Ja det gikk.
Vi tok en 5 min ming grøtris kokte med vann og 1 stor spiseskje soft blå margarin uten melk og soya. Kjølte den ned.
Pisket så 1 dl odense erlet og blandet det med den fra før nedkjølte grøten. Det ble litt lite smak, så vi tok 1 pakke med vaniljesaus fra freia og rørte inn, da smakte det ikke ille. Det var meget mektig.
Jeg tror nok også at det hadde blitt bedre om vi hadde piska vaniljesausen inn fra begynnelsen av.
:nikker:
Jeg prøvekjørte riskrem forrige helg, kokte en 15min-grøtvariant på sojamelk, og blandet med stivpisket Erlet (det var vel Annemede som tipset meg om Erlet første gangen tror jeg!) og litt vaniljesukker. Det smakte helt fortreffelig og hadde den rette konsistensen!
:riktig:
Jeg synes forresten grøt på 15min-pakke med sojamelk smaker omtrent som den skal, vanlig grøtris kokt med sojamelk blir som kokt ris med littebitt vannete grøtsmak, liksom.
Jeg bestilte Erlet i god tid hos helsekost for å være sikker på ha til jul.b
I Sri Lanka har jeg fått noe de kaller kiribath (melkeris) som de lager av ris og kokosmelk. Det smaker også litt som risgrøt og er kjempegodt! Så jeg kan tenke meg at kokosmelk også er et mulig alternativ.
(det jeg fikk er ikke grøt altså, men mye tykkere slik at man kan skjære ruter av det, som man spiser med fingrene, men det smaker litt som grøt)