Jeg brukte også alltid yoghurt, helt til en dag jeg rett og slett glemte det, og faktisk så syntes jeg den var bedre uten. Men den må være såpass tyktflytende at den kan spises med skje, som en sorbet.
Ja, det er smak og behag. Jeg liker den best med yoghurt i. Men ja, den skal være tykk. Det funker ikke med noen tappekran på min blender, jeg lager så tykke smoothies at den ikke hadde kommet ut derfra. :knegg:
Ja, og så fryser jeg alltid restene i ispinneformer. Verdens sunneste is. Eldste elsker de ispinnene.
jeg bruker aldri soyayoghurt, men soyamelk syns jeg funker fint. Den blir litt tykk når man gir den god spinn. Ellers tar jeg ofte oppi solsikkekjerner og knuste linfrø. Jeg bruker mange ulike juser, og de frosne fruktene og bærene vi har tilgjengelige. Jeg fryser all frukt som begynner å bli på hell i oppskårne terninger.
Jeg bruker som regel frosne blåbær eller skogsbær (sikkert et par dl), et par tre frukter (appelsin, epler, pærer, druer, kiwi, mango eller hva vi måtte ha. Jeg er ikke så glad i banan oppi, men ungene elsker det.), og så har jeg i et par spiseskjeer linfrø og solsikkefrø. :nam:
Det var lurt å fryse frukten glitter, det har jeg ikke tenkt på!
Det kan godt hende jeg synes den er for søt i dag, det er mange år siden jeg har smakt den. Pleide å ha den på kornblanding tidligere. Men etter operasjonen har ting smakt søtere enn før, husker første gang jeg smakte Smil-browniesene etter operasjonen. De elsket jeg før, nå smaker de så søtt at jeg føler jeg bare spiser sukker.
Jeg tåler rett og slett melk dårlig, det eneste melkeaktige som magen min er i stand til å leve med er denne fordømrade cottage cheesen men den passer desverre ikke i smoothie eller?
Men man bør velge olje av kvalitet, ikke bare hive soyaolje oppi liksom. :knegg: (Ikke alle er klar over det). Jeg gjør det enkelt og hiver en neve mandler oppi. De blir finhakket i blenderen og gir fin konsistens.
Jo om man kjører blenderen for lenge med kiwien i slik at steinene knuses, smaker det pepper. Så om jeg har kiwi i, har jeg den oppi helt til slutt og bare lar blenderen få noen raske fres. Har brent meg på den der noen ganger ja.
Ja, jeg tviler ikke ett sekund på at Skvetten vet det, hehe, men andre kan tenke "åh, skal jeg ha soyaolje oppi altså?" og tror de dynker seg med sunnhet. :knegg:
Hmm, dette skal jeg jammen prøve. Har aldri tenkt at grønnsaker har noe i smoothien min å gjøre. Siden jeg ikke tåler epler er jo dette et genialt alternativ.
Litt Coop-juce (sånn med ulike frukter), nypresset appelsinjuice, vanlig banan, frossen banan, frosne jordbær og bjørnebær, kiwi, stangselleri, en bit ingefær, tre små buketter brokkoli, en klementin og noen røde druer. Pluss to barnemultivitaminer og en dæsj linfrøolje.
Det ble både søtt og syrlig og deilig. :) Og det er første gang jeg har laget den uten noen form for melkeprodukter.