Idag hadde jeg tenkt vi skulle ha noe med kjøttdeig til middag.
Vanligvis blir det da pasta med kjøttsaus. Av og til blir det lasagne, kjøttkaker (hvis mannen lager middag) eller pizza.
Men er egentlig lei alle disse rettene.
Så, hva er din beste oppskrift med kjøttdeig som basis ? :vilha:
Jeg sprer kjøttdeigen utover et bakepapir i en stor firkant. (Den skal henge sammen så det blir som en deig. Er den veldig smuldrete kan man blande i et egg først).
Så strør jeg utover løk, hvitløk, soltørket tomat og masse frisk oregano.
Deretter ruller jeg firkanten sammen så det blir som en rullekake og steker den i ovnen. Når den er ferdig stekt klipper jeg over mer oregano og skjærer den i skiver og serverer. Det er kjempelekkert og veldig godt. Passer med ris og salat til feks.
Den enkleste rett;
Jeg steker ris og karbonadedeig på høy varme, demper varmen når det begynner å få farge. Tilsetter frossen, amerikansk grønnsaksblanding, og har over grillkrydder og en del karri (ganske mye). Når det nesten er ferdig, visper jeg et par egg, dytter ris-grønnsaks og karbonadeblandingen litt til side, sånn at det blir plass til å lage litt eggerøre på den ene siden. Når eggerøren er ordentlig ferdig, så blander jeg den inn i alt det andre. Og voila; En litt asiatisk inspirert rett. Vi har også soyasaus over før det spises.
Chili con carne er jo nydelig, og en perfekt måte å få brukt opp tacorester på dagen derpå.
Hvertfall det vi har til tacoen (løk, bønner, guacamole, salsa osv).
Du trenger ingen oppskrift, bare slump. Stek kjøttdeigen, gjerne med tacokrydder men jeg bruker ofte salt, pepper, spisskummen (VIKTIG!), chili og bittelitt kanel og endel paprikapulver. Bruk det du liker. Fersk hvitløk i småbiter samt hakket løk skal også i gryta, og du hiver oppi et glass salsa eller en boks tomater. Jeg foretrekker salsa. En oppdelt fersk chilipepper er også godt oppi, fjern frøene først. Tilsett en boks chilibønner eller til nøds røde bønner (ikke tomatbønner, blasfemi) og la alt surre til det er ferdig. Smak til og server med godt brød, jalapenos, rømme, guacamole og evt. nachochips. Eller ris, alt etter smak.
Nå er kjøttdeigrullen min i ovnen, her blir det en tacoversjon med spicy potetpinner til. Og en salat med masse sukkerterter. Da bør unga finne noe de liker i alle fall.
Bland sammen, form til boller, stek på plate i ovnen på 200 grader til de er brune og ser lekre ut. Ypperlig til spaghetti og tomatsaus.
Pastaform med kremet tomatsaus
1 pakke kjøttdeig
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1 boks hermetiske tomater
3-4 ts tomatpure
Ca 2/3 av en liten kartong fløte
Salt/pepper
Litt muskat
Paprikakrydder
Oregano
Ca 0,5 ts sukker
Ca 0,5-1 ts worchestershiresauce
Stek kjøttdeig og løk, ha i hvitløk. Hell over tomatboksen og mos litt med en potetstapper. Rør inn fløte og tomatpure, og ha i krydder. La dette småputre mens du koker fullkornspasta. Bland saus og pasta, ha i ildfast form, og topp med revet ost. Stek i ovnen på 225 til osten er smeltet og gyllen.
Takk for masse flotte oppskrifter ! :blomst: Skal prøves ut !
(Idag ble det noe lignende som pastaformen til Fibi. Den har jeg pleid å lage tidligere også, og taco er jo en av de tingene vi bruker kjøttdeig oftest til, men glemte jo å nevne det.)
Jeg pleier å hakke paprika, løk, gulrot og hvitløk så freser jeg det sammen med kjøttdeigen / karbonadedeigen, har i salt og pepper og paprikakrydder, en boks, økologiske, hakkede tomater, en god dæsj fløte. Så lar jeg det surre en god stund - serverer med revet ost på toppen, kanskje en hvitløksbaguett og eventuelt pasta til. Alle i huset her digger det (egentlig er det min lavkarbo - fredagsrett, når de andre spiser pizza).
Nå står en "greskinspirert" kjøttrullade i ovnen. Jeg brukte 500g karbonadedeig, krydret med pepper og oregano, og blandet i ett egg og 1 ss potetmel for å binde deigen litt mer.
Fyllet ble en blanding av hakket soltørka tomat, oliven og fetaost. Fyllet var såpass salt at jeg med en liten en som skal spise, droppet saltet i karbonadedeigen. Vi får se om det var en feil... Jeg klappet ut deigen på aluminiumsfolie som jeg hadde hatt litt vann på, da var det veldig lett å rulle den pent sammen. La den i ovnsfast form, penslet med olje fra fetaost-glasset og hadde litt buljon/kraft i bunnen av ovnen i håp om at den ikke skulle bli tørr...
Planen er å servere med en enkel salat, tzatzikidipsaus og ris. Hadde mest lyst på ovnsbakte poteter, men med søvnmangel og et urolig spedbarn i huset, var det bare litt mer enn det jeg orket akkurat nå.
Har vært flink å ta bilder til og med. Om det blir noe bra, kan jeg legge inn senere. :)
Vi har en familiefavoritt som er blitt servert siden jeg var liten. Alle elsker spaghettiform :)
Du koker en god mengde spaghetti eller makaroni (vi bruker ca 5-600 g til 4 pers, men da er det alltid igjen en god resteporsjon)
Bland 500 g kjøttdeig/karbonade med:
melk/matfløte (jeg tar det på slump, men i alle fall et par dl, og så evt mer til deigen er blitt god og løs)
fersk eller tørket basilikum og timian
Santa Marias allroundkrydder
Santa Maria Pasta Rossa
Pepper/peppermix
1 egg
Dette blandes kjapt med hurtigmikser.
Smør en ildfast form og ha oppi spaghetti, strø revet ost over og smør kjøttdeigen over. Strø evt ost oppå eller legg tomatskiver på.
Stekes midt i ovnen til kjøttdeigen er gjennomstekt. Serveres med ketchup eller tomatsaus (tomatbokser varmes sammen med urter, krydder og litt sukker)
I dag har vi spist kjøttdeigrull.
Tok i tacopulver og basilikum mens jeg rørte den sammen og fikk flatet den ut. Fylte med tacosaus og løk. Serverte ris og salat til. Ble bra.
Jeg lagde to varianter av denne kjøttrullen som beskrevet ovenfor i går.
1:
Blandet karbonadedeig med en type kjøttbollekrydder jeg har (men kan bruke hva som helst) og ett egg. La den mellom to bakepapir og kjevlet den flat. La på rå baconskiver bortover det hele og snudde deretter deigen ved hjelp av papirene slik at baconet kom i bunn (på utsiden).
Smurte på godt med pesto, drysset over hakket løk og marinert fetaost. Rullet den sammen som en rullekake og passet på at skjøten kom ned og at den var rullet tett sammen. Stekte på ca 225 grader i 20-25 min.
2:
Blandet karbonadedeig med en halv pose tacokrydder (skulle brukt hjemmelaget) og ett egg. La den mellom to bakepapir og kjevlet den flat. La på rå baconskiver bortover det hele og snudde deretter deigen ved hjelp av papirene slik at baconet kom i bunn (på utsiden). Smurte på litt hot tacosaus og strødde på hakket løk og revet ost. Rullet den sammen som en rullekake og passet på at skjøten kom ned og at den var rullet tett sammen. Stekte på ca 225 grader i 20-25 min.
Begge varianter var veldig gode og falt i smak hos alle i familien! Ideell lavkarbomat, fin å fryse og kjempeenkel. Og jeg ser for meg at det også kan være greit med masse annet fyll, noen flere forslag?
Du sa ikke noe om at det måtte være sunt eller hverdagsmat...?
Ha en raus pose nachips på en bakeplate dekket med bakepapir. Stek karbonadedeigen med tacokrydder etter smak, la den bli litt "klumpete". Spre den oppå nachipsene.
Ha på mais, paprika i småbiter, oliven, løk eller purre, og på toppen ost. pass på at du får spredd osten godt og at den kommer utover det hele.
Stek til osten er litt gylden.
Server med rømme, tacosaus og guacamole. Og salat hvis du vil fake at det er sunt :D
Pastaskjell kokes og helles over i en høy bolle, kjøttdeig stekes og heller over 1 glass dolmio på slutten, 1 beger med rømme blandes med litt revet ost og noen skjeer med melk. Kjøttdeigen med saus helles over pasta, rømme på toppen, ca 20 minutter i ovnen på 200 grader, serveres med salat og hvitløksbaguetter.
Kan jeg lage Smilefjes-karbonaderullen og legge den rå i fryseren? Eller bør den stekes før den fryses? litt redd for at den skal bli tørr hvis jeg må steke den "2" ganger
Har endel karbonadedeig som går ut i morgen, så jeg må finne på litt kreativt med denne.