Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matmuffins-konsistens - haster !

#1

Smoothie sa for siden:

Hjelp ! Har lagd ei matmuffinsrøre her, for første gang. Fikk ei slumpoppskrift hos ei venninne.

Men hvordan skal egentlig konsistensen være ?

Tror min ble for fast, må nok trykke røra ned i formene...

Hva skal jeg ha i for å få den løsere eventuelt ? Egg eller olje eller ?? :flau:

Får ikke tak i venninna mi nå.


#2

Hyacinth sa for siden:

Den skal være kjempetjukk.


#3

Smoothie sa for siden:

Takk for svar !

Min var jo kjempetjukk, så jeg brukte røra som den var da jeg leste svaret ditt. :nikker:

Nå står de i ovnen, blir spennende å se resultatet.


#4

Hyacinth sa for siden:

De blir sikkert gode! :) Jeg må ofte steke mye lenger enn angitt, for ellers blir de ikke gjennomstekt. Med så mye fyll vil de uansett virke litt rå, men det kommer seg når de blir avkjølt.


#5

Left sa for siden:

Røra skal ikke være så tykk at du må presse den ned i forma, men den skal være så fast at du må skrape røra av skjeen og ned i forma.


#6

Smoothie sa for siden:

Røra mi var så tykk at jeg tok å formet muffinsene i hendene før jeg la de i formene.
Stekte de ca en halv time på 175 grader og da var de helt gjennomstekte.

Hadde i en pakke soltørkete tomater, nesten en glass med fetaost, og en halv pakke smårettskinke. Ble gode, men hadde nok i for mye tomater, smakte mest det og ble litt for salt. Og kunne nok gjerne hatt i mere annet fyll ja.

Prøver en annen variant neste gang. :)


#7

Niobe sa for siden:

Min "matmuffinsrøre" er mye mer tykk deig enn røre.


#8

Smoothie sa for siden:

Jeg kaller den røre, for jeg brukte ikke gjær men bakepulver, og da ble den ikke deigete som en brøddeig f.eks. Lignet egentlig mer på en bunn til ostekake, hvor man blander knust kjeks og smør.

Bruker du gjær, Niobe ?


#9

Niobe sa for siden:

Bakepulver, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.