Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Waldorfsalat

#1

Clubby sa for siden:

Har funnet en skummelt deilig waldorfsalat-oppskrift på nettet.

Lagde denne til julemiddagen i fjor og er nå på vei ut for å lage den i år også.

4-6 porsjoner

4-5 stilker stilkselleri
3 røde epler
2,5 dl hakkede valnøtter
2 dl kremfløte
1-2 dl majones
1 ss sukker
presset sitronsaft

Skjær stilkselleri og epler i terninger. Pisk kremfløte og sukker (ikke for hardt) og rør inn majones. Bland stilkselleri, epler og valnøtter og vend dette inn i dressingen. Smak til med presset sitronsaft. Det er også godt å tilsette kiwi i skiver og/eller små steinfrie røde druer.


#2

Veronal sa for siden:

Dette er min oppskrift, men jeg pleier å droppe selleri (synes det ser ut som små larver :urk: ).

2 epler
2 ringer ananas
2 stilker selleri
100 g hodekål
100 g druer
1 dl valnøttkjerner (eller hasselnøttkjerner)
1 del majones
1 dl pisket krem
4 ts sitronsaft
2 ts sukker

Epler og ananas skjæres i terninger.
Stilkselleri i tynne skiver. Hodekål finsnittes (bruk gjerne ostehøvel av vanlig type).
Druene deles i to (og steiner tas ut), og valnøttkjernene grovhakkes.
Dressingen blandes sammen og ingrediensene blandes forsiktig inn.
Pynt med druer og valnøttkjerner.


#3

Honda sa for siden:

ingen waldorfsalat uten druer :)

gleder meg til jeg skal spise det senere i dag:)


#4

Fluke sa for siden:

Flotte greier! Takk!
Skal lage waldorfsalat på lille nyttårsaften, og hadde tenkt å gå på oppskriftsjakt, men nå slipper jeg jo det. :)

Jeg dropper valnøttene siden jeg ikke har planer om å bli enke.


#5

Honda sa for siden:

Du kan hakke valnøtterne i en skål så man kan ha det på om man vil:riktig: Det gjør vi i store selskapligheter med at onkelen til mann sin familie er alergiske;)

Bare et tips:)


#6

Fluke sa for siden:

Ja, jeg pleier å gjøre det, men det er vanligvis ingen som spiser av dem, så jeg tror jeg dropper det i år. :)


#7

Honda sa for siden:

:eek:

hihi

:)


#8

Harriet Vane sa for siden:

Mims variant til mange:

4-5 stilker stilkselleri
4-5 grønne skrelte epler
1 pakke druer delt i to
1 boks valnøtter
1 boks lettrømme
1 pakke ekte majones
1 ss sukker
1 ts salt
1 ts pepper
presset sitronsaft av en sitron

Skjær stilkselleri i tynne skiver og epler i terninger. Bland sammen majones, rømme og krydder samt sitronsaft. Smak til og ha i alle de resterende ingrediensene. Jeg hakker ikke valnøttene :lat:


#9

Filifjonka sa for siden:

Waldorfsalat er godt, men siden jeg er så sær at jeg sliter med å spise ting som inneholder majones, lager jeg helst min egen versjon. :) Jeg lager den omtrent akkurat som Mim, men jeg dropper majonesen og bruker en blanding av rømme og pisket kremfløte (uten sukker).


#10

Harriet Vane sa for siden:

Det gjør min mor også. Hun liker heller ikke majones. Hennes Waldorf er også veldig god.


#11

Pamina sa for siden:

Jeg lager en variant uten kremfløte, synes det blir for søtt og liker mer syre så jeg lager med Creme Fraiche og majones, ellers ganske lik Mim sin oppskrift.

Sammen med svensk juleskinke er det en hit i vår familie.


#12

Filifjonka sa for siden:

Det trenger ikke være søtt med kremfløte, da. Den er jo ikke søt i seg selv. :)
Slipper bare den kvalmende majonessmaken. ;)


#13

Apple sa for siden:

Yum! Her lages det temmelig mye Waldorfsalat til jul. Jeg og min bror forsyner oss grådig av dette, og blir litt svette når vi er hos andre der vi må rasjonere porsjonene våre.


#14

LaBanga sa for siden:

Her var det mange gode tips til waldorfsalat. Regner med å lage det til nyttår.

Jeg foretrekker også kremfløte i waldorfsalaten. Synes den får den rette luftige konsisensen av det. :jupp: Majones passer bedre til andre salater, som potetsalat.


#15

Blåbær sa for siden:

Samme her! Jeg lager en stooor bolle hver nyttårsaften. Den blir tømt hvert eneste år.


#16

vimjer sa for siden:

Har laget meg samme versjon som deg. Er heller ikke glad i majones.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.