Jeg klarer ikke finne noe jeg egentlig har lyst på.... Får egne foreldre og svigerforeldre på besøk. Tenke kanskje grille, men tør ikke satse på sol og go'vær.
Klassikeren laks og jordbær er jo en mulighet, men når tre av seks voksne ikke spiser rød fisk er det jo litt dumt å servere det kanskje.
Noen med noen gode forslag til litt "festmat" som ikke er alt for "utradisjonelt"? (Vil liksom ikke servere sushi 17. mai...)
Vi lager hjemmelaget potetsalat, vanlig salat, foccacia og grillmat. Til dessert blir det vannbakkels, risis til allergikerene, og tradisjonell bløtkake med jordbær samt en melk og glutenfri bløtkake med erlet.
Om det bøtter ned griller vi under parasoll og spiser inne.
Vi pleier å ha koldtbord og kake med jordbær til dessert :nam:
ellers så synes jeg at wraps er lurt, man lager masse forskjellig fyll, og så får folk ta hva de liker..Vi har ofte tunfiskrøre, stekt bacon, tacokjøttdeig, marinerte oliven, frisk salat, fetaost osv-osv :riktig:
Jeg har tenkte serkt på rømmegrøt og spekemat... ok, så er det bare jeg som spiser rømmegrøt :P men spekemat liker alle i familien.
Lurte litt på å helsteke en sånn brasiliansk/argentinsk/hvor-de-kommer-fra okse indrefilet... det er lettvint og knallgodt det også.
Jeg tenker "ekte husmannskost"
Bestemor pleier alltid å lage en stor lapskausgryte denne dagen - lett å lage, lett å spise :).
Vi (litt yngre) pleier å ha venner på besøk, og spiser gjerne burritos med rømme og guacamole o.l.
Lapskaus var 17. mai-maten hjemme hos meg i oppveksten. Det er jo veldig greit å kunne lage ferdig på forhånd.
Vi serverer alltid pølser og potetmos. Potetmosen lages på mandelpoteter med masse smør og fløte, så den blir alltid god. :nam: Etterpå er det isbuffét med is av alle slag, diverse ting for å strø på isen, nøtter m.m. flere sauser og iskjeks og alt med seg. Like stor suksess hvert år. :)
Hos oss er det en slags tradisjon med rømmegrøt og spekemat, vannkringler fra Bergen hører med her. Helten tåler ikke melk så godt, så han smaker på grøten og spiser seg mett på spekemat og kringler.
Grilling på 17.-mai høres godt ut, men litt pes med tanke på antrekket (ser ikke for meg at verken helten eller jeg griller i bunad).
Jeg er vant til å få servert lapskaus og bløtkake et eller annet sted på 17. mai. Det er kjekt å kunne lage i stand på forhånd. Også griller vi på kvelden.
Jeg har styret meg halvt ihjel før med hele slekta på besøk fra 08.30 - sent på kveld men etter at alle bare gikk for de skulle rekke lekene de - og jeg stod igjen med to småunger og all koltbord-opprydningen i `06 så har det blitt pølser, lompe/brød, rekesalat, stekt løk, revet ost, ketshup og sennep som står på ovnen og ta selv. :nemlig:
... i år streiker jeg enda mer så det blir kun kaker klokka 17 og beskjed om at man må ha vett på å gå hjem.... :mad: det begynner å bli sprøtt, dette...
At man ikke kan fatte at sånt kan gå på rundgang?! Det er jo sååå deilig å komme til dekket bord og plumpe ned i timesvis, vøttø. :cool:
Grillings her også, og denne gangen skal jeg prøve meg på grillet scampi i skiver av spekeskinke. Foccacia og potetsalat, og pavlova med jordbær. MMmmmmm
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.