Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Riskrem uten melk

#1

annemede sa for siden:

Ja det gikk.
Vi tok en 5 min ming grøtris kokte med vann og 1 stor spiseskje soft blå margarin uten melk og soya. Kjølte den ned.
Pisket så 1 dl odense erlet og blandet det med den fra før nedkjølte grøten. Det ble litt lite smak, så vi tok 1 pakke med vaniljesaus fra freia og rørte inn, da smakte det ikke ille. Det var meget mektig.
Jeg tror nok også at det hadde blitt bedre om vi hadde piska vaniljesausen inn fra begynnelsen av.

Da får vi ordentlig juledessert i år. :digger:


#2

Dragen sa for siden:

Takk for tipset! Men hva er egentlig Erlet?


#3

My sa for siden:

Så flott! Svigerfaren min er laktoseintolerant, og de har alltid riskrem julaften, dette skal jeg bringe videre! Og riskrem skal være mektig :nikker:

Et lite tips: Et par mandeldråper i riskremen gir en ekstra god smak! :riktig:


#4

annemede sa for siden:

Palmekjerneolje, så det er vel ikke videre sunt, det er det samme som er i chipsen.


#5

carolin sa for siden:

Takk for et flott tips! Da blir det gjerne riskrem på småen også i år.

Odense Erle, hvor får man kjøpt det?


#6

annemede sa for siden:

Vi kjøpte det på en naturlivis helsekost. Hvor bor du?


#7

Isolde sa for siden:

går det ikke ann å koke på rismelk/sojamelk og bruke en eller annen erstattningsfløte og? lenge siden jeg har laget melkefri kost så jeg husker ikke.


#8

annemede sa for siden:

Vi kokte på rismelk i fjor, men det ble en litt rar farge da, og så leste jeg inne på NM at en 5 min ris med vann ble anbefalt, så vi prøvde det.

Jeg trodde Odense erlet var en fløteerstatning. lærer litt hele tiden


#9

HP sa for siden:

Jeg kjøpte på Meny idag. :)


#10

annemede sa for siden:

De hadde det ikke på Meny her.


#11

HP sa for siden:

Jeg har ikke sett den her heller, før idag. Det er sikkert noen som har bedt de om å bestille inn. :)


#12

m^2 sa for siden:

:nikker:
Jeg prøvekjørte riskrem forrige helg, kokte en 15min-grøtvariant på sojamelk, og blandet med stivpisket Erlet (det var vel Annemede som tipset meg om Erlet første gangen tror jeg!) og litt vaniljesukker. Det smakte helt fortreffelig og hadde den rette konsistensen!
:riktig:
Jeg synes forresten grøt på 15min-pakke med sojamelk smaker omtrent som den skal, vanlig grøtris kokt med sojamelk blir som kokt ris med littebitt vannete grøtsmak, liksom.

Jeg bestilte Erlet i god tid hos helsekost for å være sikker på ha til jul.b


#13

My sa for siden:

I Sri Lanka har jeg fått noe de kaller kiribath (melkeris) som de lager av ris og kokosmelk. Det smaker også litt som risgrøt og er kjempegodt! Så jeg kan tenke meg at kokosmelk også er et mulig alternativ.

(det jeg fikk er ikke grøt altså, men mye tykkere slik at man kan skjære ruter av det, som man spiser med fingrene, men det smaker litt som grøt)


#14

carolin sa for siden:

Jeg bor i Bergen (Åsane).
Skal stikke innom helsekosten senere og se om de har.


#15

steinjulius sa for siden:

Jeg koker risgrøt med kokosmelk og vann(like deler), og det smaker godt.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.