lavendely sa for siden:
Jeg trenger oppskrift på pølse og makaronigrateng :)
-noen som har?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
lavendely sa for siden:
Jeg trenger oppskrift på pølse og makaronigrateng :)
-noen som har?
Honda sa for siden:
Pølsegrateng.
2-3 del ferdig kokt makaroni
par kjøtt pølser, grill pølser eller kalkunpølse
1 paprika rød
1 gul papika
1 purreløk
1 stor boks mais[bruker vi for vi har en som elsker mais hehe]
litt løk
2-3 egg og litt melk til sånn eggestand eller hva det nå heter.
Ha alt i en form og ost opp på og steikes på 200 grader i 30 min.
jeg har på osten etter en 20 min og steiker til osten har smeltet
turi sa for siden:
Hvor detaljert da? :undre:
-Hvit saus, med muskat.
-kokt makaroni
-middagspølser, oppskjært
-rigelig med gulost.
Det er også godt med tomater oppi. (Eller droppe den hvite sausen og makaronien, og lage potetmos).
Tove sa for siden:
:riktig: Nam
Husk å ha egg i den hvite sausen.
Left sa for siden:
Jeg lager den slik som turi. Her er det uaktuelt å ha oppi noe som kan likne på grønnsaker, så derfor holder vi oss til makaroni, hvit saus, pølse (gjerne kalkunpølser - litt mer smak synes jeg) og ost på toppen. Best med kokte poteter og smeltet smør. Koker grønnsaker ved siden av, som oftest brokkoli.
Jeg har en annen variant også, hvor jeg bruner såvidt pølsebitene i panna sammen med løk, etter en liten stund har jeg oppi en boks tomatpuré, en boks fløte, en slump paprikapulver (smak til), litt hvitløk, og kokt makaroni. Blander alt sammen og har det oppi ildfast form. Stekes til osten er gylden.
Knallgodt med godt ferskt brød til.
IOA sa for siden:
[LEFT]Skilpadda har lagt ut oppskrift på en god en her inne, med spinat i sausen. Jeg finner den ikke i farten, men den er i hvert fall veldig god, og en vinner for små og store her i huset. :nam:[/LEFT]
løve70 sa for siden:
Det er også godt med stekt bacon og løk blandet sammen med pølsebitene :)
Kanina sa for siden:
Tips: hva med å ha kokt, most blomkål i den hvite sausen? :riktig:lavendely sa for siden:
Det er kanskje denne du mener?
Joika sa for siden:
Kan anbefale å bytte ut pølsene med bogskinke og i tillegg ha litt brokkoli i. :mumser:
Angelique sa for siden:
[LEFT]Jeg lager den slik:
*hvit saus med muskatnøtt,salt og pepper
*stivpisker 2-3 eggehviter, eggeplommene har jeg i sausen
*middagspølsser i biter
*ferdigkokt makaroni
*kjører to-tre brødskiver i foodprosesser så det blir smulr
Blander den stivpiskede eggehviten forsiktig i sausen.
Blander i makaroni og middagsplsebitene.
Oppå dette har jeg brødsmulene
Har aldri ost på dennepølsegratengen.
Ved siden av har jeg enten revet gulrøtter,salat eller kokte grønnsaker.
En annen pølse/makaronigrateng.
*en pakke middagspølser
*ferdogkokte pasta penne, bruker fullkorn, likmengde som pølsene ca
*halv middels løk
Alt dette blandes i ildfast form
*1/4 liter ekte kremfløte
*pisker i chilisaus og tomatpurè
*krydder, 2,3 fedd fersk hvitløk, mye fersk basilikum, fersk oregano og salt og pepper.
Pisker så det blir litt tykkere saus.
Heller dett eover alt i formen og ost oppå.
Hvitløksbaguetter ved siden av.
(lært av en portugisisk venn som også er kokk)
[/LEFT]
IOA sa for siden:
Jepp, det er det!Ema sa for siden:
Jeg har en annen variant også, hvor jeg bruner såvidt pølsebitene i panna sammen med løk, etter en liten stund har jeg oppi en boks tomatpuré, en boks fløte, en slump paprikapulver (smak til), litt hvitløk, og kokt makaroni. Blander alt sammen og har det oppi ildfast form. Stekes til osten er gylden.
Knallgodt med godt ferskt brød til.[/quote]
Nam, nam, dette hørtes godt ut!
Mississippi sa for siden:
Abonnerer :nam:
Arona sa for siden:
Hva spiser man ved siden av? Ikke noe? Salat? pølse/makaronigrateng-jomfru
Olvina sa for siden:
Vi brukar salat til gratengen. Sidan vi har eggallergikar i hus, brukar vi vanleg kvit saus utan egg i, bogskinke, pølser og/eller bacon saman med makaroni. Og ost på toppen.
Skilpadda sa for siden:
Brokkoli og tomatsaus bruker vi. Salat er sikkert også bra.
lavendely sa for siden:
Tomatsaus ja ...hvordan lager man det? :o
Arona sa for siden:
Fant faktisk en oppskrift i "spis bedre"-blad jeg hadde, med smårettbacon og makaroni og eggestand. Der var den servert med rårevet gulrot.
Bayone sa for siden:
Potet og kokte grønsaker :nikker:
elsker pølsegrateng
Dixie Diner sa for siden:
Potet hadde jeg følt var veldig smør på flesk her, omtrent som å servere poteter til lasagne. Men det er vel en vanesak. Jeg har hatt revet gulrot og/eller kokt brokkoli til. Det er mer enn nok mat i selve gratengen.
mina sa for siden:
Nå ble jeg inspirert. Må ha pølsegrateng i dag! :nam:
silje sa for siden:
Tilbehør: Grønn salat og brokkoli(om en ikke har det i formen.
Turban Smukk sa for siden:
Jeg lagde en i går og den ble sånn passe god, det vil si at jeg innbiller meg at den passer bedre for småbarn enn for voksne. Jeg serverte grønn salat (crispi, ruccola, sukkererter) med olivenolje og presset sitron ved siden av. Kokte poteter hadde vært helt overkill etter min smak. Brokkoli - kanskje? Jeg vurderte å ha brokkoli i formen, men droppet det da jeg fikk det for meg at det ikke passet helt.
Jeg hadde rester av grillpølser som jeg ville bruke opp og stekte dem (6 stykker?) i skiver sammen med et par hvitløksfedd og en halv (stor) løk, hadde over et glass tomatpure, litt vann og litt chilisaus, salt og pepper. Smurte formen med olje og dekket bunnen med tomatskiver, hadde oppi ferdigkokt makaroni (3-4 dl tørket), pølseblandingen, en halv gul og en halv rød paprika i biter, eggestand av en boks kremfløte og fire egg, salt, pepper og et presset hvitløksfedd -pluss ost på toppen. Stekte på 200 grader i 30 minutter. Nok til fire personer (minst).
Etter min smak ble den for lite krydret og litt mye "fyllstoff" (makaroni), ellers ganske god, men utpreget barnesmak. Egentlig kan man sikkert droppe hele eggestanden også (?), men da blir det vel ikke grateng i ordets rette forstand.
Turban Smukk sa for siden:
Jeg må rette litt på meg selv. Spiste rester i dag og nå synes jeg den var riktig så god. :knegg:
Bomull sa for siden:
Jeg har i dag laget en veldig god grateng med pølser og makaroni ...
Stekt i ca 30 minutter på 200°C med ost på toppen. Veldig enkelt og godt! :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.