daffy sa for siden:
Er det mathygienisk forsvarlig å skrelle poteter og gulrøtter/ brokkoli på morgenen, og oppbevare disse i kjele med kaldt vann og lokk i 8 timer til ettermiddagen når middagen skal lages?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
daffy sa for siden:
Er det mathygienisk forsvarlig å skrelle poteter og gulrøtter/ brokkoli på morgenen, og oppbevare disse i kjele med kaldt vann og lokk i 8 timer til ettermiddagen når middagen skal lages?
Blå sa for siden:
I tidligere og travlere tider pleide jeg å skrelle og skjære opp poteter på kvelden og la dem stå i vann helt til jeg skulle lage middag dagen etter. Jeg har aldri tenkt over at det kunne være farlig.
Og det gikk bra med oss. :nemlig:
Marit K sa for siden:
Det må da være helt greit å la grønnsaker stå i vann i kjøleskapet. Eller ...?
Polyanna sa for siden:
Det skal jo kokes?
Grønnsaker lar jeg av en eller annnen grunn stå i saltet vann.
daffy sa for siden:
Saltet vann er sikkert lurt, salt konserverer jo. :noterer:
Men saken er at jeg har jo ikke plass til grytene i kjøleskapet. Så grønnsakene må altså stå i vann som er kaldt når det helles i gryten, men blir vel romtemperert utover dagen. Er det slik dere har gjort det Blå og Polyanna?
Enda bedre hvis grønnsakene kan stå fra kvelden før selvsagt.
Polyanna sa for siden:
Jupp. Står på komfyren.
Left sa for siden:
Det skal kokes, så det hadde jeg ikke studert et sekund på om gikk an.
Blå sa for siden:
Mine har også stått klar på komfyren. I saltet vann.
Polyanna sa for siden:
Hva?!?! Ingen ukesplaner? :skingrestemme:
Katie sa for siden:
...
amo sa for siden:
Står på komfyren fra kvelden før.
Supert nå når mellombror kan sette potetene på, før jeg kommer hjem. :nikker:
Irma sa for siden:
Katie skriver det jeg skulle til å si, at det er synd at vitaminer forsvinner. Jo lengre skrellede grønnsaker ligger opphakket, i vann og kokes, jo mindre vitaminer. Jeg ville nok valgt å legge grønnsakene i en lufttett pose framfor i gryte på benken. Iallefall hvis det gjøres jevnlig.
Ibidelma sa for siden:
Dette gjør svigermor med jevne mellomrom. Lett og mer avslappende når man skal lage middag til mange, og når man har travle dager ellers.
Enda bedre er jo å ha mulighet til å koke masse grønnsaker opp og fryse - for å så kunne ta opp og gi et lett oppkok ved en travel anledning(noe jeg aldri har tatt meg tid til å gjøre selv...)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.