Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nikon D40

#1

Gerbera sa for siden:

Mannen min har pratet om at han ønsker seg et digitalt speilreflekskamera, da han ikke er spesielt fornøyd med bildene vi får med kompaktkameraet vårt.

Jeg lurte på å kjøpe et i bursdagsgave til han, og etter å ha lest litt her, og sjekket litt priser, kom jeg over DETTE tilbudet fra elprice.

Er jeg kjip hvis jeg ikke vil legge mer penger i det/kjøpe et mer avansert kamera?

Trenger han noe i tillegg til dette? (Har mulighet til å ønske han det fra søsken/foreldre osv.) Eller hadde det vært bedre å få de med på spleis på et dyrere/bedre kamera?

Han er mest interessert i å ta bilder. Han gidder sjelden å laste de over på dataen, og har til dags dato aldri bestilt kopier av noen. Minnebrikken puttes til nød i en digital fotoramme, og kanskje det skrives ut et bilde, på den ikke altfor bra skriveren vår. Så jeg synes ikke det er noe vits i å legge altfor mye i dette heller. :sparke:

Innspill, noen?


#2

Malus sa for siden:

Vi har NIkon d40 på jobb, og jeg liker kameraet veldig godt. Lite og lett (til spilrefleks å være) og det tar veldig fine bilder. Har selv et d70s, og kan ikke si jeg merker særlig forskjell, annet et at jeg har et objektiv på d70'en som dekker et større område (vidvinkel til zoom).
Du er ikke kjip i det hele tatt hvis han får D40, for "alle" er nok ganske enige om at det er et bra kamera som dekker behovet til de fleste.
Pakken du linker til er jo med to objektiver, som dekker det området de fleste har behov for. Litt styr å bytte mellom de, men det er nok bare vane. Er bortskjemt med å ha hatt 28-200 i masse år, og syns det er veldig greit å slippe den skiftinga.


#3

Katta sa for siden:

D40 er et helt greit kamera. Om han trenger noe mer avansert kommer litt an på hvor vant han er til speilreflekskamera og hvor avanserte muligheter han føler behov for. Men hvis han er en type som tar snapshots av venner og familie, og ikke har fotografering som hobby er d40 absolutt bra nok. En 18-200-linse ville vært mer håndterlig enn en sånn kombipakke. Ekstern blitz, minnekort og kameraveske ønsker man seg i tillegg.


#4

Gerbera sa for siden:

Burde jeg heller kjøpe et Nikon D60 da kanskje, med bare den ene linsa, så kan han heller kjøpe seg en sånn fantastisk linse selv? Og så kan jeg ønske han det andre tilbehøret?

Jeg skjønner jo at det mest optimale hadde vært en Canon EOS 450D, men jeg synes kanskje det er litt dyrt. :sparke:


#5

Gerbera sa for siden:

Hva er forskjellen på DENNE og DENNE? Bortsett fra prisen?


#6

Malus sa for siden:

Kan ikke se noen opplagte forskjeller mellom de to siste tilbudene du linket til, men har ikke finlest. Ser i utgangspunktet ut som samme kamera med samme linse..?

Har man råd til D60, så får man jo litt mer avansert kamera, som man kan "vokse" med. Men som Katta sier, så vil en D40 holde hvis man knipser bilder av ferie og venner og litt til, men vil ha noe som gir mye bedre bilder enn kompaktkamera. Jeg hadde valgt D60 skulle jeg kjøpt kamera nå, men så er foto for meg en hobby og ikke bare knipsing hist og her.

18-55mm syns jeg er alt for lite, og skulle jeg hatt bare et objektiv ville jeg gått for noe ala denne pakken. Har forøvrig god erfaring med butikken FotoVideo.


#7

Gerbera sa for siden:

Jeg går for et Nikon D60 jeg, takk for tips og hjelp!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.