Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pålegg

#1

amo sa for siden:

Jeg lurer på hvilken pålegg dere har i basis sortimentet deres.

Vi har skinke,hvitost,leverpostei, ost på tube (varierer litt), en eller annen salat (reke, italiensk el).
Vi har inn i mellom egg,laks,syltetøy,litt "flottere" kjøttpålegg,røykt makrell og reker.
Samt majones,paprika,løk,salat,tomat og agurk.En sjelden gang ananas og asparges.

Dette har vi hatt i årevis og jeg er moden for noe nytt. Noen spennende forslag?


#2

mkj sa for siden:

Du dekker på en måte det meste.

Her er det som er standard hos oss:
brunost, gulost (varierer mellom Jarlsberg og Nøkkelost, og av og til noe annet) Jubelsalami, Falukorv, makrell i tomat, smøreost på tube og et eller annet kjøttpålegg f.eks. kokt eller røkt skinke.

Leverpostei pleide å være standard, men det er vi lei av. Syltetøy, men det går også i bølgedaler. Ellers så er det vel sånne salater i ny og ne, og diverse annet kjøttpålegg.

Hvis det skulle være noe annerledes så går det vel an å lage seg egne salater, både sunnere og bedre. Men det er sikkert ikke noe som blir gjort til hverdags kan jeg tenke meg. (sunn variant er med yoghurt naturell, reker, paprika, rødløk, agurk for eksempel - eller en fetere variant med hakket egg, sylteagurk, paprika og majones osv osv)

Karbonader kan man spise som en avveksling.


#3

Divine sa for siden:

Det vi stort sett alltid har i huset er: økologisk peanøttsmør, hvitost (Jarlsberg eller Norvegia), salami, kaviar, baconost og grov leverpostei.


#4

ming sa for siden:

Sånn til vanlig: hvitost, brunost, skinke, trønderfår, leverpostei i ymse varianter, makrell i tomat, gomme.
Innimellom: spekeskinke, røkt laks, morrpølse, diverse smøreoster, kaviar, mager prim, pastrami, div. salater.
"Skuddårspålegg": syltetøy, sjokopålegg, reker, kokt saltkjøtt, roastbiff...


#5

mkj sa for siden:

spekesild og tomatsild og andre typer sild er det mange som er glade i.


#6

Nin sa for siden:

Det vi alltid har av pålegg i kjøleskapet:
Leverpostei
Makrell i tomat
Norvegia
Fløtemysost
Greddost
Diverse tubeoster
Salami
Banos
Prim
Syltetøy (jordbær, blåbær, bringebær)
Paprika, tomater, agurk.

Så sper vi på med forskjellig kjøttpålegg og annet vi har lyst på, men dette over her finner du alltid i vårt kjøleskap. Greit pålegg med lang holdbarhet.


#7

Divine sa for siden:

Gomme! :elsker: Hadde jeg hatt det i huset, hadde jeg stått med teskjeen ned i boksen og tømt den i løpet av to minutter. Jeg eeeelsker gomme.


#8

Mirasol sa for siden:

Alltid på plass:
*Leverpostei
*Kokt skinke
*Hvit ost
*Brun ost
*Prim
*Makrell i tomat (på tube)
*Tubeost (skinke og/eller bacon)
*Kaviar (fordi ingen vil spise den opp)
*Salami
*Egg (klare til steking/koking/baking osv)
*Syltetøy (jordbær, bringebær, blåbær, appelsinmarmelade)
*Servelat
*Kremost med krydder og/eller pepper
*Paprika, agurk, tomat, løk, salat
*Majones
*Smør

Av og til:
*Fiskepudding
*Karbonade
*Falukorv
*Reker
*Spekeskinke


#9

Magica sa for siden:

Salami, kokt skinke, baconost, kremost med urter, leverpostei, gulost MÅ vi ha.

Har som regel noe syltetøy, andre oster (brie, parmesan), og nugatti i skapet til lørdag.


#10

Inka sa for siden:

Det vi alltid har er
-hvitost
-tubeoster
-leverpostei
-syltetøy
-en eller to sorter kjøttpålegg


#11

Obelix sa for siden:

Pålegg er kjedelige greier. Vi har alltid:
-gullsalami
-brunost/gulost
-krydderskinke
-smøreost
-ridderost/port salut ( kun til meg)
-leverpostei
-kalkunfalukorv
-tomat/agurk
-kaviar
-majones
Noen ganger div salater, men det er stortsett kun i helgene.
Vi har aldri syltetøy og veldig sjelden sjokoladepålegg.


#12

trøtt sa for siden:

Vi har som regel dette i kjøleskapet:
-gulost
-fløtemysost
-kaviar
-smøreost
-syltetøy (jordbær, blåbær, bringebær, boysenbær og eplemos m biter)
-stabburet leverpostei (gul boks)
-baconpostei og/eller annen fersk leverpostei
-kokt skinke
-krydderskinke og/eller kalkunskinke
-spekeskinke
-soyaost
-egg

Har andre ting innimellom, men dette er fast.

I skapet har vi peanøttsmør og nugatti (nugattien er til meg :flau: )


#13

Gulla sa for siden:

Eneste vi alltid har er gulost og egg, (og syltetøy, men det bruker vi ikke som pålegg). Så sper vi på med skinke, salami, leverpostei, brunost og/eller makrell etter ønske. Vi har sjeldent mer enn 4 pålegg av gangen i kjøleskapet. Går lite brødmat hos oss.


#14

Veronal sa for siden:

Vi har alltid:

-kokt skinke
-diverse ovnsbakte leverposteier
-ridderost
-brunost
-tubeost (skinke og bacon)
-kaviar
-laks på tube (laks i majones?)
-kremost á la philadelphia
-jordbærsyltetøy
-hvitost (brukes ikke som pålegg - kun til pizza og sånt)

Vi har ofte/av og til/noen ganger:
-fiskekaker (som regel steinbitkaker med hvitløk - brukes bare som pålegg)
-røkelaks
-pepperlaks
-peppermakrell
-egg (vi har alltid egg, men vi lager ikke hardkokte egg til pålegg hver dag)
-salami
-spekeskinke
-servelat
-andre oster


#15

Ru sa for siden:

Skal vi se.
Dette har vi stort sett alltid:

  • leverpostei
  • fårepølse
  • krydderskinke
  • Jarslbergost
  • ymse syltetøy
  • Nugatti Air

I tillegg har vi ofte:

  • makrell i tomat (mini-bokser)
  • baconost og lignende
  • fenalår
  • diverse oster
  • ymse kjøttpålegg (servelat, salami etc.)
  • kaviar
  • Hjertekaker (fiskekaker fra Madam Bergen)
  • røkelaks

Det tror jeg dekker det meste.
Fenalår og Nugatti er det mest mor som spiser. :knegg:


#16

Hjertensfryd sa for siden:

Tja. Fast her i huset er salami, fårepølse, syltetøy ( heimelaga off course ) og agurk.

Viss me finner godkjente leverposteier har me det i hus. Kaviar og makrell i tomat blir kun ordna til dersom eg ikkje er i nærleiken :knegg:
Har som regel nokre oster i hus og, men dei er til meg.


#17

Tertit sa for siden:

Til hverdags har vi:

  • tubeoster (blåmugg, bacon, pepperoni)
  • leverpostei
  • makrell i tomat
  • hvitost
  • skinke
  • spekepølse
  • peanøttsmør
  • brunost

#18

Maverick sa for siden:

Ah. Jeg må handle i dag. :nemlig:

Til vanlig er det et par forskjellige fiskegreier, type peppermakrell og makrell i tomat, egg, tomat, agurk, paprika, gulost, grov leverpostei, syltetøy av noe slag, en eller annen kremost, salami, brunost og kaviar.


#19

Verdande sa for siden:

Forslag:

  • Hummus. Fort gjort å lage en stor porsjon, smaker godt både alene, med kjøttpålegg oppå og som middagstilbehør.
  • Kyllingfilet i skiver eller andre kyllingrester, alternativt Épicékylling med fransk krydder (fra Grilstad), er nydelig sammen med f.eks. pesto og grovkvernet pepper.
  • Hvitmuggost med blå druer og appelsinfilet.

Jeg er ostejunkie, så vi har alltid flere sorter ost i kjøleskapet.
Ellers: Leverpostei, makrell i tomat, bringebærsyltetøy, egg, kylling i en eller annen form, hummus, pesto, tapenade, diverse frukt og grønnsaker.


#20

leliane sa for siden:

Vi spiser bare brødmat til niste og av og til kvelds, og jeg hater å kaste mat, så det er ganske lite i sortementet vårt:

Peanøttsmør, lettsyltetøy, leverpostei, salami, brunost og philadeplhia light. Kanskje kyllingpålegg og krydderskinke. Og makrell i tomat til mann og barn... :sparke: Kjøper inn mer til helga.


#21

Niobe sa for siden:

Vi har som regel alltid:

  • Makrell i tomat (det beste poden vet. Det er bedre enn is, faktisk.)
  • Leverpostei
  • Kaviar
  • Rørte jordbær
  • Norvegia
  • Skinke av en eller annen sort

Til helgen kjøpes det gjerne mer kjøttpålegg; skinke, roastbiff etc.


#22

m^2 sa for siden:

makrell i tomat, soyaost (melkeallergi), kaviar, majones, skinke, leverpostei, salatkylling/stekt kylling skjært i småbiter, pleide å ha svolværpostei men nå kan man jo ikke spise det lengre, tunfisk i lake (blander med majones og mais, f.eks), egg, geitost, fiskekaker evt kjøttkaker i skiver.

Ikke peanøttsmør fordi de har en allergiker på skolen og det er så fort gjort å glemme seg og sende det med på matpakka, eller at lillegutt får det "over hele seg" om han spiser det og kliner på barnet på skolen.


#23

Primrose sa for siden:

Leverpostei, makrell-i-tomat, gulost, brunost, syltetøy, skinke, egg.


#24

Irma sa for siden:

Skal vi se. Dette er gjengangerne hos oss:

Ovnsbakt leverpostei (Gilde)
Lett salami
Lett gulost (Synnøve Finden)
Makrell i tomat
Fiskepudding
Kaviar
Lett jordbærsyltetøy (Nora)
Gó og mager servelat
Roastbiff
Fløtemysost (Synnøve Finden)
Skinke

Tilbehør:

Lettmajones
Remulade
Sylteagurk
Rødbeter
Agurk
Tomater

Sånn innimellom kokes egg, kjøpes frokostsalat, spekeskinke, reker i lake, tubeoster, fiskekaker, kyllingpålegg, løvtynn pastrami, blue castello (iallefall til jul!), andre typer syltetøy og sikkert enda litt til.


#25

tiddelibom sa for siden:

kremost
gulost
brunost
prim
salami
leverpostei
syltetøy
skinkeost
nugatti (til lørdag)
kaviar
majones
falukorv


#26

amo sa for siden:

Dere som bruker fiskekaker eller fiskepudding på brødskivene, tar dere den rå eller steker dere den først? :blånn:


#27

Irma sa for siden:

Fiskepuddingen eller fiskekakene er vel ikke rå? Vi steker dem ikke først iallefall. Her går det mye i fiskepudding med kaviar om dagen.


#28

amo sa for siden:

Dere gjør ikke noe med den før dere tar den på brødskiven altså. :blånn:

Kanskje jeg skal kjøpe fiskepudding og kaviar neste gang. :nikker:


#29

Left sa for siden:

Vi har stort sett alltid: Leverpostei, makrell i tomat(ofte på tube), hvitost, brunost, mager prim og salami. Og ganske ofte har vi sånn blåmuggost på tube og syltetøy uten tilsatt sukker.
Innimellom har vi salat av en eller annen sort, brie, sild av en eller annen sort - type rømme eller sennepssild, kokt egg, fiskepudding, eggerøre, røkt bogskinke, hvitost med tilsetning av et eller annet.


#30

Katie sa for siden:

...


#31

LimboLine sa for siden:

Her går det mest i philadelphia light, spekeskinke, hvitost, jordbær- eller blåbærsyltetøy, løvtynn skinke, servelat, leverpostei, skinkeost, pesto og salami.


#32

Pasta sa for siden:

Veldig mye av det samme som de andre: egg, kaviar, majones, norvegia, brun ost, skinkeost på tube og makrell i tomat har vi stort sett alltid i kjøleskapet.

Ellers varierer vi mellom: hjemmelaget eggesalat, servelat, salami, falukorv, hamburgerrygg, provenceskinke, gräddost og det nye pålegget til Stabburet i porsjonspakninger (hakket laks med sitronpepper?).
På lørdagene har vi lov å spise nugatti.


#33

Filifjonka sa for siden:

Jeg spiser nesten bare ost og grønt på brødskiva selv, og sjelden kjøttpålegg eller søte ting. Majonessalater og tubeoster er jeg heller ikke glad i, jeg er litt treig med pålegget og trenger lite variasjon der.

Men det vi har sånn til hverdags er vel Norvegia, Jarlsberg eller Ridderost, Fløtemysost, Philadelphiaost, egg, paprika, agurk, tomater, ruccola, kaviar, porsjonspakninger med makrell i tomat (som minsten spiser masse av), skinke, kalkunfilet, grov leverpostei, sylteagurker, bringebærsyltetøy, appelsinmarmelade. Litt mer spennende kjøttpålegg og oster kjøper vi innimellom.


#34

Amic@ sa for siden:

Egg, skinke, ost, smøreost, kaviar, leverposten, syltetøy (må ha til frokost..), tomat, agurk, brunost..

Nå om dagen har jeg fått helt dilla på brie med Strandafilet på! SINNSYKT GODT!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.