Vil dele oppskrift på superenkel tacopai som jeg lagde til bursdagsselskap i helgen.Måtte lage den igjen i dag:riktig:
Jeg brukte pai deig fra Maizenna som bare skal tilsettes vann og ikke trenger heving.
Stek kjøttdeig og løk.Tilsett tacokrydder og rør inn creme fraiche.
Følg oppskriften på pakken med pai deig og tøm deretter oppi fyllet.
Strø revet ost på toppen og stek ved 200 grader ca. 30 min.
Smaker deilig med salat og tortillachips ved siden av.
Den oppskriften minnet veldig om en oppskrift fra boka "GI-oppskrifter for hele familien" av Ulrika Davidsson. Der lages paibunnen av grovt speltmel og soyamel, og paien fylles med kjøttdeig, løk, tacokrydder, røde bønner, tomater, creme fraiche, majones og revet ost. Vi prøvde en variant uten majones og røde bønner, med salat ved siden av var det en god middag.
Tacopai spiser vi ofte, fatisk så ofte at det er et av ordene min snart to-åring bruker oftest når jeg spør hva han vil ha til middag... :lol:
Vi blander creme fraishen med 2 ss majones og har oppå kjøttsausen vi da, før osten på toppen. Og som regel har jeg også en boks tomater i kjøttdeigen sammen med taco-krydderet... iblant også tacosaus. Noen ganger har vi mais i også. Vet andre igjen bruker ananas i. Er nok som med de fleste andre pai-retter det her; rom for variasjoner og "alle" har sin variant.
Tacopai er veldig populært her. Vi blander også majones med Cf, hvitløk og pepper er også nødvendig i den blandingen. Har to hakka tomater over kjøttdeigen, så cf blandingen og ost.