Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan oppbevarer jeg skrelte poteter og grønnsaker fra morgen til middag?

#1

daffy sa for siden:

Er det mathygienisk forsvarlig å skrelle poteter og gulrøtter/ brokkoli på morgenen, og oppbevare disse i kjele med kaldt vann og lokk i 8 timer til ettermiddagen når middagen skal lages?


#2

Blå sa for siden:

I tidligere og travlere tider pleide jeg å skrelle og skjære opp poteter på kvelden og la dem stå i vann helt til jeg skulle lage middag dagen etter. Jeg har aldri tenkt over at det kunne være farlig.

Og det gikk bra med oss. :nemlig:


#3

Marit K sa for siden:

Det må da være helt greit å la grønnsaker stå i vann i kjøleskapet. Eller ...?


#4

Polyanna sa for siden:

Det skal jo kokes?

Grønnsaker lar jeg av en eller annnen grunn stå i saltet vann.


#5

daffy sa for siden:

Saltet vann er sikkert lurt, salt konserverer jo. :noterer:

Men saken er at jeg har jo ikke plass til grytene i kjøleskapet. Så grønnsakene må altså stå i vann som er kaldt når det helles i gryten, men blir vel romtemperert utover dagen. Er det slik dere har gjort det Blå og Polyanna?

Enda bedre hvis grønnsakene kan stå fra kvelden før selvsagt.


#6

Polyanna sa for siden:

Jupp. Står på komfyren.


#7

Left sa for siden:

Det skal kokes, så det hadde jeg ikke studert et sekund på om gikk an.


#8

Blå sa for siden:

Mine har også stått klar på komfyren. I saltet vann.


#9

Polyanna sa for siden:

Hva?!?! Ingen ukesplaner? :skingrestemme:


#10

Katie sa for siden:

...


#11

amo sa for siden:

Står på komfyren fra kvelden før.
Supert nå når mellombror kan sette potetene på, før jeg kommer hjem. :nikker:


#12

Irma sa for siden:

Katie skriver det jeg skulle til å si, at det er synd at vitaminer forsvinner. Jo lengre skrellede grønnsaker ligger opphakket, i vann og kokes, jo mindre vitaminer. Jeg ville nok valgt å legge grønnsakene i en lufttett pose framfor i gryte på benken. Iallefall hvis det gjøres jevnlig.


#13

Ibidelma sa for siden:

Dette gjør svigermor med jevne mellomrom. Lett og mer avslappende når man skal lage middag til mange, og når man har travle dager ellers.
Enda bedre er jo å ha mulighet til å koke masse grønnsaker opp og fryse - for å så kunne ta opp og gi et lett oppkok ved en travel anledning(noe jeg aldri har tatt meg tid til å gjøre selv...)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.