Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jamies vågale balsamico-potetform

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg sitter og sluker de to sesongene av Jamie at home for tiden, og i går ble jeg veldig fristet av en potetrett han laget. Han sa at dette høres veldig spesielt ut, og at ingen engelskmenn turte å gjøre dette. :knegg: Han brukte altså en halv flaske balsamico over grønnsakene. Svigerfar steilet da jeg sa det, men jeg skal jammen prøve. Jamie sa at mange reagerte da de hørte om det men ble helt henfalne da de smakte det, og det så VIRKELIG godt ut!

Jeg har skrevet ned oppskriften fra episoden, og skal prøve dette i helgen. Har nettopp vært og kjøpt inn rød balsamico. :sikle:
Jeg skriver ikke mengde, for det avgjør dere jo selv.

JAMIES FAVORITE POTATO DISH

Skjær poteter i skiver og rødløk i båter. Rens noen fedd hvitløk. Finn frem olivenolje, smør, rosmarin, havsalt, pepper og noen laurbærblader.
Sett en ildfast form i ovnen på rundt 225 grader. La den stå til den er glovarm.
Ta den ut og ha oppi tja, 50-100 gram smør. La det smelte litt og ha i litt olivenolje, kanskje 1 dl? Dryss over rosmarin og legg noen laurbærblader (3-4 stk) i formen. Ha så over grønnsakene og rør godt så alle blir blanke av smøret og oljen.
Hell over 1/2 flaske mørk balsamico-eddik. Jamie sier man kan bruke en billig type. Jeg kjøpte Il Torrione til 30,- kroner på Mega, den har jeg brukt før og den er faktisk veldig god. Rør det godt inn i grønnsakene og stek formen til grønnsakene er møre. Ca. 50 minutter, helt øverst i ovnen.

Det ser veldig brent ut på toppen når formen kommer ut, men det er bare balsamico-fargen som gjør det. Rør litt og server.

Jeg aner jo ikke om dette er noe godt, men det så og hørtes fantastisk godt ut, så jeg må hvertfall prøve! Han serverte det til svinestek, forresten.

Ja, og så forkokte han potetene i lettsaltet vann i noen minutter først, men det tror jeg jeg dropper. Det har vel ikke så mye å si? Jeg forkoker aldri potetene når jeg steker potetbåter i ovnen.


#2

Hyacinth sa for siden:

Hvilken kanal går Jamie at home på? :hyper:


#3

Dixie Diner sa for siden:

[url]www.isohunt.com[/url]. :knegg:


#4

Hyacinth sa for siden:

Aha, du laster ned, altså? :blånn:


#5

mkj sa for siden:

er enig i at det hørtes ut å være mye eddik, men det var nå relativt mye smør/olje også, sånn at det blir litt balansert.

Jeg elsker lun potetsalat med balsamico-vinagraitte, og dette blir vel en slags glovarm ovnsbakt variant. Må prøves. Er alltid på utkikk etter andre måter å lage potet på.


#6

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes forresten det hørtes godt ut. Men jeg liker jo alt, bare det er mat. :knegg:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg kom over dem på isohunt og ble helt hyper. Lastet ned to sesonger. Greit å ha på pcen, kikker innom for middagstips og sånt.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Ja der sier du noe, det er jeg også veldig glad i. Jeg er i det hele tatt ekstremt glad i balsamico. Hadde hvit balsamico over de ovnsbakte potetene (før jeg satte dem i ovnen) i dag og det var virkelig godt. Riktignok ikke en halv flaske (turte ikke, dette var svigerfar sin som han har kjøpt i Italia) men en god dæsj. Kjente godt at det med hell kunne vært enda mer balsamico på dem.


#9

daffy sa for siden:

Det ser veldig godt ut! Forkokingen er vel for å få koke litt av stivelsen ut av potetene så retten "henger" litt mer sammen.


#10

Tallulah sa for siden:

Jamie har forresten kommet med en kokebok til den kjøkkenhageserien, som gir endel tips om kjøkkenhage også. Den er veldig fin.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Oj. Jeg synes den serien er så koselig. Han har jo høner også, for å ha tilgang til egne, økologiske egg fra høner som trives. Og all maten er økologisk. Blir skikkelig inspirert av den serien.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.