Blomst sa for siden:
Hos oss blir det ofte ganske så enkelt, med ferdig marinert kjøtt fra butikken.
Så er det ris, potetmos og pasta& kylling salat til.
Leter så etter inspirasjon her.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Blomst sa for siden:
Hos oss blir det ofte ganske så enkelt, med ferdig marinert kjøtt fra butikken.
Så er det ris, potetmos og pasta& kylling salat til.
Leter så etter inspirasjon her.
Dixie Diner sa for siden:
Noe av det beste jeg vet, ved siden av hvitløksmarinerte grillspyd med 2-3 typer kjøtt og valgfrie grønnsaker, er foliepakker med laksefilet. Da legger jeg et stykke laksefilet på et ark sølvfolie og smører over godt med grønn pesto og et par skjeer rømme. Har over 1 fedd hakket/moset hvitløk og drysser over litt salt og sitronpepper og pakker folien sammen. Dette er så godt!!
Blomst sa for siden:
ÅÅÅ det hørtes nyydelig ut, bruker du ferdig pesto eller lager du selv?
Dixie Diner sa for siden:
Bruker ferdig, liker veldig godt en fra helsekosten, tror merket heter Rapunzel. Den smaker som hjemmelaget og jeg tror den er økologisk også. :)
Retten kan selvsagt lages i ovnen også, jeg må ha den en dag til uka. :slafse:
valborg sa for siden:
En gjenganger her er kylling marinert i sitron (litt raspet skall og restene av sitronen etter at all saften er klemt ut), en neve hvitløksfedd klemt hardt under flat kniv, olje, litt salt og pepper. Slenger alt i en pose og lar ligge den tiden man har. Plukker restene fra sitron og hvitløk og griller. Veldig lettvint, blir bankers saftig og godt.
Har veldig ofte bulgur (med mye hakket bladpersille i!), tilfeldige grønnsaker og en kesamdip til.
emma71 sa for siden:
Vi griller ofte hele svinefileter, bare krydret med salt, pepper og timian.
Retz sa for siden:
Vi griller omtrent alt, bortsett fra supper. Er det fint vær og vi spontant bestemmer oss for å grille så justerer vi bare litt på den middagen vi ev. hadde bestemt oss for. Bruker marinade til det meste av kjøtt og fisk/skalldyr, veldig glad i kombinasjonen olje, lime, søt chilisaus, chili, hvitløk + grønt a la basilikum, estragon, provencekrydder, rosmarin eller merian. Bruker av og til litt "tyngre" marinader til oksekjøtt som olje, tykk balsamico, gresskarolje, honning etc. Vi griller:
Dixie Diner sa for siden:
Liker ikke flintstek og spareribs? :sjokkert:
Arona sa for siden:
Vi lever sommeren gjennom på pølser og grillribbe. max usunn
Ok, hender vi griller litt annet da. Kjøttdeigspyd, kyllingfilet, grillspyd med div, og en og annen maiskolbe pleier også finne veien ned på grillen i løpet av sommeren.
Veronal sa for siden:
Stort sett bedriver vi helgrilling av kjøtt. Indirekte grilling. Selvfølgelig.
Fisk har vi som oftest i foliepakker. Pølser i utrengsmål. Flintsteik, spareribs og grillribbe har vi aldri. Pizza griller vi også.
Dixie Diner sa for siden:
Mannen har store planer om å grille italiensk pizza når vi nå får hage. Han lager verdens beste italienske pizza. Gleder meg. :D
Retz sa for siden:
Nei. :flau:
Jeg liker ikke fett, særlig animalsk fett er skikkelig yækk. Høvdingen er litt mer tolerant enn meg på det området, men han avstår som regel pga at han vil holde vekta.
Den usunna delen av meg er likevel godt ivaretatt; jeg elsker iskrem!
Obelix sa for siden:
Abbonerer da vi er usedvanlig kjedelige på grillfronten.
Jinx sa for siden:
Det selges noe som heter grillkobra e.l. her i Sverige.Det er en svinefilet med et veldig godt krydder.Det har vi mye,men salat og variabelt tilbehør.
Gaia sa for siden:
Jeg lager ofte grønnsakspakker av forskjellige slag. Søtpotet, aubergine, squash, sopp, søt paprika og løk med diverse krydder og en god grillsaus er kjempegodt.
Pakker med scampi, kamskjell, sitronpepper og sweet chilisaus er også godt.
Ellers griller vi mye fisk (i folie) lam, diverse spyd, gjerne med honningmarinert kylling, nakkekotteletter, og pølser av forskjellige slag.
Jeg liker å flytte kjøkkenet ut om sommeren, og vi griller gjerne hver dag hvis været er fint. Jeg bruker grillen som en kombinasjon av stekepanne og ovn og har oppdaget at det meste som kan stekes, ovnsstekes eller bakes like gjerne kan lages på grillen. Pizza har jeg ikke prøvd, men det høres spennende ut.
Manga sa for siden:
Åååh, denne hadde jeg glemt. Husker jeg lagde dette noen ganger i fjor. Tror du har lagt ut oppskriften før. Dette er vanvittig godt! Gjett om dette må lages snart.
Ellers blir det lite variasjon på grillen. Pølser, hamburgere, flintstek og koteletter blir det mest av. Ofte med grillspyd full av grønnsaker ved siden av.
Timmi sa for siden:
Spareribs fra Smart Club :nam: Ellers blir det mest koteletter og annet kjøtt med diverse tilbehør.
Honda sa for siden:
Hjemmelaget hamburgere
pølser - vanlig grill - oste pølse-krydder- kylling-kalkun osv
Sommerkoteletter
Svinefilet
steik
fisk
Laks, helt halv posjons i folie. Halv med skinn og ben på fiskerist. Strøstekt skinn. nam
osv
alu folie innpakket poteter- bakt potet.
grønnsaker i folie
maiskolber i folie med salt og smør
halve bifftomater rett på grillen
charlottløk i folie med masse smør
Salat
Dixie Diner sa for siden:
Jeg klarer heller ikke åpenlyst fett. Jeg står og studerer hver skinkepakke i butikken og takler ikke vanlig kokt skinke pga. de hvite fettgreiene, og jeg klipper av all fettranden på bacon osv. Elsker smør, fløte og sånt men ikke fettrender. Entrecote klarer jeg ikke pga. fettmarmoreringen. Yukk! Men spareribs og sånt elsker jeg, jeg spiser kjøttet og lar fettet ligge. Og flintstek er jo bare masse MASSE rent kjøtt. Fettet skjærer man jo bare vekk, det er jo bare en rand. :D
Tertit sa for siden:
Vi griller det meste av kjøtt. Ellers griller vi hamburgere, fiskeburgere, fiskepakker, makrell, laks og pølse. Vi griller også potet, tomat, sopp, aubergin, løk og mais. Foruten det lager vi ofte varmsalat av diverse grønnsaker som vi måtte ha for hånden. Vi griller også grillspyd, enten med kjøtt, grønnsaker eller en kombinasjon. Til dessert griller vi eple, banan, ananas, varm fruktsalat eller fyller en aluminiumsform med halvannen cm med pannekakerøre og div. bær og griller dette.
Vi griller veldig ofte og veldig mye forskjellig. Har sikkert glemt masse her.
Grillsesongen vår har startet for lengst og vi koser oss med å lage og spise maten utendørs :)
Ru sa for siden:
Jeg har 4 kg med spareribs fordelt på mage, rumpe og lår. :mumle:
Fjorårets sådan. I år blir det mindre av det ...
Vi griller mye rart, det meste i grunnen. Koteletter, svinefilet, kyllingfilet, pølser (mann og barn, jeg liker ikke), grønnsaker, grillspyd av ymse slag osv.
Honda sa for siden:
Jeg får ikke spise koteletter,kjøtt osv.offentlig :fnis: for jeg kan sitte å plukke bort fett til alle er ferdig å spise før jeg begynner å spise en pitteliten bit
:fnis:
Sommerkotteletter spiser jeg griller med fette på så skjæres det bort før det serverest.
Ribbe spiser jeg ikke pga at det er jo bare ekkelt fett
:o
Dixie Diner sa for siden:
Vet du, jeg likte ribbe frem til i fjor jul. Svigers har alltid servert ribbe som har vært omtrent bare rent kjøtt. Men i fjor var den 90 % fett! Jeg spiste vel en liten bit på størrelse med en tier, og bare tilbehør ellers. Skuffelse. De to siste gangene jeg har fått ribbe har den altså bare vært rent fett omtrent. Dissete gelé og lite annet. Så jeg tror jeg er ferdig med ribbe altså!
Molo sa for siden:
Spareribs, kylling, pølser, burgere, flintstek, laks, grillskiver, sommerkoteletter, champignon, tomat, maiskolber.
Kort sagt; kan det stekes, kan det grilles. :nemlig:
Millis sa for siden:
Man kan i grunn grille nesten alt.
Fiskepakker i folie, fisk på grillspyd, grillspyd med grønnsaker, halloumi er nydelig på grillen :hjerter: , kyllingfilet som er marinert, hele mais, tomater, .. Som Molo sier; kan det stekes, kan det grilles.
Jeg gleder meg til å starte grillsesongen nå :D
Dixie Diner sa for siden:
Jeg gleder meg også til grillsesongen. Vi har bodd i blokk uten terrasse og hage i 4,5 år, og flytter endelig til et rekkehus med hage nå i juni, så dette er altså første gangen på over 4,5 ÅR at vi kan grille hjemme! :hyper:
Millis sa for siden:
Iset; det kommer til å bli en ny verden for dere :knegg: Vi skal bygge vegger og tak over terrassen i sommer og jeg håper vi kommer til å kunne være mye mer der ute nå. Man flytter på en måte kjøkkenet ut på sommerstid, det er skikkelig kos :D
Nin sa for siden:
Vi har allerede startet grillsesongen her. :D
Og vi hiver det meste på grillen. Som noen sa over her, alt som kan stekes kan grilles.
Juste sa for siden:
Jeg er veldig glad i og grille, så her går det meste på grillen i sommerhalvåret.
Alt av kjøtt (særlig entrecote blir nydelig på grillen)
Hjemmelagde burgere!
Kylling, både filet og helgrillet.
Fisk, vi får masse kveite fra familien i nord og det blir nydelig på grillen i pakker.
Maiskolber, tomater og sopp blir nydelig på grillen.
Stekt potetet
Bare fantasien som setter grenser. Marinade er viktig når man griller.
Maylen sa for siden:
Det som grilles oftest her er marinerte kyllingbiter av filet og grønnsaker på spyd.
Serveres med salat av ruccola, eple, paprika, mais, agurk osv. Gjerne pastaskruer i salaten.
Dressing av dressingmix (hellas eller italiensk) blandet ut i rømme + olje.
Kan også ha ris til, eller noe annet.
Blomst sa for siden:
Hva er halloumi?
Dixie Diner sa for siden:
Åh, det er en gresk? ost som minner litt om feta men er seigere (litt gummiaktig) og helt fantastisk nydelig å grille. Den smelter ikke men blir myk og deilig. Jeg er helt VILL etter grillet Halloumi!! Jeg fikk smake det for første gang på en sjappe i London, der jeg fikk det servert med oppskåret, ristet pitabrød og nydelig Hummus. :sikle:
Dixie Diner sa for siden:
Millis sa for siden:
Iset sa det ;) Gresk ost. Det er helt perfekt ost å grille. Den smelter ikke noe spesielt og gir en utrolig god smak fra seg oppvarmet. Den er ganske salt. Mannen min kaller den for knirkeost for den knirker litt når man tygger den. Han synes det er litt ekkelt, på samme måte som vannkastanjer - de knirker også når man tygger :humre:
Obelix sa for siden:
I dag har vi hatt laks i folie og det var himmelsk godt :nam:
Angelique sa for siden:
Griller mest marinert kyllingfilet og diverse fisk pakket i aluminiumsfolie.
De andre i familienspiser grillpølser i forskjellige varianter, men jeg liker ikke pølser.
Jeg liker ikke spareribs, flintsteak , marinert ribbe eller i det hele tatt svinekjøtt.Ikke koteletter heller.Men lager til de andre i familien da.
Spiser noe indrefilet og mørbrad av storfe.Men har aldri vært storspiser av kjøtt.
Ellers griller vi mye poteter , enten marinert i form eller som bakte.
Grønnsaker i alle varianter er også kjempegodt å grille.
Vi lager endel grillspyd med det vi liker best . Vi trer da egne favoritter selv.
Maylen sa for siden:
I dag har vi ikke grillet i den forstand, men stekt mat på murikkapanne på bål. :)
Kjøtt, grønnsaker + potetskiver.
Interference sa for siden:
Potetskiver med litt salt på blir kjempegode hjemmelagede "chips". De er knallgode.
Ellers så griller jeg det meste, grillbein er favoritten, men siden jeg spiser dem med hele meg så har jeg sjelden det når jeg skal spise med andre. :flau:
Pakker med grønnsaker, fast fisk, bakt camembert, grillspyd og marinert kjøtt i alle varianter. Jeg lager mine egne marinader, og elsker å eksprimentere med diverse smaker.
Dixie Diner sa for siden:
Ta med et par marinader og kom hjem til meg i sommer. :nemlig:
Sitron sa for siden:
I går satt Iben og lekte, blant annet med en legogrill eller noe. Hun puttet iallfall Polly pockets på grillen og de skrek visst en smule.
Eia sa for siden:
Kanskje du kan legge ut noen oppskrifter på marinader, Interference? :blafre:
Ja, og så kan jeg hive meg med i pizza-på-grill-fanklubben. Og legge til at vi griller det vi kan i sommersesongen. Fisk, kjøtt, grønnsaker og oster. Nammenam!
Tinka sa for siden:
Her har vi startet grillsesongen og vi griller det:
mais i folie,
bakt potet,
laks i folie,
ørret i folie.
makrell i folie,
abbor i folie,
spareribs,
ribbe,
koteletter,
hamburgere,
pølser,
grillspyd,
grillcobra,
pepperbiff
og sikkert endel annet som jeg har glemt i farten.
Interference sa for siden:
Det kan sikkert la se fikse. :D
Tja som sagt, jeg liker å eksprimentere, men jeg starter med en kaldpresset rapsolje eller annen god olje, lime/sitron/vin/epleciderddik/brun eddik eller annen syre, så har jeg oppi ymse krydderier og urter.
En typisk Intermarinade til grillbein er:
Rapsolje
Lime
Hvitløk
Kanel
Havsalt
Hel sort pepper lett skviset under kniven
Litt basilikum
Litt hvit pepper
og en liten dæsj honning
(kanskje chilli om man liker det spicy)
Så blander jeg det og legger kjøttet oppi i alle fall over natten. (eller minimum en time)
Jeg tar ofte utgangspunkt i denne når jeg eksprimenterer med nye ingredienser, eksempelvis einerbær, en grankvist (:knegg: Det var til ørret og ble knallgodt), gressløk, vårløk, finhakket sjalottlauk og så videre. Det er bare fantasien som setter grensene.
(Jeg tåler ikke paprika og har lav tålegrense for glutamat så derfor fant jeg ut at jeg burde lage slikt selv slik at jeg og kunne kose meg med grillmaten)
Benzo sa for siden:
Marinert lammecarré er snadder på grillen. :nam:
Eia sa for siden:
Takk, Inter. Da blir det hjemmelagde marinader i Eiaheimen også.
I dag lagde vi forresten fiskepakker, bestående av:
Amadinepoteter i båter
Gulrøtter, broccoli og vårløk, kuttet i grove biter
Limebåter (kuttet i biter og lagt ved etter å ha presset limesaft over)
Kotelett av ørret
Folien ble penslet med litt smør og pakken ble krydret med salt, pepper og litt dill. Smack på grillen i 15 min. Knallgodt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.