Jeg lurer på hvilken pålegg dere har i basis sortimentet deres.
Vi har skinke,hvitost,leverpostei, ost på tube (varierer litt), en eller annen salat (reke, italiensk el).
Vi har inn i mellom egg,laks,syltetøy,litt "flottere" kjøttpålegg,røykt makrell og reker.
Samt majones,paprika,løk,salat,tomat og agurk.En sjelden gang ananas og asparges.
Dette har vi hatt i årevis og jeg er moden for noe nytt. Noen spennende forslag?
Her er det som er standard hos oss:
brunost, gulost (varierer mellom Jarlsberg og Nøkkelost, og av og til noe annet) Jubelsalami, Falukorv, makrell i tomat, smøreost på tube og et eller annet kjøttpålegg f.eks. kokt eller røkt skinke.
Leverpostei pleide å være standard, men det er vi lei av. Syltetøy, men det går også i bølgedaler. Ellers så er det vel sånne salater i ny og ne, og diverse annet kjøttpålegg.
Hvis det skulle være noe annerledes så går det vel an å lage seg egne salater, både sunnere og bedre. Men det er sikkert ikke noe som blir gjort til hverdags kan jeg tenke meg. (sunn variant er med yoghurt naturell, reker, paprika, rødløk, agurk for eksempel - eller en fetere variant med hakket egg, sylteagurk, paprika og majones osv osv)
Det vi alltid har av pålegg i kjøleskapet:
Leverpostei
Makrell i tomat
Norvegia
Fløtemysost
Greddost
Diverse tubeoster
Salami
Banos
Prim
Syltetøy (jordbær, blåbær, bringebær)
Paprika, tomater, agurk.
Så sper vi på med forskjellig kjøttpålegg og annet vi har lyst på, men dette over her finner du alltid i vårt kjøleskap. Greit pålegg med lang holdbarhet.
Pålegg er kjedelige greier. Vi har alltid:
-gullsalami
-brunost/gulost
-krydderskinke
-smøreost
-ridderost/port salut ( kun til meg)
-leverpostei
-kalkunfalukorv
-tomat/agurk
-kaviar
-majones
Noen ganger div salater, men det er stortsett kun i helgene.
Vi har aldri syltetøy og veldig sjelden sjokoladepålegg.
Vi har som regel dette i kjøleskapet:
-gulost
-fløtemysost
-kaviar
-smøreost
-syltetøy (jordbær, blåbær, bringebær, boysenbær og eplemos m biter)
-stabburet leverpostei (gul boks)
-baconpostei og/eller annen fersk leverpostei
-kokt skinke
-krydderskinke og/eller kalkunskinke
-spekeskinke
-soyaost
-egg
Har andre ting innimellom, men dette er fast.
I skapet har vi peanøttsmør og nugatti (nugattien er til meg :flau: )
Eneste vi alltid har er gulost og egg, (og syltetøy, men det bruker vi ikke som pålegg). Så sper vi på med skinke, salami, leverpostei, brunost og/eller makrell etter ønske. Vi har sjeldent mer enn 4 pålegg av gangen i kjøleskapet. Går lite brødmat hos oss.
-kokt skinke
-diverse ovnsbakte leverposteier
-ridderost
-brunost
-tubeost (skinke og bacon)
-kaviar
-laks på tube (laks i majones?)
-kremost á la philadelphia
-jordbærsyltetøy
-hvitost (brukes ikke som pålegg - kun til pizza og sånt)
Vi har ofte/av og til/noen ganger:
-fiskekaker (som regel steinbitkaker med hvitløk - brukes bare som pålegg)
-røkelaks
-pepperlaks
-peppermakrell
-egg (vi har alltid egg, men vi lager ikke hardkokte egg til pålegg hver dag)
-salami
-spekeskinke
-servelat
-andre oster
Tja. Fast her i huset er salami, fårepølse, syltetøy ( heimelaga off course ) og agurk.
Viss me finner godkjente leverposteier har me det i hus. Kaviar og makrell i tomat blir kun ordna til dersom eg ikkje er i nærleiken :knegg:
Har som regel nokre oster i hus og, men dei er til meg.
Til vanlig er det et par forskjellige fiskegreier, type peppermakrell og makrell i tomat, egg, tomat, agurk, paprika, gulost, grov leverpostei, syltetøy av noe slag, en eller annen kremost, salami, brunost og kaviar.
Hummus. Fort gjort å lage en stor porsjon, smaker godt både alene, med kjøttpålegg oppå og som middagstilbehør.
Kyllingfilet i skiver eller andre kyllingrester, alternativt Épicékylling med fransk krydder (fra Grilstad), er nydelig sammen med f.eks. pesto og grovkvernet pepper.
Hvitmuggost med blå druer og appelsinfilet.
Jeg er ostejunkie, så vi har alltid flere sorter ost i kjøleskapet.
Ellers: Leverpostei, makrell i tomat, bringebærsyltetøy, egg, kylling i en eller annen form, hummus, pesto, tapenade, diverse frukt og grønnsaker.
Vi spiser bare brødmat til niste og av og til kvelds, og jeg hater å kaste mat, så det er ganske lite i sortementet vårt:
Peanøttsmør, lettsyltetøy, leverpostei, salami, brunost og philadeplhia light. Kanskje kyllingpålegg og krydderskinke. Og makrell i tomat til mann og barn... :sparke: Kjøper inn mer til helga.
makrell i tomat, soyaost (melkeallergi), kaviar, majones, skinke, leverpostei, salatkylling/stekt kylling skjært i småbiter, pleide å ha svolværpostei men nå kan man jo ikke spise det lengre, tunfisk i lake (blander med majones og mais, f.eks), egg, geitost, fiskekaker evt kjøttkaker i skiver.
Ikke peanøttsmør fordi de har en allergiker på skolen og det er så fort gjort å glemme seg og sende det med på matpakka, eller at lillegutt får det "over hele seg" om han spiser det og kliner på barnet på skolen.
Sånn innimellom kokes egg, kjøpes frokostsalat, spekeskinke, reker i lake, tubeoster, fiskekaker, kyllingpålegg, løvtynn pastrami, blue castello (iallefall til jul!), andre typer syltetøy og sikkert enda litt til.
Vi har stort sett alltid: Leverpostei, makrell i tomat(ofte på tube), hvitost, brunost, mager prim og salami. Og ganske ofte har vi sånn blåmuggost på tube og syltetøy uten tilsatt sukker.
Innimellom har vi salat av en eller annen sort, brie, sild av en eller annen sort - type rømme eller sennepssild, kokt egg, fiskepudding, eggerøre, røkt bogskinke, hvitost med tilsetning av et eller annet.
Her går det mest i philadelphia light, spekeskinke, hvitost, jordbær- eller blåbærsyltetøy, løvtynn skinke, servelat, leverpostei, skinkeost, pesto og salami.
Veldig mye av det samme som de andre: egg, kaviar, majones, norvegia, brun ost, skinkeost på tube og makrell i tomat har vi stort sett alltid i kjøleskapet.
Ellers varierer vi mellom: hjemmelaget eggesalat, servelat, salami, falukorv, hamburgerrygg, provenceskinke, gräddost og det nye pålegget til Stabburet i porsjonspakninger (hakket laks med sitronpepper?).
På lørdagene har vi lov å spise nugatti.
Jeg spiser nesten bare ost og grønt på brødskiva selv, og sjelden kjøttpålegg eller søte ting. Majonessalater og tubeoster er jeg heller ikke glad i, jeg er litt treig med pålegget og trenger lite variasjon der.
Men det vi har sånn til hverdags er vel Norvegia, Jarlsberg eller Ridderost, Fløtemysost, Philadelphiaost, egg, paprika, agurk, tomater, ruccola, kaviar, porsjonspakninger med makrell i tomat (som minsten spiser masse av), skinke, kalkunfilet, grov leverpostei, sylteagurker, bringebærsyltetøy, appelsinmarmelade. Litt mer spennende kjøttpålegg og oster kjøper vi innimellom.