Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ekstern harddisk

#1

Mirasol sa for siden:

Hva ser jeg etter?
Pris er vesentlig selvfølgelig, men er det andre ting?
Hastighet?
USB (selvfølgelig)?
Størrelse (hvor mye er mye nok)?
Merke?
Hvor kjøpe?

Jeg skal bruke den til å ta backup av min og mannens laptop'er. De begynner å dra på årene begge to, og jeg er redd for krasj (been there, done that). Også vil jeg ha noe enkelt å ta med meg ut i tilfelle brann (katastrofetenker de lux). :himle: :sparke:

Noen som kan anbefale meg noe, gjerne med lenker!

På forhånd takk. :neie:


#2

Mirasol sa for siden:

Noen datakyndige som surfer på FP på jobb kanskje? :blafre:


#3

Juste sa for siden:

"stasjonær" eller bærbar ekstern harddisk. Altså med eller uten strømledning?
Med strømledning: LaCie 1TB til 999,- på Elprice.
Uten strømledning: LaCie 320GB til 799 på Elprice, evt. Western Digital 500GB til 1095 hos Komplett avhengig av hvor mye kapasitet du trenger.


#4

Anne C sa for siden:

Jeg har tre Western digital, en Mybook, en elements og en My passport. De to første er med strømleding og den siste uten. Jeg synes alle tre er like ok, og de har minne på henholdsvis 320, 500 og 320. My Passport er jo veldig hendig med tanke på å ta den med seg, den tar ikke stor plass.


#5

Mauser sa for siden:

Prissammenligning over aktuelle disker: prisguide.hardware.no/vis_kategori.php?cat_id=9&manufacturer_id%5B%5D=&tc%5B48%5D=gt&tv%5B48%5D=300&tc%5B46%5D=select&tv%5B46%5D%5B%5D=&tc%5B45%5D=gt&tv%5B45%5D=&tc%5B5224%5D=select&tv%5B5224%5D%5B%5D=12836&tc%5B192%5D=select&tv%5B192%5D%5B%5D=&sortering=min_price&ppp=25&searchFilter=Begrens+s%F8ket+her&sortering=min_price

Det er i hovedsak en ting som skiller dem fra hverandre, bortsett fra størrelsen: Enkelte har separat strømforsyning (= en ekstra kladd å dra på hvis man skal flytte den rundt), andre får den strømmen de trenger gjennom USB-kabelen. Disker uten separat strømforsyning er gjerne litt tregere enn de med, men desto enklere å ta med seg.


#6

Anne C sa for siden:

Det er også EDHer uten strømkabel som trenger to USB uttak. Jeg har en av den varianten og. Men den er like liten som My Passport. Husker ikke hva den heter. Lextor eller noe i den duren.


#7

mrc sa for siden:

Mange av dem som leveres med to tilkoblinger drives fint med bare en. Det er for å være "på den sikre siden" pga. også fordi ikke alle pc-er leverer så mye strøm som de egentlig skal via usb.



#9

Mirasol sa for siden:

Litt treg i avtrekkeren. Nå ser jeg på denne fra elkjøp, det ser ut som et godt tilbud. Noen synspunkter på den før jeg kaster meg rundt og bestiller?


#10

Anne C sa for siden:

Jeg er fornøyd med min i allefall. Jeg har to andre fra samme merke og. Den er ikke noen lekkerbisk å se på, men den gjør jobben sin!


#11

Fibi sa for siden:

Vi har nettopp kjøpt ny, men jeg aner ikke hva den heter eller hvilket merke det er. Men den har 1 TB. :love: Der er det plass til litt mer enn tre filmer, ja.


#12

Tinka sa for siden:

Akkurat kjøpt meg en på 1 TB og merket er WD elements og den kostet 799 kr på komplett.no


#13

Adrienne sa for siden:

Til ditt bruk ser den veldig passe ut. Den er litt fysisk stor til å være nett og liten og passe i en PC-bag, som var mitt kriterie. Jeg er veldig fornøyd med Western Digital, i hvert fall.


#14

Mirasol sa for siden:

Da blir det nok denne ser det ut til. Jeg skal ikke drasse den med meg rundt, bare ha backup av alle bilder o.l. i tilfelle kræsj.


#15

Fibi sa for siden:

Den er det visst vi også har.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.