Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Torsk?

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Tatt ut torsk som var krydra med sitron og paprika. Men kva i alle dagar skal eg finna på med den ? Det er rimelig skrapa i kjøleskapet så eg kan ikkje laga grønnsakspakker med den.
Det frista igrunn ikkje med fisk i dag i det heile tatt, men det var så lenge sidan no, så eg måtte berre :knegg:


#2

Marit K sa for siden:

Legg det tilbake i fryseren, ta frem flesk i stedet, og lag flesk og duppe. :nemlig:
:hjelpsom:


#3

Hjertensfryd sa for siden:

Har ikkje noko flesk i frysaren. Det er rimelig skrapa her for tida.


#4

Isolde sa for siden:

Grille den? Ser for seg Torsk på grillen


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Eg var litt redd for at overskrifta kunne misforståast ja :knegg:

Har ikkje grill.


#6

Marit K sa for siden:

Nå gjør du deg skrekkelig vanskelig, synes jeg. :Oppgitt:

#7

Hjertensfryd sa for siden:

Eg veit.

Går gjennom ein haug med oppskrifter no, men kjem stadigvekk til kort. Men eg har enno nokre timer på meg til å finna den rette oppskrifta.


#8

Claire sa for siden:

Stek den i panna, ha ris eller poteter ved siden av. Eller hjemmelaget potetmos.


#9

Marit K sa for siden:

Hva har du i kjøleskapet da?
Lover å prøve å faktisk være behjelpelig, om jeg får en ørliten liste over tilgjengelige ingredienser.
:skal ha flesk og duppe til middag:


#10

Hjertensfryd sa for siden:

Trur faktisk eg prøver å lage fiskekaker eg. Hadde ein pakning med vanlig torsk i frysen og så då hadde eg 800 g torsk tilsammen. Så då tester eg ut thai fiskekaker :knegg:


#11

Hjertensfryd sa for siden:

Marit: Det var ekko i kjøleskapet. Trur eg har nokre gulerøtter og sellerirot.


#12

Marit K sa for siden:

Hørtes godt ut med thai fiskekaker. Du får komme med rapport når middagen er inntatt. :jupp:


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Dette i litt modererte former.

          INGREDIENSER:
                                   
     <strong>1 kg</strong> torsk i biter, uten skinn og bein

1 stk hakket rødløk
1 ts revet frisk ingefær
1 stk sitron, revet skall av
2 ss hakket koriander
4 fedd hakket hvitløk
1 ts sukker
1 ss soyasaus
3 stk hakket vårløk
salt
pepper
olje til steking
3 stk vårløk i tynne skiver

FREMGANGSMÅTE:
Å lage fiskekaker er utrolig enkelt. Dessuten smaker de mye bedre enn de du får kjøpt i butikken. Man kan eksperimentere med forskjellige typer fisk og krydder. Disse er laget på torsk, hvitløk og ingefær.

Ha alle ingrediensene i bollen på food processoren og la dem ligge der i 30 minutter. Dette gjør du for at ingrediensene skal ta smak av hverandre. Kjør food processoren til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper. Form fiskedeigen til små kaker. Varm oljen i en stekepanne. Stek fiskekakene gyllenbrune på hver side, ca. 1 minutt på middels varme. Serveres varme med vårløk, ris og sweet chili-saus.


#14

m^2 sa for siden:

åh nam!
Det funker med skrei og, det, eller??
Jeg har masse skrei i frysa jeg skulle spist opp og veldig liten motivasjon til å bruke den til noe :sparke:


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Det står at ein kan bruke alle typer fisk. Men eg søkte på klikk.no og fekk opp denne oppskrifta tilslutt. Søkte vel på fiskekaker.


#16

Marit K sa for siden:

Så da kan jeg bruke laks eller ørret?
Jeg har litt problemer med å bruke hvit saltvannsfisk, av grunner som jeg skrev litt om her.


#17

Sitron sa for siden:

Torsk med sitron, hva? Vet dere noe jeg ikke vet? :skeptisk:


#18

torsk sa for siden:

Alle ryktene om meg, Sitron og Paprika er bare oppspinn! :fossror:


#19

pippimamma sa for siden:

Jeg satt akkurat å tenkte at nå manglet vi bare et medlem med brukernavn Paprika. :humre:



#21

Millis sa for siden:

:humre:

Ble det suksess eller?


#22

Hjertensfryd sa for siden:

Fiskekakene var gode på smak, men eg bomma heilt på tillaginga.


#23

m^2 sa for siden:

hvordan da?


#24

Hjertensfryd sa for siden:

Eg fekk ikkje most fisken godt nok og så var det litt for masse vatn i fisken. Men smaken var god, så dersom eg kan klare å mose dette skikkeligt så blir det bra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.