Skjær stilkselleri og epler i terninger. Pisk kremfløte og sukker (ikke for hardt) og rør inn majones. Bland stilkselleri, epler og valnøtter og vend dette inn i dressingen. Smak til med presset sitronsaft. Det er også godt å tilsette kiwi i skiver og/eller små steinfrie røde druer.
Epler og ananas skjæres i terninger.
Stilkselleri i tynne skiver. Hodekål finsnittes (bruk gjerne ostehøvel av vanlig type).
Druene deles i to (og steiner tas ut), og valnøttkjernene grovhakkes.
Dressingen blandes sammen og ingrediensene blandes forsiktig inn.
Pynt med druer og valnøttkjerner.
Du kan hakke valnøtterne i en skål så man kan ha det på om man vil:riktig: Det gjør vi i store selskapligheter med at onkelen til mann sin familie er alergiske;)
4-5 stilker stilkselleri
4-5 grønne skrelte epler
1 pakke druer delt i to
1 boks valnøtter
1 boks lettrømme
1 pakke ekte majones
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts pepper
presset sitronsaft av en sitron
Skjær stilkselleri i tynne skiver og epler i terninger. Bland sammen majones, rømme og krydder samt sitronsaft. Smak til og ha i alle de resterende ingrediensene. Jeg hakker ikke valnøttene :lat:
Waldorfsalat er godt, men siden jeg er så sær at jeg sliter med å spise ting som inneholder majones, lager jeg helst min egen versjon. :) Jeg lager den omtrent akkurat som Mim, men jeg dropper majonesen og bruker en blanding av rømme og pisket kremfløte (uten sukker).
Jeg lager en variant uten kremfløte, synes det blir for søtt og liker mer syre så jeg lager med Creme Fraiche og majones, ellers ganske lik Mim sin oppskrift.
Sammen med svensk juleskinke er det en hit i vår familie.
Yum! Her lages det temmelig mye Waldorfsalat til jul. Jeg og min bror forsyner oss grådig av dette, og blir litt svette når vi er hos andre der vi må rasjonere porsjonene våre.
Her var det mange gode tips til waldorfsalat. Regner med å lage det til nyttår.
Jeg foretrekker også kremfløte i waldorfsalaten. Synes den får den rette luftige konsisensen av det. :jupp: Majones passer bedre til andre salater, som potetsalat.