Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi meg litt inspirasjon til mat i ovn

#1

Pelen sa for siden:

Foreløpig så har vi bare en bil her i Uniten (og eventuelt så kommer vi å fortsette med det med tanke på at mannen skal reise veldig mye). Dermed kjører jeg ham til og fra jobb, med Herremannen på slep.

Når vi skal hjem så kan det være greit at maten mer eller mindre er ferdig da jeg henter ham kl 17. Det beste og sikreste føles det da er å ha mat i ovnen. Gi meg litt inspirasjon til gode retter der det som tar litt tid gjøres i ovnen!


#2

Eia sa for siden:

Da passer det bra å legge inn min nye favoritt: langtidsstekt kylling med pastinakk og rosmarin

Den lagde jeg i dag, bare at den sto på grillen under lokk istedet for i ovn, og jeg fulgte ikke temperatur- og tidsanbefalinger pga. tidsbrist. Det ble likevel veldig godt. Neste gang blir det perfekt. Du kan fint legge oppi potetbåter også, som et alternativ til potetstappen. Det skal jeg gjøre neste gang. Men altså: NAM!!


#3

Pelen sa for siden:

Det høres kjempegodt ut Eia! Takk, Skal prøves!


#4

Inka sa for siden:

Sjekk Jamie Olivers oppskrifter, han har masse i-folie-i-ovnen-greier.


#5

Pelen sa for siden:

Ja, det er sant! Nå er bare spørsmålet om jeg har pakket de to jeg har eller om de ligger lagret i Norge. Flyttlasset kommer i mai.

#6

Inka sa for siden:

De to foliene, eller de to oppskriftene? :fnis:
Eller bøker, kanskje?

Finner man ikke greiene hans på nett? Vil tippe BBC kanskje har ute noe.



#8

Pelen sa for siden:

Bøkene Takk!

#9

liefje sa for siden:

Kanskje litt mer i kategorien söndagsmiddag eller gjestemiddag, men siden jeg hadde det i dag, maa jeg bare slaa et slag for denne retten med svinefilet:

Bland to-tre spisesskjeer haddede, friske krydderurter (jeg brukte basilikum, persille, timian og oregano blandet) i en pakke Philadelphia med krydder. Dette fylles i svinefilet (vi hadde to ganger 400 gram til 5-6 personer) som skjaeres nesten gjennom. Saa surrer man bacon rundt filetene og fester baconet med tannpirkere uten smak. De surrede filetene brunes i panne og stekes deretter i ovnen ca. 15-20 (litt avh. av tykkelsen) minutter paa 220 grader. Vi serverte med gnocci og smörstekte aspargues. Herlig!


#10

Isbjørn sa for siden:

Taco i form:

Stekt kjøttdeig, tacokrydder og bokstomat legges i form.

Oppå legger du rødløk, avokado, mais og cremefreshe, samt ost. Stekes på 220 grader til osten har smeltet.

Serveres med nachos.


#11

DollyDuck sa for siden:

Ta så mange kylling fileet du trenger. Skjær et hakk i hver og fyll i litt smøreost etter ønske. Selv har jeg brukt krydderost, hvitløkost, mandarinost. Surr bacon rundt fileen og stek i ovnen på 200 grader i ca 25 min.

Serveres med ris/pasta/salat/hvitløksbaguetter.


#12

Tjorven sa for siden:

Vi lager nå en del av noe jeg har lært her inne. Skjær poteter i båter og del også opp en del grønnsaker (særlig gulrøtter synes jeg blir godt). Salt og krydre etter smak. Legg nakkekoteletter rett oppå grønnsakene. Stekes på 160 grader i 2 timer.

Veldig godt og enkelt.


#13

Mex sa for siden:

Pølsegrateng
Fiskegrateng
Gratinert blomkål med bacon biter
Hjemmelaget moussaka variant:

  • kutt opp poteter i skiver, legg i bunnen av en form
  • Hell over fløte sånn at det dekker potetene, krydre med ønsket krydder
  • Legg over en oppskåret løk
  • Hell over kjøttdeig med tomatsaus
  • Stø med ost på toppen
    Fisk med grønnsaker
  • Kutt opp ønskede grønnsaker og legg dem i bunnen på en form. (Gulrøtter, brokoli, purre ++)
  • Legg over fiskefileer (fri for skinn og bein)
  • Krydre fisken med godt krydder
  • Legg på noen dæsjer med rømme og smør
  • Serveres med poteter eller ris

#14

Pelen sa for siden:

Takk dere! Man blir så insnevret i sine "egne" gamle vanlige retter og det er godt å få litt inspirasjon!


#15

Guttemammis sa for siden:

Torsk i form.

Ca. 400gr fisk (kjøper sånn frossen blokk)
En purre
Liten kartong matfløte
Boks hakkede tomater
Jasminris

Kutt fisken i passelige terninger, kutt purre i skiver, legg dette lagvis og krydre
med salt og pepper.
Hell en boks med kakkede tomater over fisk og purre, hell så fløten over dette.
Stekes i ovnen på ca 200 grader i 30 min.

Kok ris;)


#16

Arona sa for siden:

Laksefileeter synes jeg er lettvint og god ovnsmat. Jeg pensler med oliveolje og har på salt og pepper, evt også et par dråper sitron eller balsamico (men det er ikke mannen så glad i). Ca 20 minutter i ovnen, og serverer med ønsket grønnsaker/poteter/ris/pasta/saus.


#17

krystallklart sa for siden:

Fy søren så godt dette var, alle spiste som hester. :D Men minsten ville ha uten ris da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.