Vi leser om gassgriller til øyet blir stort og vått, og mannen har fått for seg at det er mye styr, slitsomt vedlikehold og skummel fare for gasslekkasjer og -eksplosjoner. :knegg:
Hva sier dere som har gassgriller? Går det mye tid til vedlikehold?
Jeg uttaler meg med utgangspunkt at grilling egentlig er ganske kjipt - iallefall på verandabasis. (Tur og engangsgrill er liksom noe annet) - for meg er grilling en veldig lettvint måte å ødelegge god mat på, så JA, gassgrill er pes og ikke verd det.
Jeg er glad i grillmat, altså, jeg synes grillet kjøtt kan være veldig godt, men vår nåværende miserable elektriske grill har så ujevn temperatur at den bare duger til pølser.
Sånn forøvrig tror jeg ikke at det er SÅ mye vedlikehold - iallfall ikke om man gjør det for vane å rengjøre grillen etter hver grillings. Da tar det sikkert bare noen få minutter litt mer saklig
Og så ser jeg at dere veier opp elektrisk grill og gassgrill? - Da er iallefall saken biff - gassgrill it is. Elektrisk grill hadde vi da vi bodde i blokk og det ikke var lov å bruke ordinær grill - meningsløst spør du meg...
Vi elsker grillmat, og griller mye hele sommeren. Akkurat nå har vi bare en Weber turgrill (kullgrill), og er på utkikk etter ny. Da blir det gassgrill.
Vi har hatt gassgrill tidligere, og selv om jeg foretrekker smaken fra kullgrillet mat, så er gass veldig mye mer praktisk og i følge mannen mye lettere å vedlikeholde. Dersom man kjøper en gassgrill av god kvalitet, uten lavastein, med rustgaranti og stødig "understell". Anbefaler Weber.
Og om det står mellom to størrelser, så kjøp den største.
Ikke mye vedlikehold (hvis man velger rett produsent og rett modell)! Vi konverterte til gassgrill (Weber) fra kullgrill (Weber) i fjor. Veldig enkel rengjøring (dette varierer fra merke til merke og modell til modell - men vår gassgrill fra Weber er i hvert fall super - det som har kontakt med mat er emaljert og pyrolyserte næringsmiddelrester sklir av (det var ikke tilfelle med kulegrillen)).
Sammenlignet med kullgrillingsperioden vår så er det som å bo i en blokkleilighet med vaktmester og vaskehjelp.
Nei, vi er fullt klar over at den elektriske grillen vår er temmelig ubrukelig, den stammer fra liten-balkong-perioden. Nå har vi terrasse, men fortsatt ikke lov til å bruke vanlig kullgrill.
Vi har hatt gassgrill i mange år, de siste tre-fire åra fra Weber. Vi bruker den mye og det er lite pes. Mindre rengjøring totalt enn om man bruker gryter til middagslagingen.
Vi har akkurat testet ut vår elektriske grill fra Weber, og den er knallbra! Funket godt til både pølser og kylling. Skal teste den ut på fisk og grønnsaker i folie og grillspyd også. Det er stort sett de tingene vi har på grillen.
Vi har en Weber Q gassgrill som vi har hatt i 3 år og vi er strålende fornøyd med at vi valgte gass og at det ble en Q. Utrolig lettvint å grille, noe vi gjerne gjør både hverdag og helg hele grillesesongen. Grilelr mye mer en alle jeg kjenner som har kull-grill. Det er jo like lettvint som å lage maten inne på kjøkkenet, og mye mindr styr. Grillen har ei støpjern grillrist som vi bare børster rein med en slags stlåbørst før vi skal grille, og ellers gjør vi rein resten av grillen når den skal settes bort for vinteren. Vi har ei passe stor gassflaske som varer 1,5 sesong ca. Føler ikke at det er noe risiko med gassen. Syns maten smaker kjempebra, og jeg var skeptisk i utganspunktet. Nå er jeg som sag strålende fornøyd, og ville ikke byttet mot annen grill for noe i verden.
Det største problemet er å få fyr på den. Eg ønsker meg nesten tilbake til kullgrillen for den fekk eg fyr på i alle fall. Dette f*****skapet som eg igrunn er livredd for å fyre opp og som eg heller aldri får til, liker eg ikkje. Og vår er heller ikkje noko kjappare enn kull grillen. Tar ti evigheter før eg kan legga noko på.
Vi har en diger gassgrill som brukes hver og annenhver dag i utesesongen.
Vedlikehold er det far som står for; kontroll av slanger og koblinger, vask av rist og brett. Har en 11-liters gasstank, som har holdt lenge, den vil nok tømmes oftere nå siden det er 6 bluss på grillen.
Maten smaker godt, grillen er varm på en to tre og vi koker poteter og lager saus på den også.
Kalde ventepølser er definitivt over etter at vi kjøpte gassgrill!
Den første kjøpte vi vel for seks eller sju år siden.
Det gullet sa. I tillegg: Legg alufolie og kattesand i fettoppsamleren, da er den biten vedlikeholdsfri også (må bare tømmes en gang i blant). Grillbrett av perforert alufolie begrenser sølet ennå mer. Fettspray på folien eller rett på grillrista hindrer fastbrenning (NB! Spray på kald grill før oppfyring!), fettløser og hageslange etterpå mens rista fortsatt er godt lunken. Ellers kan jeg anbefale barbecue foran infernogrilling - langsteking på lav varme med lokket nede og ymse grillsauser, som f eks Jack Daniels original. Kyllingvinger og -lår blir aldri det samme igjen.
Eksplosjonsfaren er kraftig oppskrytt, og i alle fall på en grill som er mindre enn ti år gammel
Ikke styr i det hele tatt i mine øyne. Vår står ute hele året og brukes hele året. Rengjør risten mellom bruk og det er vel egentlig det hele. Innser at vi sikkert må kjøpe ny snart da, det har tatt på litt å stå ute i all slags vær i tre år, men om man er skikkelig grillentusiast bør jo grillen være tilgjengelig i all slags vær spør du meg :jupp:
Bauche: Jeg ante ikke at du var grillhater? Hvem har ødelagt ditt forhold til verdens mest fantastiske måte å tilberede mat på nest etter langsteking i stekeovnen??? sjokka :humre:
Vår og har vist elektrisk tenning, men den virker kun når det passer grillen.
Er det rart eg hater den ? Lurer på om det er vits i å ønske seg ein ny ? Eg synes det er kjempekos å grille, men når den kanskje blir brukt ein gong annakvar veke om sommaren så er den berre til bry.
Men ein som virka skikkelig hadde kanskje blitt brukt litt meir ( eg hadde ikkje trengt å venta på mannen kvar gong )
Vi har en Q200 og bruker den kjempe mye. Nesten ingen vedlikehold. Har aldri hatt en grill som steker så jevnt og lager så god mat som denne. Både mamma og svigerfar har/skal kjøpe samme.
Med kullgrill fek. må man jo tømme den for grillkull etter hver gang, og vaske ristene osv. Vi bare børster av støpejernsristen og tømmer fett beholderen innimellom.
Mr. Norway har svær gassgrill både her og på hytta og bruker begge to året rundt. Vi spiser nok grillmat minst en gang i uken. Vedlikehold er lite (minimalt) - litt vask og nye gassflasker. Vi bruker den som utekjøkken rett og slett og kunne ikke unnvært den!
Synes det er kjempe allright, for og greit, det eneste vedlikeholdet jeg har gjort er å tømme der fettet renner ned oh å skrape rista, men det må du jo på en vanlig kullgrill også.
Også har jeg beiset den da, men det er fordi jeg ville ha et annet utsende på den, og ikke fordi det var nødvendig!
Vi kjøpte en Weber gassgrill i fjor, etter en periode med gass-skepsis. Den har gått helt over, og jeg syns ikke det er mye styr. Jeg tar inn risten og vasker den etter bruk, men det gjorde jeg med kullgrillen også. Jeg kan ikke merke noe spesielt forskjell på smaken, og grillen blir mye mer brukt. Den største fordelen er at det ikke tar en halvtime med oppfyring / passe på grillen og alt det der, før man kommer i gang. Og man slipper den ekle tennvæsken.
Vi bruker mindre tid på rengjøring og klargjøring av gassgrill enn vanlig kullgrill. Nå har vi sånn med støpejernsplate på ene halvdelen og støpejernsrist på andre. Vi bruker en stålbørste/-skrape beregna på grill og litt matolje og grillen er klar til neste gang:nikker:
Vi fikk en Landmann gassgrill til bryllupet vårt.
Aldeles strålende presang som har vært brukt mye. I og med at vi har vinterhage kan vi bruke den året rundt, noe det hender skjer.
Vi må nå, for første gang siden juli 07, fylle gassflasken på nytt. Vi har kompositt-flaske, sånne nye fine flasker som ikke går i luften og som ikke veier et tonn. :nemlig:
Vi har Weber gassgrill og det er mannen som styrer grillshowet her i huset. Jeg vet han tar av risten og vasker/koster den ren i vann etter hver bruk, men tror ikke han gjør noe annet...? Kullgrill gir bedre smak, men gassgrill er utrolig lettvint og vi bruker den masse, selv på hverdager når vi er skrubbsultne etter jobb og vil ha mat raskt. Er veldig fornøyd med vår grill! :nikker: Har trekk over den på vinteren og den har ikke rustet så langt. Gassbeholderen har vi stående i garasjen mellom slagene, så da får bilene brenne opp hvis den eksploderer... :rolleyes:
Det er mindre ulykker med gass enn elektriske apparater, og med tanke på hvor mange mennesker som hver dag tilbereder mat på gass, så får en vel gå ut i fra at det er nokså trygt, så lenge det behandles korrekt.
Du kan brenne ned huset om du vil altså, det kan du jo med elektrisitet óg det. :D
Er Weber det beste innen gassgrill? Ser det er mange som nevner det merket her.
Hva med Invite? noen som kjenner det merket? (Så det var tilbud på de hos Jernia nemlig og, ja, vi trenger også grill :nemlig:!)
Min erfaring er at Weber er det beste innen gassgrill. Jobbet noen år på Plantasjen, og kan ikke huske at jeg fikk en klage på Weber en eneste gang. Landmann mener jeg vi hadde mye klager på, men det var av de rimeligste typene da.
Vi skuffa fram weberen vår etter at den har stått under snøen uten trekk i vinter. ( :sparke: ) Ikke så mye som en rustflekk.
En liten digresjon, men husk at italiensk pizza på stein i grillen - fantastisk! :nam:
Tja, si det? Trønderregn? Sure, sortbrente pølser som er lunka i midten? Jeg vet sannelig meg ikke. Jeg må vel gjerne inviteres til noen som kan frelse meg. Jeg liker nok grillmat om jeg går inn for saken - jeg synes vel bare det er så mye fuzz.
Vi griller året rundt, har også en utepeis hvor vi griller med kull, men det er mye mer styr.
Vi bruker en børste til å fjerne eventuelle rester, det er stort sett det av vedlikehold vi gjør.
Og bytte den formen som samler opp diverse under en gang i blandt.
Du er velkommen til Irma for italiensk pizza laget i gassgrillen. :værsågod:
Apropos denne Q-grillen fra Weber som jeg ser flere her har. Hva er spesielt med den? Den koster så vidt jeg kan se nesten like mye som den rimeligste varianten av E-klassegrillene, men garantiprogrammet er kun 5 år i motsetning til 25 år på E-klassegrillene?
Q grillene har ikke bluss på samme måte. Den har en runding som gir varme jevnt over og ingen steiner. Det kommer ikke flammer fordi det ikke drypper på flammene.
Vi har gassgrill ,husker ikke hva den heter men ble best i test på tv 2 hjelper deg for ett par år siden, lite jobb er det hvertfall, den brukes mye her i huset.
Er ikke runding standard på alle gassgriller altså? Ahhh! Da skjønner jeg hvorfor andre gassgrillmennesker maser sånn om 3 bluss og sånt. Vi har altså bare 2 bluss - det ene er rundingblusset og det andre er tvers-over-blusset. Tvers-over-blusset bruker man bare hvis man vil ødelegge maten. Rundingsblusset bruker man for indirekte grilling. Indirekte grilling er den eneste måten å grille på med mindre man liker flambert mat.
Runding bluss har jeg bare sett på Q serien. Alle andre griller har vanlige små bluss. Og da må man ha 2-3stk + masse lavasteiner for å få fordelt varmen.
Fant bilde av en Q320. Vi har 200 og den har bare den ytterste rundingen.
Vi overtok en Weber Q200 (tror jeg det er) etter forrige huseier. Den ble testet i dag. For oss, som er vant med kulegrill og medfølgende styr, var dette superenkelt. Maten ble veldig god, og det tok meg i hvert fall ikke mer enn tre minutter å gjøre grillen ren etterpå. Ser for meg at vi kommer til å grille mye mer denne sommeren enn tidligere år.
Jeg vil bare opplyse (uten å ha lest hele tråden) om at pizza med fordel kan stekes på en skiferstein på en Weber Q220 (nyinnkjøpt). Vi var 12 til bords og kjørte dobbelt med pizza både i ovn og på grill. Grillpizzaen vant med stor margin. Neste test: langtids ovnsbaking i gassgrill. Følg med i neste episode ...