Det er til tider et mareritt å få i Storebror middag - han er ekstrem kresen.
Ikke liker han reint kjøtt, fisk eller fugl - og han spiser lite grønsaker...
Men - det finnes et heftig unntak - han simpelthen elsker chili. Han kan gjerne spise det hver dag hver uke... noe mamma og pappa av en eller annen grunn ikke ser det helt store ved...
Vi lager chili med karbonadedeig, et utall av rare bønner og masse hvitløk.
Men - er det andre ting jeg kan bruke - så og si kamuflere maten og kalle det chili med god samvittighet? Kanskje lar han seg lure?
Jeg får dyttet i ham utrolig mye rare grønnsaker med å kamuflere dette i pastasaus, som han også spiser...
1 boks hakket tomat
1/2 finhakket purre
4 sjalottløk
3 hvitløksfed
1 stilk stangselleri
2 røde chili
1/2 ts timian
700 gram torsk eller annen hvit fisk
1,2 liter vann
1 buljongterning med hvitløk/persille elller liknende!
Kok opp vannet med buljongen i. Legg i fisken og la den trekke i vannet i 7-8 minutter.
Finhakk alle grønnsakene, fres dem på sterk varme i 3 minutter.
Ha dem over med fisken, ha i tomatene. Du kan også ha oppi litt tabasco, da blir det skikkelig sterkt og godt!!
Jeg pleier å ha hvitløksbrød til denne suppa, nam nam:D
Jeg putter kikerter og grønne bønner i chilien hvis jeg har lyst. Det også blir godt.
Og raspet gulrot så klart, det kan kamufleres i hva som helst. Løk har du kanskje i fra før av, men ellers er det bare å hakke fint så er den også usynlig. Friske tomater, paprika.
Kan du servere maiskolbe ved siden av kanskje? Eller blir det for åpenlyst?
Lykke til, jeg har en mann som helst vil spise chili hver dag, så jeg abonnerer likegodt på tråden ;)
Jeg lager suppe med spiskummen og chili: jeg kjører kokt potet, stekt kylling, erter og litt gulrøtter og andre rotgrønnsaker etter humør med matfløte og litt maisenna i kniven på foodprosessoren til passe konsistens, varmer det og presto :)
Du kan jo også lage noe kylling/mais/(tomat)bønnegreier og kalle det chili
Ta mellom 600 g og en kilo av det ene eller det andre, del i små biter, kok mørt i en liter kraft (kylling eller grønnsak), kok med en halv chili, kanskje en løk eller en purre, et hvitløksfedd, smak og behag. Mos med stavmikser, spe med litt mer kraft dersom den er tykk, ha evt i litt matfløte for å runde av suppen. Spis med brød. Jummi. (Jeg synes det er godt med nanbrød til gulrotsuppen, og pleier å ha i litt koriander)
Gresskarsuppe:
(til 4. pers.)
600 eller mer g. hokkaido-gresskar, renset og i biter
1 chili delt i to uten frø
1 liter vann
3 ss flytende kyllingbuljong
kokes i 10 minutter.
Mos suppen med stavmikser, ta opp en eller begge chilihalvdelene, alt etter hvor sterk du vil ha suppen. Min erfaring er at 1 er passe hot til voksne men litt hot for barn.
Ha i 3 dl fløte, smak til med salt og pepper, kok opp suppen,ha over et persilledryss og server.
Jeg serverer med krutonger, skjær (grovt) daggammelt brød i små terninger, stek i en blanding av smør og olivenolje sammen med et eller to hvitløksfedd som er delt i to. Når krutongene er sprø og gylne legges de på kjøkkenpapir for å renne av.
Potet og vårløksuppe:
400 g. potet skrellet i terninger
100 g sellerirot skrellet i terninger
2 vårløk hakket
1/2-1 renset chili
1 liter kyllingkraft (evt vann og buljong)
kokes til bitene er møre, mos med stavmikser eller i blender
salt og pepper
en fløteskvett
evt litt revet ost hvis du har en rest
dryss over hakkede urter, server med scones
250 g. hvetemel fint
250g. hvetemel, sammalt grovt
1 ts natron
1 ts havsalt
5 dl kulturmelk, kefir eller biola
alt blandes, smør utover et bakepair til et rektangel, skjær opp i ruter, dryss gjerne med korn/linfrø/solsikkefrø eller sesamfrø
2 store auberginer
750 g faste poteter, skrelt og delt i 1 cm store terninger
6-8 ss olje
1 ss hel spisskummin
1 ts sennepsfrø, helst sorte
1 ts sesamfrø
1 løk, finhakket
1-2 hvitløksfedd, presset
1 ts revet, fersk ingefær
1 frisk, grønn chili uten frø og stilk, finhakket
1/2 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1/2 ts salt+ til dryss
1-2 ss lime eller sitronsaft
Til servering:
4-6 ss yoghurt naturell
garam masala til dryss
2 ss hakked frisk koriander eller persille
Del auberginene i to på langs og hul de ut.
Det skal stå igjen ca 1/2 cm tykt skall.
Skjær kjøttet i 1-2 cm store terninger.
Dryss innsiden av skallet med salt og legg dem opp ned til avrenning. Ha terningene i en sikt og dryss salt mellom lagene. La trekke i 1/2 time. Skyll deretter terninger+skall, og tørk med kjøkkenpapir.
Legg potetterningene i lettsaltet kokende vann og kok i fem minutter. La renne av i en sikt.
Legg auberginskallene med snittflaten opp på et bakepapir.
Pensle med litt olje og stek dem ved 190 grader i 10-15 min. eller til de er passe myke.
Ta dem ut og legg dem opp ned på en rist slik at overflødig olje renner av.
Varm 2 ss olje i en stor stekepanne og stek spisskummin, sennep- og sesamfrø til de begynner å sprette i pannen.
Tilsett løk, hvitløk, ingefær, og chili. Stek under omrøring 2-3 min.
Tilsett aubergineterninger og stek 4-5 min eller til de er møre. Tilsett mer olje om nødvendig.
Tilsett gurkemeie, malt koriander og salt.
Rør om og tilsett potene, stek 5-6 min eller til potene er gylne og møre.
Ta stekepannen av platen og ilsett lime eller sitron (du får droppe det da, manne ).
Smak til og tilsett mer krydder om nødvendig
Legg auberginskallene på bakeplaten igjen og fordel potetfyllet i dem.
Stek 10 min til alt er gjennomvarmt.
Drypp på yoghurt, garam masala og koriander, og server varme
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.