Eg kjøpte sånn cirka ti kilo kalkunfilet på jobben her i høst, og er no en smule lei av kalkunfilet. Eg har stort sett laga den naturelle med grønnsaker, saus og poteter til.
Nokon med innspel på kva fresht eg kan gjere med dei siste kiloa?
Legg i ildfast form. På toppen strør du raspet ost (parmesan) blandet med masse paprika, pepper, og annet godt krydder du liker. Stek i stekeovnen på 200 grader til den er så og si gjennomstekt. Da har du på en kartong med matfløte, løk pg paprika og stek videre i ca 10 minutter til. Server med ris og evt en lett salat.
Du strimler den, og lager wok.
Eller du lager suppe.
Skjær opp i terninger, og brun lett i pannen sammen med paprika. Tøm over en liter hønsebuljong og en boks fløte, krydre med salt og pepper, evt. andre ting du liker.
En annen ting som er godt, er å pakke hver kalkunfilet inn i baconskiver. Fest med tannpirkere. Stek i form til kalkunen er gjennomstekt. Server med fløtegratinerte poteter og broccoli. Nam nam.
Kalkun går fint å wooke, gryte, spagettie, grille, kjøttkake, tacoe, og egentlig alt. Det er bare å bruke fantasien og bruke dette kjøttet i alt en bruker annet kjøtt til.