Dixie Diner sa for siden:
Jeg sitter og sluker de to sesongene av Jamie at home for tiden, og i går ble jeg veldig fristet av en potetrett han laget. Han sa at dette høres veldig spesielt ut, og at ingen engelskmenn turte å gjøre dette. :knegg: Han brukte altså en halv flaske balsamico over grønnsakene. Svigerfar steilet da jeg sa det, men jeg skal jammen prøve. Jamie sa at mange reagerte da de hørte om det men ble helt henfalne da de smakte det, og det så VIRKELIG godt ut!
Jeg har skrevet ned oppskriften fra episoden, og skal prøve dette i helgen. Har nettopp vært og kjøpt inn rød balsamico. :sikle:
Jeg skriver ikke mengde, for det avgjør dere jo selv.
JAMIES FAVORITE POTATO DISH
Skjær poteter i skiver og rødløk i båter. Rens noen fedd hvitløk. Finn frem olivenolje, smør, rosmarin, havsalt, pepper og noen laurbærblader.
Sett en ildfast form i ovnen på rundt 225 grader. La den stå til den er glovarm.
Ta den ut og ha oppi tja, 50-100 gram smør. La det smelte litt og ha i litt olivenolje, kanskje 1 dl? Dryss over rosmarin og legg noen laurbærblader (3-4 stk) i formen. Ha så over grønnsakene og rør godt så alle blir blanke av smøret og oljen.
Hell over 1/2 flaske mørk balsamico-eddik. Jamie sier man kan bruke en billig type. Jeg kjøpte Il Torrione til 30,- kroner på Mega, den har jeg brukt før og den er faktisk veldig god. Rør det godt inn i grønnsakene og stek formen til grønnsakene er møre. Ca. 50 minutter, helt øverst i ovnen.
Det ser veldig brent ut på toppen når formen kommer ut, men det er bare balsamico-fargen som gjør det. Rør litt og server.
Jeg aner jo ikke om dette er noe godt, men det så og hørtes fantastisk godt ut, så jeg må hvertfall prøve! Han serverte det til svinestek, forresten.
Ja, og så forkokte han potetene i lettsaltet vann i noen minutter først, men det tror jeg jeg dropper. Det har vel ikke så mye å si? Jeg forkoker aldri potetene når jeg steker potetbåter i ovnen.