Juks eller helt ok?
Jeg pleier alltid å lage sukkerbrød selv, men siden jeg skal lage alt til koldtbordet til dåpen, inkl kaker og borddekorasjon, vurderer jeg å kjøpe ferdig kakebunn, fylle og pynte denne. Så på noen i butikken i dag, og de var jo kjempeflate, men det går kanskje å kjøpe to og legge oppå hverandre? Om man dynker de godt, fungerer de kanskje greit?
Greit nok, men det er jo så utrolig enkelt å lage selv og smaker bedre synes jeg.
Men det er klart det er enklere å kjøpe en ferdig, ferdigskjært og vips- ferdig :nemlig:
Ja sukkebrød er blant de tingene det går helt greit å bruke ferdig-lagd fra butikken. Det er ikke akkurat sukkerbrødet som spiller hovedrollen, i alle fall hvis du fyller med masse frisk frukt/bær! Jeg lager alltid selv, fordi jeg må ha glutenfritt. Hjemmelagd blir ofte en litt mer "rustikk" følelse, synes jeg.
Det går kjempebra ! Det finnes jo flere typer/størrelser. Mener det er en som er delt i tre lag også, som er ganske høy.
Når vi skal lage en hurtigkake i heimen her, kjøper jeg noen ganger ferdig kakebunn og ferdig marsipanlokk, og blander bare sammen krem og syltetøy til fyll. Ungene elsker den og gjestene forsyner seg ofte flere ganger ! :riktig:
Spesielt når man skal ha flere kaker synes jeg det er lov å ha en "juksekake".
Jeg syns faktisk ferdig sukkerbrød smaker bedre enn hjemmelaget. :o
Min spesialitet er marsipankake og i mange år lagde jeg sukkerbrødet selv. Så fikk jeg det litt travelt en gang og måtte kjøpe ferdig, og ingen reagerte og kaka ble minst like godt mottatt som den pleide.
Etter det må jeg innrømme det er sjelden jeg gidder steke sukkerbrød selv. :p
Jeg synes ferdigstekt sukkerbrød/kakebunn er nitriste greier.:skuffet:
Ikke smaker de godt og konsistensen er heller ikke no`særlig spenstig. Sukkerbrød er jo kjempekjapt å lage, - det går nesten av seg selv i mixmasteren.
Jeg kan fint lage sukkerbrød selv, det er delingen jeg sliter med. Det å dele i 2 går fint, men å dele i 3 lag kan jeg bare glemme. Det vil si; jeg har klart det, men jeg sliter veldig og det er flaks om det går bra. Jeg kan ikke alltid ta den sjansen. Jeg har prøvd med sytråd, sånn dele-spesialgreie, kniv osv, og hatt den i fryseren først - you name it. Så om jeg skal ha en kake i tre lag, kjøper jeg sukkerbrødet ferdig. Eller om jeg har dårlig tid. Synes det smaker helt greit.
Husk at de er veldig flate uten fyll men blir høyere når du fyller dem. Jeg syntes sukkerbrødet var temmelig flatt en gang, og kjøpte to stykker så jeg fikk 6 deler. Kaken ble DIGER. Kunne fint sløyfet et par av bunnene ja. :knegg:
Den blir mye høyere med krem og sånt inni.
Neida!
Bare øk oppskriften med 1/3 - altså til 4 egg ++, så blir kaka så høy og fin og enkel å dele på 3 at! Eller kjøp deg en litt mindre sukkerbrødform ;)
Jeg er jo ikke akkurat den dårligste kakebakeren som finnes, men akkurat dette synes jeg bare er vanskelig. Kan hende teknikken min bare suger. Jeg har ødelagt mange sukkerbrød ved å skjære skjevt, og så har de smuldret osv.
Nei, det var jo det jeg synes var litt rart. At DU av alle skulle ha problem med å dele et sukkerbrød i tre. Sukkerbrød er noe av det letteste jeg lager, og de har aldri vært vanskelig å dele. :vetikke:
Kanskje jeg har bakt dårlige, smuldrete sukkerbrød og brukt dårlige kniver? :undrer:
Hvilken oppskrift bruker dere? Jeg skjærer alltid skjevt. Fatter det ikke.
[LEFT]18 cm 2 egg[/LEFT]
[LEFT]22 cm 4 egg[/LEFT]
[LEFT]24 cm 5 egg[/LEFT]
[LEFT]26 cm 6 egg[/LEFT]
[LEFT]Langpanne 8 egg[/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]
[LEFT]Til hvert egg:[/LEFT]
[LEFT]25 g sukker[/LEFT]
[LEFT]25 g hvetemel[/LEFT]
[LEFT]¼ ts bakepulver[/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]
[LEFT]egg og sukker vispes til luftig eggedosis[/LEFT]
[LEFT]hvetemel og bakepulver siktes i litt og litt[/LEFT]
[LEFT]
[/LEFT]
[LEFT]160 grader i 45 min
Oppskriften er bankers, den har aldri feilet, og jeg har brukt den utallige ganger. Jeg pisker eggedosisen lenger enn lenge, til den er veldig tykk og luftig.
Skjærer bunnen i tre med en sylskarp Victorinox brødkniv.
[/LEFT]
Jeg skjærer hvertfall med en helt vanlig brødkniv.
Holder ene hånda flatt oppå kaka, og skjærer forsiktig rundt fra siden hele veien rundt kaka. (altså ikke "tvers gjennom", men et dypt snitt rundt den som møtes i midten).
Oppskriften er med, eh, 3 egg og ?? må sjekke. Den "vanlige" som "alle" bruker :nemlig: (høres ut som Mei sin, egentlig)
Settes i kald ovn og får stå til den ikke "gynger" lengre, og slipper kantene.
Tusen takk! Skal prøves ut til 17. mai tenker jeg. :nemlig:
Og Victorinox brødkniv ønsker jeg meg, elsker det merket. Har to små Victorinox grønnsakskniver og de er helt fantastiske. Kostet bare 40,- kroner på Mega (vet at de store koster mye mer, men jeg har begynt å samle), og jeg klarer ikke å bruke noen av de andre knivene jeg har lenger. Her hos svigers er det umulig å lage mat for de har bare elendige kniver, må innom Mega en tur kjenner jeg.
Etter å ha laga mange sukkerbrød som dette sammen når eg tar dei ut av ovnen, så har eg kjøpt fleire gongar. Men eg bruke bestille hos baker da. Føle det hjelpe litt lizzåm. :blånn:
Jeg har ikke vanskeligheter med å lage sukkerbrød, synes også det er enkelt, har en oppskrift etter bestemor som aldri slår feil (men har den ikke her akkurat nå...). Bruker også en sylskarp brødkniv til å dele, blir ikke noe problem.
At det bare tar "et par minutter å slenge sammen" er vel kanskje litt å underdrive, selv om det er lettvint. Tar kanskje ikke all verdens tid, men når man skal lage fullt koldtbord og tre kaker må jeg finne noen snarveier, og da tror jeg sukkerbrødet blir en av de. Skal prøvelage til 17. mai jeg, og se hvor mange bunner jeg bruker for å få litt fin høyde.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.