Foreløpig så har vi bare en bil her i Uniten (og eventuelt så kommer vi å fortsette med det med tanke på at mannen skal reise veldig mye). Dermed kjører jeg ham til og fra jobb, med Herremannen på slep.
Når vi skal hjem så kan det være greit at maten mer eller mindre er ferdig da jeg henter ham kl 17. Det beste og sikreste føles det da er å ha mat i ovnen. Gi meg litt inspirasjon til gode retter der det som tar litt tid gjøres i ovnen!
Den lagde jeg i dag, bare at den sto på grillen under lokk istedet for i ovn, og jeg fulgte ikke temperatur- og tidsanbefalinger pga. tidsbrist. Det ble likevel veldig godt. Neste gang blir det perfekt. Du kan fint legge oppi potetbåter også, som et alternativ til potetstappen. Det skal jeg gjøre neste gang. Men altså: NAM!!
Kanskje litt mer i kategorien söndagsmiddag eller gjestemiddag, men siden jeg hadde det i dag, maa jeg bare slaa et slag for denne retten med svinefilet:
Bland to-tre spisesskjeer haddede, friske krydderurter (jeg brukte basilikum, persille, timian og oregano blandet) i en pakke Philadelphia med krydder. Dette fylles i svinefilet (vi hadde to ganger 400 gram til 5-6 personer) som skjaeres nesten gjennom. Saa surrer man bacon rundt filetene og fester baconet med tannpirkere uten smak. De surrede filetene brunes i panne og stekes deretter i ovnen ca. 15-20 (litt avh. av tykkelsen) minutter paa 220 grader. Vi serverte med gnocci og smörstekte aspargues. Herlig!
Ta så mange kylling fileet du trenger. Skjær et hakk i hver og fyll i litt smøreost etter ønske. Selv har jeg brukt krydderost, hvitløkost, mandarinost. Surr bacon rundt fileen og stek i ovnen på 200 grader i ca 25 min.
Vi lager nå en del av noe jeg har lært her inne. Skjær poteter i båter og del også opp en del grønnsaker (særlig gulrøtter synes jeg blir godt). Salt og krydre etter smak. Legg nakkekoteletter rett oppå grønnsakene. Stekes på 160 grader i 2 timer.
Ca. 400gr fisk (kjøper sånn frossen blokk)
En purre
Liten kartong matfløte
Boks hakkede tomater
Jasminris
Kutt fisken i passelige terninger, kutt purre i skiver, legg dette lagvis og krydre
med salt og pepper.
Hell en boks med kakkede tomater over fisk og purre, hell så fløten over dette.
Stekes i ovnen på ca 200 grader i 30 min.
Laksefileeter synes jeg er lettvint og god ovnsmat. Jeg pensler med oliveolje og har på salt og pepper, evt også et par dråper sitron eller balsamico (men det er ikke mannen så glad i). Ca 20 minutter i ovnen, og serverer med ønsket grønnsaker/poteter/ris/pasta/saus.