skurrer.)


#62

rine sa for siden:

Heidevegger? Melkake? Ambrosiabrød? Hvor kommer dere fra egentlig? :hehehe:

Ellers:
Jeg er 100 % vestlending med familie i alle vestlandsfylkene- Har aldri sett noen som har spist vaffel med pølse. Høres mer ut som en ting de ville gjort i Østfold, ja. :humre:

Og: Is med peanøtter er omtrent like godt som popcorn med sukker. :blææh:


#63

Smoothie sa for siden:

Ja, det var litt morsomt at du trodde vi nordlendinger spiste tørrfisk og sild i vaffler. :lol: Selvsagt gjør vi ikke det. Måtte bare tøyse litt med deg når du tok det som en selvfølge at det var her oppe i nord en plass vi spiste vafler med pølser. Har faktisk aldri hørt om det før. Går stort sett i syltetøy, brunost, hvitost og kanskje sukker her. ;)


#64

Dixie Diner sa for siden:

Var det jeg trodde ja. Jeg er oppvokst i Stavanger og delvis på Stord og har slekt i Bergen. Har aldri hørt om pølse i vaffel annet enn på TV. :knegg:
Forresten så trodde jeg alle vestlendinger visste hva Ambrosiabrød og Heidevegger var, men det er kanskje et Stavangerfenomen. Navnene, altså. :vetikke:

Vet vel ikke jeg hva nordlendinger spiser, folk spiser jo så mye rart. :knegg:
Komler med brunost og sirup feks. Og pannekaker & suppe, det er ikke vanlig her. Fnis.


#65

rine sa for siden:

Jeg har iallfall ikke hørt om det, men så er kanskje Stavanger et av de stedene på Vestlandet som jeg har minst befatning med. Og hvor er det egentlig folk spiser pølse i vaffel. Anyone?


#66

Dixie Diner sa for siden:

Folk spiser vaffel med pølse i Østfold, visstnok.


#67

Siw sa for siden:

Boller blir æsj med pålegg,men syltetøy på er greit,men syns boller er best uten noen ting!


#68

trøtt sa for siden:

Hvis jeg skal klare å putte i meg en bolle så må den komme rett fra ovnen, være rykende varm, hjemmebakt og uten pålegg. Alt annet er bare altfor ekkelt. Boller er ikke godt.

:nam:


#69

Tangerine sa for siden:

Boller med trønderfår er utrolig godt! :D


#70

m^2 sa for siden:

boller med pålegg? :skeptisk:

Boller er boller og rundstykker er rundstykker. Sånn er det med den saken!


#71

Smoothie sa for siden:

Jo, men så sære i matveien er selv ikke vi nordlendinger, at vi spiser fisk i vaffelkaker. :hehehe:


#72

Dixie Diner sa for siden:

Salt og søtt er jo ofte en knallgod kombinasjon. Jeg synes det er kjempegodt med søte boller med smør og pålegg.


#73

Divine sa for siden:

:eek: Boller er det beste jeg vet. Helt sant. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn ferske rosinboller. Ofte har jeg så lyst på det at jeg bare har lyst til å gråte.


#74

Dixie Diner sa for siden:

Haha jeg og! Boller er fantastisk, spesielt med rosiner. Store, ferske boller fra bakeren. :slafse:


#75

Bomull sa for siden:

Boller som de er!


#76

Bluen sa for siden:

Du och jag, Divine. :dulte: I perioder hvor jeg har prøvd å være litt streng med meg sjøl, men vært sulten og hatt voldsomt lyst på boller og sjokolade, har jeg faktisk tatt meg selv i å gå rundt på senteret med tårer i øynene. :flau: (Det aller beste er boller med vaniljekrem, da - nam!)


#77

Pebbles sa for siden:

Neimen, stakkars dere!
Nå fikk jeg lyst til å invitere dere på boller, for jeg har funnet verdens beste bolleoppskrift - luftige, flotte hveteboller! Selv er jeg ikke så all verdens glad i boller - så dere kunne jo fått mine også!


#78

Dixie Diner sa for siden:

Zöe: er det de fra detsoteliv? De med melis i stedetfor sukker? De er fantastiske! Faktisk så er de bollene som det er oppskrift på bakpå hvetemelpakken også nydelige. Men nå synes jeg ingenting slår det å gå inn hos en baker og kjøpe en svær rosinbolle da. Kan nesten ikke gå forbi bakeren her nede uten å gå inn og kjøpe. :sparke:


#79

Tåtti sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på boller. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke kan la være å lese sånne tråder. :mumle:


#80

Esme sa for siden:

I Bergen spiser de heitevegger i hvert fall.


#81

Retz sa for siden:

Kan iskrem og krem, ev. med syltetøy, regnes som pålegg? I såfall liker jeg boller med pålegg. :hyper:


#82

Frances sa for siden:

Søte hveteboller er helt fantastisk med en klatt smør og to skiver Diplomatost. :sulten:


#83

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er sånne nydelige varme boller med kardemommefyll. Heitevegger er navnet på "retten". Heidevegger er navnet på bollen her.


#84

nolo sa for siden:

Jeg har sjelefrender i Elinblu og Divine. :hjerter:

Nystekte rosinboller er vidunderlig, men de bør være hjemmebakte, de i bakerier og i butikker er for luftige eller tørre. Og når de er ferske nytes de naturell, litt eldre boller kan ha smør/hvitost/syltetøy på. :moderat sterke synspunkter på boller:


#85

Dixie Diner sa for siden:

Og meg. :snurt:


#86

Fruktflua sa for siden:

Melkekake heter purke her. :D


#87

Fibi sa for siden:

Purke. :knegg:

Jeg er egentlig ikke så stor fan av boller. Rosinboller får du meg ikke til å spise med mindre jeg nesten sulter ihjel, og det ikke er annen mat å få tak i der og da. Vanlige boller kan jeg finne på å spise med (masse) smør, ost og skinke. Da går det an. :knegg:

Men skoleboller og kanel-i-svingen derimot... :slafse: Enten sånne pakker fra Prix (myke og deilige), eller nystekte hjemmelagde. Hjemmelagde skoleboller og kanel-i-svingen blir tørre mursteiner i det varmen forlater dem.


#88

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er så kjedelig at hjemmebakte boller blir så fort tørre. :mumle:


#89

ullmor sa for siden:

Ikke med riktig oppskrift.


#90

Susse sa for siden:

Jeg har aldri spist boller med noe på, annet når jeg har fått servert ukesgamle boller med meierismør hos gamle tanter som liten. Grøss.


#91

Ibidelma sa for siden:

med og uten :nikker:


#92

Dixie Diner sa for siden:

Åh? Jeg har prøvd hvertfall 10 oppskrifter. Med melis i stedetfor sukker, med egg i, uten egg i, med masse smør og lite smør. Lang heving, mye elting, bløt deig, fastere deig, kortere steketid, you name it. De blir svinaktig gode og kjempemyke og saftige, men mot kvelden er de allerede blitt noe tørre, og dagen etter synes jeg de er uspiselige om jeg ikke dynker dem i smør og pålegg. :mumle:


#93

ullmor sa for siden:

Jeg har brukt oppskriften på baksiden av vaniljesukkerboksen og den har fungert veldig bra. Jeg kan skrive den til deg hvis du ikke har vaniljesukker selv. Den heter "Vaniljeboller". De blir ekstra gode hvis man fyller dem med vaniljekrem!

Har en oppskrift til, hvis du trenger to..


#94

Dixie Diner sa for siden:

Ah, den har jeg! Stod og leste bakpå den sist jeg brukte vaniljesukker faktisk. Jeg har ikke prøvd akkurat den så det skal jeg neste gang, takk for tipset!


#95

ullmor sa for siden:

Iset
Jeg pleier å kna deigen 10 minutter, forheve 45 minutter i stekeovnen med lyset på, lage boller (er ikke nøye på formen, de endrer seg under etterhevingen uansett og hvis jeg elter lite presses ikke luften ut), etterheve 30 minutter.

Du kan evt sette en skål med vann i bunnen av ovnen, det gir ekstra fuktighet.

Fortell hvordan resultatet ble!


#96

Dixie Diner sa for siden:

Flott med gode tips, takk skal du ha! Har du ikke ovnen på i det hele tatt når du hever, kun lyset? Ingen grader? Skål med vann i bunnen var lurt, det skal jeg gjøre.

Nå har jeg nettopp lovet mannen dyrt og hellig å ikke bake mer på en stund, etter en påske som vel, tok litt av. :knegg: Men jeg skal si fra når jeg omsider har fått laget dem!


#97

ullmor sa for siden:

Jeg har bare på lyset i ovnen. Hvis du kan fininnstille ovnen vil jeg tro 25 grader er bra, men her bare tipper jeg.

Kan mannen din virkelig si nei til boller?


#98

Fruktflua sa for siden:

Boller er forøvrig det kjedeligste bakverket som finnes; En rund klump UTEN noe inni. Nei takk.


#99

Skvetten sa for siden:

De må spises naturell.


#100

Dixie Diner sa for siden:

Jeg er verdens største bakeoholiker og har vel bakt sånn ca. 10 kaker i påsken, så han har ingen problemer med å si nei nå. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.