Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjørneskap på kjøkkenet - til frustrasjon

#1

Magica sa for siden:

Jeg har noe ufrivillig nok et ryddeprosjekt i kjøkkenskapene (fått ny vifte).
Vi har et hjørneskap og det blir ALLTID kaos der inne. I tillegg er jeg ikke særlig høy så jeg når absolutt ikke opp til den øverste hylla og bare sånn passelig opp til midterste. Herlig...

Men har noen tips til system?

Hva har dere der? Mat eller bokser?


#2

Magica sa for siden:

Det gjelder forøvrig det hersens hjørneskapet under benken og, med karusell...


#3

Gerbera sa for siden:

Vi har et tilsvarende hjørneskap, og det er egentlig helt håpløst. Nå har jeg "medisinskap" øverst, fordelt i to bokser, hvor det er plaster og desinfeksjon i en boks, og pinex, hostesaft ol i den andre boksen. Lett å løfte ned den av boksene jeg trenger, og jeg får akkurat tak i kanten på boksen om jeg står på tærne. (Er for lat til å hente stol og klatre opp). I midten har jeg Toroavdelingen. (Sa jeg det høyt?? :skremt:) I tillegg har jeg små bokser med marinadeposer, og diverse andre småbokser til annet. Synes det er kjekt og greit med bokser, da holder det seg på plass.
Nederst har jeg, igjen i bokser, vitaminer og diverse rosiner og godteri. Har også litt hermetikkbokser der, mais, linser osv.

I hjørneskapet under benken, råder det perfekte kaos med kjeler, lokk og diverse vaffeljern, eggkoker, mixmaster osv. Her tar vi gjerne i mot tips til forbedring.


#4

Jålebeinet sa for siden:

I hjørneskapet har vi snop, tallerkner (som ikke er i daglig bruk), kakefat, servietter og annet rusk&rask. Vi kaller det bare for "snopeskapet" :fnise:

Karusellen er det ildfaste former, eggekoker, vaffeljern, smørbrødjern, stekepanne, wokpanne, diverse dørslag.


#5

Magica sa for siden:

Bor vi i samme leilighet? Hehe... jeg har nå et forsøk med å fjerne kjeler og lokk fra karusellen til den største skuffen i innredningen. Kanskje det kan funke?


#6

Ru sa for siden:

Vi har et hjørneskap under benken- uten karusell. Der er det et salig kaos. Fremst, altså i døråpningen, står det ymse kjøkkenapparaturer som brødrister, toaster, vannkokere etc. og lenger inne ... Vel - gudene vet. Plastbokser, rene syltetøyglass, en raclette (jeg trooor det er der den er), ørten termoser og noen kakeformer. Veldig lett å bare pælme ting inn der. :knegg:


#7

Obelix sa for siden:

I hjørneskapet nede har vi matbokser, andre plastbokser, kaffemaskin, skjærefjøler, termoser, ildfaste former, kakeformer og sikkert litt mer jeg ikke kommer på.
I skapet oppe har vi øverst ting vi ikke bruker veldig ofte. De to nederste hyllene er for tørrvarer til matlaging, knekkebrød og snop. Det kalles "gåtteskapet".


#8

Slettet bruker sa for siden:

Hjørneskap er djevelens verk. :nemlig: Det finnes ikke noe mer unyttig og rotoppsamlende.


#9

slaraffen sa for siden:

Denne MÅ jeg bare signere, for jeg tenkte akkurat det samme. Jeg byttet kjøkken da vi flyttet, og har ike hjørneskap oppe. Med vilje. Det nede har karusell, og der står grytene mine. De jeg bruker står forrerst, bak står alle de jeg ikke har brukt siden vi flyttet.


#10

gajamor sa for siden:

Ting som ikke er i daglig bruk blir med jevne mellomrom flyttet ned i kjelleren. Dermed blir det ikke så kaotisk i skapene.


#11

pulverheksa sa for siden:

Jo mindre i hjørneskapet, jo bedre oversikt. Slik ser mitt hjørneskap ut:

  1. hylle: bakeboller/røreboller og litermål
  2. hylle: matbokser og plastbokser, her har jeg kastet ut med hard hånd likevel er det rotete her.
  3. hylle: Stoor bakebolle, bakeunderlag og kjevle
  4. hylle: Brødformer, kakeformer og kakefat

Hjørneskapet nede med karusell: kast det du ikke bruker!


#12

Magica sa for siden:

Takk for mange gode innspill her! :)


#13

Mirasol sa for siden:

Har ikke hjørneskap. :hjerter:


#14

Musemus sa for siden:

I hjørneskapet oppe har vi; Te, kaffe og vin

Nede har vi; Servietter, lys og lysestaker
Bakeboller, kjevle, matbokser, skjærefjøler og brød

Lykke til med opprydning - selv syns jeg det blir rotete uansett. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.