Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kylling i leirgryte

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har en stk kylling (hel) og diverse greier i skapene som jeg tror kan bli godt sammen med den, men hvordan lager jeg den i leirgryte? Må den brunes først? Hadde tenkt å lege noe Jamie-inspirert, men han setter den jo bare i ovnen. Kan jeg bruke den ¤#%&/ leirgryta jeg fikk til jul til noe overhodet? Og hvis ja, detaljert forklaring, takk. ;)

Tar det 100 år å lage kylling i leirgryte til middag?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har ei oppskrift som kanskje kan falle i smak. Lurer på om den ikkje var marokansk.


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Marokkansk kylling med kanel og ingefær

Dette trenger du:
1 kylling, ca 1,5 kg
safran
3-4 ss kokande vatn
noen få friske persillekvaster
1/2 kg tomater
6 løk
75 g tørka aprikoser
2 ss honning
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
salt og pepper
1 1/4 dl olivenolje.

Eg tilpassa denne oppskrifta i forhold til kva eg hadde i skapet då eg lagde den.

Del kyllingen i biter. ( i oppskrifta deler dei ein heil kylling i stykker. )
Ha safran i ein bolle og ha kokande vatn over.
Hakk persille. Flå, rens og hakk tomater.
Kutt opp løken. Nokon i halvmåner og nokon i små biter
Skjær aprikosen i biter.

Legg kyllingen i bunnen av formen. Dekk dei med den kutta halvmåne løken og tomatane.
Bland sammen løk ( små biter ) safran og væsken, tørka aprikose, kanel, ingefær, hakket persille, salt og pepper i ein bolle. Tilsett olivenolje. Fordel blandingen på toppen av formen.

Legg på lokk og la formen stå i varm ovn til kyllingen er heilt mør og kan plukkast frå kvarandre. Tar ca 1 1/2 time ( 180 grader )

Server med couscous eller ris.


#4

Mistral sa for siden:

Leirgryte er supert og kan brukes til det meste, men stekingen tar lang tid, ja.

Her er en oppskrift for hvitløkselskere.


#5

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, begge to!

Mistral: Hvorfor tar det lang tid? Lenger enn i f.eks. ildfast form? Jeg har aldir prøvd leirgryta, kjenner at det der er en barriere for meg...


#6

Acsa sa for siden:

Jeg elsker leirgryte, men min gikk i stykker da vi flyttet i fjor. :leppe: Du setter gryta i kald ovn, så da tar det en del ekstra tid i startfasen før det blir varmt inne i gryta. Jeg bruker særlig leirgryte til små steker, det er bare å ta grønnsaker, en steik og noe væske og sette på lokket, så blir det saftig og perfekt hver gang. :hjerter:


#7

Filifjonka sa for siden:

Det er kjempebra å lage mat i leirgryte. :sett_lyset: Jeg har en oppskrift på fårikål i leirgryte, som bare er helt fantastisk god - og man slipper det aller meste av kål-lukten i huset.

Men husk at leirgryta skal ligge i kaldt vann i 10-15 minutter før bruk.

Her er noen oppskrifter: www.bigoven.com/romertopf_recipes



#9

Hyacinth sa for siden:

Fant ut av det. ;)


#10

Hyacinth sa for siden:

Og takk til alle dere andre også! :)


#11

Mistral sa for siden:

Steketiden er lang fordi gryta settes i kald ovn (viktig!), og fordi steketemperaturen som regel er lav. Til gjengjeld blir maten skikkelig saftig og god, og den blir ikke overkokt selv om den står lenger enn planlagt. Hvis du skal ut i noen timer kan du sette ovnen på enda lavere temperatur (150°C for eksempel) og la maten stå leeeenge.


#12

-ea- sa for siden:

Jeg bruker å lage kylling i leirgryte, setter den gjerne på mellom 100-150 grader og drar ut på lang søndagstur og kommer heim til ferdig middag. Sjennialt!


#13

Palmen sa for siden:

Enkel og god hel kylling:
Fyll kyllingen med sitronbåter og urter
Legg hakkede urter inn under skinnet
Pensle med smoer

Legg i leirgryte eller ildfast form sammen med det du har av groennsaker, f.eks roedloek, gulrot, pastinakk, potet. Stekes på 150-180 grader, minst en halv time pr halvkilo.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.