Tatt ut torsk som var krydra med sitron og paprika. Men kva i alle dagar skal eg finna på med den ? Det er rimelig skrapa i kjøleskapet så eg kan ikkje laga grønnsakspakker med den.
Det frista igrunn ikkje med fisk i dag i det heile tatt, men det var så lenge sidan no, så eg måtte berre :knegg:
Hva har du i kjøleskapet da?
Lover å prøve å faktisk være behjelpelig, om jeg får en ørliten liste over tilgjengelige ingredienser.
:skal ha flesk og duppe til middag:
Trur faktisk eg prøver å lage fiskekaker eg. Hadde ein pakning med vanlig torsk i frysen og så då hadde eg 800 g torsk tilsammen. Så då tester eg ut thai fiskekaker :knegg:
INGREDIENSER:
<strong>1 kg</strong> torsk i biter, uten skinn og bein
1 stk hakket rødløk 1 ts revet frisk ingefær 1 stk sitron, revet skall av 2 ss hakket koriander 4 fedd hakket hvitløk 1 ts sukker 1 ss soyasaus 3 stk hakket vårløk
salt
pepper
olje til steking 3 stk vårløk i tynne skiver
FREMGANGSMÅTE:
Å lage fiskekaker er utrolig enkelt. Dessuten smaker de mye bedre enn de du får kjøpt i butikken. Man kan eksperimentere med forskjellige typer fisk og krydder. Disse er laget på torsk, hvitløk og ingefær.
Ha alle ingrediensene i bollen på food processoren og la dem ligge der i 30 minutter. Dette gjør du for at ingrediensene skal ta smak av hverandre. Kjør food processoren til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper. Form fiskedeigen til små kaker. Varm oljen i en stekepanne. Stek fiskekakene gyllenbrune på hver side, ca. 1 minutt på middels varme. Serveres varme med vårløk, ris og sweet chili-saus.
åh nam!
Det funker med skrei og, det, eller??
Jeg har masse skrei i frysa jeg skulle spist opp og veldig liten motivasjon til å bruke den til noe :sparke:
Eg fekk ikkje most fisken godt nok og så var det litt for masse vatn i fisken. Men smaken var god, så dersom eg kan klare å mose dette skikkeligt så blir det bra.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.