Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kalkunfilet

#1

Tussa sa for siden:

Eg kjøpte sånn cirka ti kilo kalkunfilet på jobben her i høst, og er no en smule lei av kalkunfilet. Eg har stort sett laga den naturelle med grønnsaker, saus og poteter til.

Nokon med innspel på kva fresht eg kan gjere med dei siste kiloa?


#2

Kaktus sa for siden:

Legg i ildfast form. På toppen strør du raspet ost (parmesan) blandet med masse paprika, pepper, og annet godt krydder du liker. Stek i stekeovnen på 200 grader til den er så og si gjennomstekt. Da har du på en kartong med matfløte, løk pg paprika og stek videre i ca 10 minutter til. Server med ris og evt en lett salat.



#4

Left sa for siden:

Du strimler den, og lager wok.
Eller du lager suppe.
Skjær opp i terninger, og brun lett i pannen sammen med paprika. Tøm over en liter hønsebuljong og en boks fløte, krydre med salt og pepper, evt. andre ting du liker.
En annen ting som er godt, er å pakke hver kalkunfilet inn i baconskiver. Fest med tannpirkere. Stek i form til kalkunen er gjennomstekt. Server med fløtegratinerte poteter og broccoli. Nam nam.


#5

Arona sa for siden:

"My mothers turkey-curry buffet...." Hvilken film, jenter? :)

Men helt ærlig, jeg pleier å lage curry med nudler til når jeg har kalkunrester, synes smaken blir kjempegod da.


#6

Arona sa for siden:

Eller så kan jo et forslag være; gi bort til sultne FP'ere ;)


#7

DM sa for siden:

Kalkun går fint å wooke, gryte, spagettie, grille, kjøttkake, tacoe, og egentlig alt. Det er bare å bruke fantasien og bruke dette kjøttet i alt en bruker annet kjøtt til.


#8

Gerbera sa for siden:

Jeg lager ofte pastasalat med kalkunrester i, men det krever jo at du har stekt kjøttet på forhånd, så det passer vel best som restemat kanskje.

Men lei av kalkunbryst?? Signerer forslaget over her, serveres til sultne FP'ere!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.