Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marinerte kyllingspyd og søt chili-agurksalat

#1

Dixie Diner sa for siden:

Dette hadde vi til middag i dag og det var virkelig snadder. Jeg laget en sataysaus til også men den var ikke så veldig god, smakte FOR mye peanøtt.
Veldig enkelt å lage, og kyllingen var ferdig på null komma niks om man ser bort fra marineringen.

Trepinner må legges i bløt først, jeg kjøpte sånne partypinner på Rema.

Rå kyllingfilet (beregn en god del, disse blir spist opp fort)
2 friske røde chilipepper
1 stor løk
3 ss soyasaus (jeg bruker Bio-Tamari fra helsekosten)
Saften av 1 lime (bruk gjerne sitron istedet)
1 ss sukker, gjerne Muscovado

Finhakk løk og chili (fjern frøene først). Fres dette i litt olje og tilsett de andre ingrediensene og rør godt. Avkjøl marinaden litt.
Del kyllingfiletene i lange strimler på langs. Ha dem i en bolle og hell marinaden over. Bland godt, ha en plastpose rundt bollen og sett den i kjøleskapet så lenge du kan, men minst en time. Jeg marinerte det i 4 timer men skulle gjerne gjort det over natten.

Imens lager du agurksalaten, og denne er helt nydelig:

1 stor agurk i tynne skiver (bruk ostehøvelen)
2 ss balsamico
2 ts sukker
3 ss sweet chilisaus
2 store sjalottløk, finhakket
20 gram friske korianderblader (jeg hadde ikke det i hus)

Bland alle ingrediensene unntatt agurken. Ha agurkskivene i en bolle og hell sausen over. Bland godt og la dette godgjøre seg i minst 1 time. Rør av og til.

Kyllingspydene skal stekes på rist høyt i ovnen på ca. 250 grader. Jeg er usikker på tiden, men det tok ikke lang tid. Du må snu dem et par ganger. Bruk gjerne grillen på slutten. Tror jeg stekte dem i et kvarters tid, og snudde dem 2 ganger. Husk å ha noe under risten for kyllingen drypper!

Legg spydene på et pent fat og server med chili-agurksalaten, godt krydrede båtpoteter og en god sataysaus eller hvitløksdressing, feks. tzatziki.


#2

mkj sa for siden:

Nam - dette hørtes godt ut!!
Kanskje dette blir fredagskosmiddagen hos oss!



#4

Hyacinth sa for siden:

Takk for god idé! Når stekte du båtpotetene? Før kyllingen? Hislen hun som ønsker seg to stekeovner...


#5

Dixie Diner sa for siden:

Hehe ja jeg stod også og tenkte litt over hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg stekte altså potetbåtene først og lot dem bli helt ferdige, før jeg stekte kyllingen. Når kyllingen var nesten ferdig, satte jeg bare formen med potetbåter inn under kyllingen og lot dem bli varme igjen.


#6

Ina sa for siden:

Høres kjempegodt ut, skal prøves. Grillspydene kan man jo legge på grill om man har det, så frigjør man ovnen til poteten.


#7

Interference sa for siden:

:nam: Det hørtes himmelsk ut!



#9

Dixie Diner sa for siden:

Disse tror jeg jeg skal lage til Interference- og krystallklart-lunsjen i morgen. :)


#10

Interference sa for siden:

:nam: Å nå gleder jeg meg enda mer! :hyper:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Ja, bare gled deg! Nå ligger kyllingen i marinaden i kjøleskapet, skal ligge over natta. Og jeg skal servere Jamie Olivers balsamico-poteter til, og til dessert har jeg kjøpt inn sånn ca. hundre frukter som jeg skal ha i skåler på bordet så folk kan lage sin egen fruktsalat, og ha krem til. :sikle: Kjekt for ungene også.




#14

Dixie Diner sa for siden:

Må bare dytte litt på denne for den er så utrolig god. Jeg skal servere denne i middagsselskap i morgen, og har endret litt på oppskriften. Nå tok jeg i 3 hvitløksfedd og også skallet av limen i marinaden. Spent. :)


#15

LilleLeo sa for siden:

Denne har jeg glemt å lage. :humre:


#16

Karamell sa for siden:

Jeg er på jakt etter oppskrifter og leter i FPs arkiv. :knegg: Denne hørtes god ut!


#17

Dixie Diner sa for siden:

Den er knallgod, en av mine favoritter. Veldig god sommermat. :D Og den agurksalaten lager jeg alltid til laks også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.