Jeg har påtatt meg ansvaret for middagen etter at mamma først foreslo pannekaker, og så pølsegryte. Ingen av delene frister spesielt så jeg skal finne på noe annet.
Julaften har vi ribbe, 1. juledag blir det pinnekjøtt og 3. juledag skal vi ha lammestek. Så jeg kunne tenkt meg noe lettere. Kanskje fisk?
Jeg stemmer også for kveite - med poteter, agurksalat og rømme:jupp:
Vi tar forresten en middagspause 2. juledag og har sen lunsj istedet - med godt brød, julepålegg og rester av ribbe og pinnekjøtt for den som ønsker det
Dette skal vi også ha i år. Vi har vanligvis brukt ribbe julaften, kald ribbe i lefse 1.juledag og lutfisk (med ribbefett og det som måtte være igjen av svor fra ribba) 2. juledag. Men i år er vi flere som ikke er glad i lutfisk, så da blir det ovnsbakt ørret i stedet :D . Jeg har ansvaret for å lage den.
Hos faren min hadde vi kveite 2.juledag et år, det var også fantastisk nydelig.
Kveite er jo nydelig. Vi spiser det i julen med kokte gulrøtter og erter og poteter, med eggesmør (smeltet smør med hakket egg) og små baconbiter. Nam!
Takk for tips alle sammen! Jeg tror jeg går for kveite, det høres godt ut. Jeg har bare laget det én gang tidligere og da stekte vi filéter i ovnen. Men jeg tror jeg prøver varianten til kiddo med kokte gulrøtter og erter og poteter, med eggesmør og små baconbiter. Det hørtes kjempegodt ut!
Hvis det er igjen noe sprø svor eller ribbefett fra julaften er dette kjempegodt på! (som et alternativ til bacon). Svoren blir sprø igjen hvis man fyrer den i microbølgeovnen på et kjøkkenpapir :riktig:
Vi skal ha selskap 2.juledag og da skal jeg servere røkelaks og gravørret samt juleskinke for de som ikke liker fisk
Tilbehør er fløtegratinerte poteter, til fisken,hardkokte egg, rogn (eller kaviar på fint) og sennespsaus.
Til juleskinken blir det deilig saus, minimais og andre grønnsaker
Dette kan jeg gjøre klart mye av på forhånd og det er veldig praktisk
Vi har alltid laks eller ørret 2. dagen, og da er det godt med noe mer "lettfordøyelig" etter ribbe og pinnekjøtt.
Juletorsken er heller ikke til å forakte, men kveite har jeg aldri vært noe glad i.
Sier det samme. Kveite er nydelig. Men torsk evnt laks er jo godt det også da.
Vi orker ikke spise kraftig mat dag etter dag så etter Ribbemåltidet julaften er vi allerede noe kjøttlei.
Vi skal ha brunsj 1 juledag og kveite som vi har bestillt hos en fisker 2 juledag. Gleder meg til det.
Så noen dager senere hvor vi har inntatt lett mat blir det kalkun og deretter et par dagers pause før Pinnekjøttet på nyttårsaften.
Vi har ribbe julaften, og hummer 1. juledag. 2 juledag vet jeg ikke helt hva som skjer enda. Tipser om hummer, loff, majones, sitron og en god salat til, selv om du har bestemt deg for kveite.
Må det være middag da?
Vi skal ha julelunsj/brunsj på 1 dag. Da har vi masse godt brød, spekepålegg, julepålegg, potetsalat, laks, eggerøre osv.
Det blir fort nok av store middager i løpet av julen.
Kveite ble nedstemt. :mumle: Søsteren min "spiser ikke kokt fisk" og min kjære samboer ønsker seg så veldig kalkun. Så da får han vel få det da. Men vi tar nok kveite en dag senere i romjulen, når det er bare oss fire her. Det hørtes veldig godt ut nemlig. Og mye annet godt også i tråden her. :nam:
Jeg har forresten fått en hel laks av besteforeldrene mine mot at jeg inviterer dem på laksemiddag en dag over nyttår. Jeg kan vel steke den hel i ovnen ja?