Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg servere 17. mai?

#1

Arona sa for siden:

Jeg klarer ikke finne noe jeg egentlig har lyst på.... Får egne foreldre og svigerforeldre på besøk. Tenke kanskje grille, men tør ikke satse på sol og go'vær.
Klassikeren laks og jordbær er jo en mulighet, men når tre av seks voksne ikke spiser rød fisk er det jo litt dumt å servere det kanskje.

Noen med noen gode forslag til litt "festmat" som ikke er alt for "utradisjonelt"? (Vil liksom ikke servere sushi 17. mai...)


#2

Sitron sa for siden:

Rømmegrøt og spekemat.



#4

Benzo sa for siden:

Pai, salat og forskjellig brød, ostefat til "dessert".


#5

Niobe sa for siden:

Vi serverer grillmat, okke som. Om været ikke er fint så grilles maten ute og serveres inne.


#6

Macky sa for siden:

Vi pleier å ha smørbrød - jeg prøvde å få igjennom grilling i år, men akk nei, det MÅ være smørbrød, men det er jo godt da ;)


#7

Susse sa for siden:

Vi lager hjemmelaget potetsalat, vanlig salat, foccacia og grillmat. Til dessert blir det vannbakkels, risis til allergikerene, og tradisjonell bløtkake med jordbær samt en melk og glutenfri bløtkake med erlet.
Om det bøtter ned griller vi under parasoll og spiser inne.


#8

gnuri sa for siden:

Vi pleier å ha koldtbord og kake med jordbær til dessert :nam:

ellers så synes jeg at wraps er lurt, man lager masse forskjellig fyll, og så får folk ta hva de liker..Vi har ofte tunfiskrøre, stekt bacon, tacokjøttdeig, marinerte oliven, frisk salat, fetaost osv-osv :riktig:


#9

Arona sa for siden:

Jeg har tenkte serkt på rømmegrøt og spekemat... ok, så er det bare jeg som spiser rømmegrøt :P men spekemat liker alle i familien.
Lurte litt på å helsteke en sånn brasiliansk/argentinsk/hvor-de-kommer-fra okse indrefilet... det er lettvint og knallgodt det også.


#10

Arona sa for siden:

Marsipankake med friske jordbær er selvskreven. :nikker:


#11

Ibidelma sa for siden:

Jeg tenker "ekte husmannskost"
Bestemor pleier alltid å lage en stor lapskausgryte denne dagen - lett å lage, lett å spise :).
Vi (litt yngre) pleier å ha venner på besøk, og spiser gjerne burritos med rømme og guacamole o.l.


#12

Hyacinth sa for siden:

Når på døgnet er det snakk om?

Vi lunsjer ofte etter barnetoget og de tilstelningene der, og da går det ofte i pastasalat med påfølgende kaker.

Om kvelden er jeg fra liten av vant med ordentlig selskapsmiddag, men nå er det mer tilfeldig og vi griller kanskje eller noe sånt.


#13

Nenne sa for siden:

Lapskaus var 17. mai-maten hjemme hos meg i oppveksten. Det er jo veldig greit å kunne lage ferdig på forhånd.

Vi serverer alltid pølser og potetmos. Potetmosen lages på mandelpoteter med masse smør og fløte, så den blir alltid god. :nam: Etterpå er det isbuffét med is av alle slag, diverse ting for å strø på isen, nøtter m.m. flere sauser og iskjeks og alt med seg. Like stor suksess hvert år. :)


#14

Obelix sa for siden:

17.mai = grilling hos oss.


#15

tink sa for siden:

Hos oss er det en slags tradisjon med rømmegrøt og spekemat, vannkringler fra Bergen hører med her. Helten tåler ikke melk så godt, så han smaker på grøten og spiser seg mett på spekemat og kringler.

Grilling på 17.-mai høres godt ut, men litt pes med tanke på antrekket (ser ikke for meg at verken helten eller jeg griller i bunad).


#16

Røverdatter sa for siden:

Jeg er vant til å få servert lapskaus og bløtkake et eller annet sted på 17. mai. Det er kjekt å kunne lage i stand på forhånd. Også griller vi på kvelden.


#17

Tallulah sa for siden:

Vi spiser helkokt laks, loff, ulike paier og salater, samt kaker. Alt kan lages i god tid i forveien.



#19

Selma sa for siden:

Hos oss blir det spekemat, eggerøre, potetsalat, salat og flatbrød. Is eller kake til dessert.

Svigers kommer og spiser sammen med oss mellom barnetoget og skolearrangement på ettermiddagen, så det blir kombinert lunsj og middag



#21

Fadese sa for siden:

Her i Trøndelagen er sodd en klassiker. :)


#22

Arona sa for siden:

Det blir nok pølser og is i byen, og så mat sent på ettermiddagen/tidlig middag.

Lurer på om det ikke blir spekemat, eggerøre og potetsalat. Rømmegrøt spiser bare jeg, men jeg kan jo spise det alene. :)


#23

Robyn sa for siden:

Her kommer vi til å kjøre en lett-variant av koldtbord med hovedvekt på spekemat.
Veldig greit at det meste kan legges opp på fat etc. i forkant.


#24

Tertit sa for siden:

Vi gjør som Niobe. 17 mai griller vi uansett :nikker:


#25

mkj sa for siden:

Det gjør vi også, dvs ikke vi men de vi er hos. Utrolig deilig, og med mye godt tilbehør, og gode kaker etterpå.


#26

GinaK sa for siden:

Jeg har styret meg halvt ihjel før med hele slekta på besøk fra 08.30 - sent på kveld men etter at alle bare gikk for de skulle rekke lekene de - og jeg stod igjen med to småunger og all koltbord-opprydningen i `06 så har det blitt pølser, lompe/brød, rekesalat, stekt løk, revet ost, ketshup og sennep som står på ovnen og ta selv. :nemlig:
... i år streiker jeg enda mer så det blir kun kaker klokka 17 og beskjed om at man må ha vett på å gå hjem.... :mad: det begynner å bli sprøtt, dette...

At man ikke kan fatte at sånt kan gå på rundgang?! Det er jo sååå deilig å komme til dekket bord og plumpe ned i timesvis, vøttø. :cool:



#28

Frances sa for siden:

Sodd er fast tradisjon hos oss. Veldig enkel mat, og det er et must når det kommer opp mot 30 besøkende i løpet av dagen.

Når det gjelder kaker så har hver familie som kommer med seg en hver.


#29

Fibi sa for siden:

Jeg har en kalkun i frysen som må til pers på 17. mai. :jupp:


#30

Huldra sa for siden:

Her også. Uansett vær.


#31

Kahlan sa for siden:

Grillings her også, og denne gangen skal jeg prøve meg på grillet scampi i skiver av spekeskinke. Foccacia og potetsalat, og pavlova med jordbær. MMmmmmm


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.