Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er en skiboks en skiboks?

#1

Stine-mor sa for siden:

Vi må ha en skiboks til vår Zafira 07-modell. I den forbindelse lurer jeg på om en skiboks er en skiboks, eller om det er store forskjeller?
[font=Comic Sans MS][/font]
Hva bør vi se etter, og hva ligger prisen på?


#2

Polyanna sa for siden:

Størrelsen varierer faktisk mer enn jeg hadde tenkt på på forhånd. Skulle vi kjøp om igjen så hadde jeg kjøpt en større.


#3

trøtt sa for siden:

Det er forskjell på de. Det har vært tester av skibokser, men jeg husker ikke hvor jeg så det. Var det Motor som hadde det tro?



#5

Ru sa for siden:

Det finnes et utall størrelser, også de varianten som ikke har plass til ski ( i lengden). :knegg:


#6

kokosbolle sa for siden:

Vi måtte ha en som var høy nok til å ha pulk oppi. Da vi kjøpte var Packline Elegance på tilbud så det ble den. Den er fin å se på og romslig inni.

Denne har vi. Best i test i Motor november 2006.



#8

Lucifer sa for siden:

Har overhørt mannen diskutere skiboks. Det er visstnok viktig å se på hvordan de åpnes også. Noen kan bare åpnes i bakkant og andre sidelengs og atter andre både bak og foran. Størrelsen har også mye å si i forhold til hva du skal bruke den til.


#9

Ru sa for siden:

Vi har en Packline, lurer på om det kan være den Sport-varianten? Den er ikke av de høyeste (men det er fortsatt plass til pulk), åpnes bak med å skyve den opp, slik at man har tilgang fra 3 sider.


#10

Kula sa for siden:

En skiboks har ikke alltid plass til langrennski. Men vi burde ha skjønte tegningen da vi kjøpte en Packline Carving. :nemlig: Det ser en smule merkelig ut med skiboks og to par langrennski ved siden av.

Jeg ønsker meg en skiboks med sideåpning, som er litt høyere og litt lengre enn den vi har i dag. Den vi har i dag er nemlig kun til slalomski/brett og to par støvler.


#11

trøtt sa for siden:

Skiboksen vår blir kun brukt til redningsvester. :flau:


#12

Ru sa for siden:

Vi har en som låses opp bak og som løftes opp slik at den er tilgjengelig bak og på begge sidene når den er åpen. Det er veldig greit når man er på campingtur og slikt og har skiboksen full.


#13

Stine-mor sa for siden:

Vi har ikke kommet oss ut etter skiboks ennå, men må ha en romslig en. Og det er en fordel om den rommer skia også. :fnis:
[font=Comic Sans MS][/font]
Vi skal til Danmark til sommeren, og med vogna bak blir det minimalt plass til bagasje.
Ellers på ferie går det bedre, siden vi har vogn stående på hyttene og slipper å dra med oss hjemmefra.


#14

Ema sa for siden:

Det ser en smule merkelig ut med skiboks og to par langrennski ved siden av.[/quote]
Synes jeg ser det :knegg: .


#15

Elisabet sa for siden:

En skiboks er ikke en skiboks. Se på flere modeller og finn ut hva som er ditt behov. Det finnes sikkert mange fine skibokser på bruktmarkedet også. Vi hadde en gammel packline som ble åpnet på langsiden sånn at det er 3 sider åpne når den er åpen. Den rommet utrolig mye. Vi hadde vogna oppi skiboksen vi da når vi skulle på påskeferie. :sparke: En skal jo tenke på hvordan en laster, så en skal ikke ha masse tunge ting på taket. En skal også tenke på at en har et sted og lett ta av og på boksen, og lagre boksen når den ikke er i bruk (f.eks. henge den i trinser rett over bilen i garasjen). Kjører en med skiboksen på taket hele året rundt så bruker en vannvittig mye ekstra drifstoff i løpet av et år.


#16

United sa for siden:

Hørte om en test i vinter der en (Biltema sin?) var livsfarlig fordi den gikk i stykker i en moderat kollisjon..? Eller var det bare en bråstopp? Beklager at jeg ikke husker mer altså, men ville definitivt undersøkt før jeg satte en på bilen.


#17

Stine-mor sa for siden:

Kikker litt på denne?


#18

lavendely sa for siden:

Mannen har nettopp kjøpt skiboks og han ble anbefalt å kjøpe Thule pga den rommer mer enn f.eks Packline, som vi utgangspunktet hadde lyst på. Thule skulle også være lette å ta av og på.



#20

Stine-mor sa for siden:

Kan det lønne seg å ta turen over grensa? Er det penger å spare på det?


#21

Ru sa for siden:

:forvirret:
De har nå vel like store bokser, dvs. begge produsentene har vel bokser i alle mulige størrelser?

Stine-Mor: Jeg tror kanskje det er aller mest å spare på å kjøpe brukt. Men jeg ville så absolutt sjekket over grensen, ja.


#22

Stine-mor sa for siden:

Jeg myser fortsatt på FINN, og trenger den ikke før ferien i slutten av juli.
[font=Comic Sans MS][/font]
Mannen på Torshov sa at dette er boksen for de med fire barn og hund. Han visste ikke at vi bare manglet hunden. :knegg:


#23

Acsa sa for siden:

Pass på å kjøpe en som er enkel å ta av og på. Bare skiboksen øker drivstofforbruket med noe sånt som 10%, det trenger verken miljøet eller lommeboka di! :)


#24

Stine-mor sa for siden:

Vi har bestemt oss for Thule Atlantis. BilExtra, som er rett i nærheten her, har den i to lengder, og begge koster 4995 kr. :)
Fortsatt fint lite å finne brukt.
[font=Comic Sans MS][/font]
Boksen skal kun brukes på ferie. :nikker:


#25

Kate sa for siden:

Jeg har en stor Thule! Både plass til masse bagasje, ski, rattkjelke etc. Jeg elsker den!


#26

Stine-mor sa for siden:

Er det atlantis dere han? Er den grei å få på og av bilen?
De på BileExtra monterer visst skiboksen for oss. :)


#27

Kate sa for siden:

Husker ikke, men den åpnes fra siden. Monteres med fire sånne slags "klemmer" på "stengene"/takrails eller hva det heter og skrus fast. Var kjempelett å montere. Den kostet 4000,-


#28

Stine-mor sa for siden:

Det var en fin pris. :nikker: Gleder meg til feriepengene kommer, så vi kan shoppe boks. :vilha:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.