Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg trenger middagstips til 2. juledag

#1

Muskat sa for siden:

Hva skal dere ha til middag 2. juledag?

Jeg har påtatt meg ansvaret for middagen etter at mamma først foreslo pannekaker, og så pølsegryte. Ingen av delene frister spesielt så jeg skal finne på noe annet.

Julaften har vi ribbe, 1. juledag blir det pinnekjøtt og 3. juledag skal vi ha lammestek. Så jeg kunne tenkt meg noe lettere. Kanskje fisk?

Tips ønskes! :vilha:


#2

Huldra sa for siden:

Vi har alltid ovnsbakt laks/ørret i jula. Og det føles vedig godt innimellom alle de andre tunge kjøttrettene. Eller hva med kalkun filet? Kylling?


#3

Katrin sa for siden:

Forslag

Ovnsbakt laks
Juleskinke
Kalkun
Juletorsk

Lykke til!


#4

Tusenogtredve sa for siden:

Kokt kveite er lettvint, godt og greit. Veldig godt med mandelpoteter, masse grønnsaker og en god saus.


#5

Selma sa for siden:

Jeg stemmer også for kveite - med poteter, agurksalat og rømme:jupp:

Vi tar forresten en middagspause 2. juledag og har sen lunsj istedet - med godt brød, julepålegg og rester av ribbe og pinnekjøtt for den som ønsker det


#6

Fluke sa for siden:

Vi har alltid ovnsbakt ørret 2. juledag.


#7

devon sa for siden:

Jepp, det serverer vi 2.juledag, lager holandesesaus (e det slik det skrives?)
Multekrem til dessert

Bon apetit:)


#8

Vimsen sa for siden:

Jeg tror faktiusk vi skal ha tomatsuppe.
Vi blir liksom aldri sultne i løpet av julen.


#9

My sa for siden:

Dette skal vi også ha i år. Vi har vanligvis brukt ribbe julaften, kald ribbe i lefse 1.juledag og lutfisk (med ribbefett og det som måtte være igjen av svor fra ribba) 2. juledag. Men i år er vi flere som ikke er glad i lutfisk, så da blir det ovnsbakt ørret i stedet :D . Jeg har ansvaret for å lage den.

Hos faren min hadde vi kveite 2.juledag et år, det var også fantastisk nydelig.


#10

kiddo sa for siden:

Kveite er jo nydelig. Vi spiser det i julen med kokte gulrøtter og erter og poteter, med eggesmør (smeltet smør med hakket egg) og små baconbiter. Nam!


#11

tutta sa for siden:

:nam:


#12

Frost sa for siden:

Vi skal også ha kveite. Det er så godt med fisk innimellom all kjøttmaten. :)


#13

Anda sa for siden:

Vi har kjøpt inn til ovnsbakt laks for familien 2. juledag. Gleder meg til det!


#14

Muskat sa for siden:

Takk for tips alle sammen! Jeg tror jeg går for kveite, det høres godt ut. Jeg har bare laget det én gang tidligere og da stekte vi filéter i ovnen. Men jeg tror jeg prøver varianten til kiddo med kokte gulrøtter og erter og poteter, med eggesmør og små baconbiter. Det hørtes kjempegodt ut!


#15

Tinka sa for siden:

Signerer Fluke.

Vi har alltid ovnsbakt ørret 2. juledag.


#16

My sa for siden:

Høres ut som en god ide :jupp:

Hvis det er igjen noe sprø svor eller ribbefett fra julaften er dette kjempegodt på! (som et alternativ til bacon). Svoren blir sprø igjen hvis man fyrer den i microbølgeovnen på et kjøkkenpapir :riktig:


#17

Angelique sa for siden:

Vi skal ha selskap 2.juledag og da skal jeg servere røkelaks og gravørret samt juleskinke for de som ikke liker fisk
Tilbehør er fløtegratinerte poteter, til fisken,hardkokte egg, rogn (eller kaviar på fint) og sennespsaus.
Til juleskinken blir det deilig saus, minimais og andre grønnsaker

Dette kan jeg gjøre klart mye av på forhånd og det er veldig praktisk


#18

Elisabet sa for siden:

Ovnsbakt ørret skal vi også ha 2.juledag. :)


#19

Canisa sa for siden:

Vi har alltid laks eller ørret 2. dagen, og da er det godt med noe mer "lettfordøyelig" etter ribbe og pinnekjøtt.
Juletorsken er heller ikke til å forakte, men kveite har jeg aldri vært noe glad i.


#20

Michelle sa for siden:

Sier det samme. Kveite er nydelig. Men torsk evnt laks er jo godt det også da.

Vi orker ikke spise kraftig mat dag etter dag så etter Ribbemåltidet julaften er vi allerede noe kjøttlei.
Vi skal ha brunsj 1 juledag og kveite som vi har bestillt hos en fisker 2 juledag. Gleder meg til det.

Så noen dager senere hvor vi har inntatt lett mat blir det kalkun og deretter et par dagers pause før Pinnekjøttet på nyttårsaften.


#21

olfiga sa for siden:

Har ikke peiling. Vi er til svigermor og spiser kveite på bursdagen hennes 4 juledag. jeg har bursdag 3 juledag og skal heldig vis jobbe.


#22

Señora sa for siden:

Vi har ribbe julaften, og hummer 1. juledag. 2 juledag vet jeg ikke helt hva som skjer enda. Tipser om hummer, loff, majones, sitron og en god salat til, selv om du har bestemt deg for kveite.


#23

TGM sa for siden:

Vi skal ha noe veldig lettvint på 2.dag, for vi skal nemlig ha spaghetti. :knegg:
Det var kanskje ikke akkurat det tipset du lette etter, men...


#24

Tik sa for siden:

Vi har alltid laks 1 juledag,og det er godt innimellom all den tunge maten:ja:
Ovnsbakt laks er jo bare snadder:nam:


#25

SmarteSmelt sa for siden:

Breiflabb med hummersaus! :nam:


#26

Solen sa for siden:

Oj, det hørtes veldig godt ut!

Vi skal ha rakfisk med mandelpoteter og purre.


#27

Senna sa for siden:

Må det være middag da?
Vi skal ha julelunsj/brunsj på 1 dag. Da har vi masse godt brød, spekepålegg, julepålegg, potetsalat, laks, eggerøre osv.
Det blir fort nok av store middager i løpet av julen.


#28

dutte sa for siden:

Julebrunch høres bra ut, ellers synes jeg at fisk (torsk, kveite, laks eller ørret ) hører 2.dag jul til. Etter all annen gammel moro.


#29

Muskat sa for siden:

Kveite ble nedstemt. :mumle: Søsteren min "spiser ikke kokt fisk" og min kjære samboer ønsker seg så veldig kalkun. Så da får han vel få det da. Men vi tar nok kveite en dag senere i romjulen, når det er bare oss fire her. Det hørtes veldig godt ut nemlig. Og mye annet godt også i tråden her. :nam:

Jeg har forresten fått en hel laks av besteforeldrene mine mot at jeg inviterer dem på laksemiddag en dag over nyttår. Jeg kan vel steke den hel i ovnen ja?


#30

kiddo sa for siden:

Går da ikke an å nedstemme kveite :eek: Det er jo nesten som kjøtt, synes jeg, så saftig og smakfullt.

Masse gode tips i tråden her, ja :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.