Arona sa for siden:
Jeg pleier alltid å fylle med friske (eller fryste om vinteren) jordbær og vaniljekrem.
Hva bruker dere?
Valnøtter er jo godt, men har også hørt folk fyller med multekrem, bringebærfromasj og andre smaker. Hva liker du?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Arona sa for siden:
Jeg pleier alltid å fylle med friske (eller fryste om vinteren) jordbær og vaniljekrem.
Hva bruker dere?
Valnøtter er jo godt, men har også hørt folk fyller med multekrem, bringebærfromasj og andre smaker. Hva liker du?
Marit K sa for siden:
Jeg bruker svært sjelden frisk frukt, eller friske bær i mine marsipankaker.
Favoritten er multekrem, men det er også fantastisk deilig med syrlig rabarbrasyltetøy blandet i kremen. :nam:
Claire sa for siden:
Baker ikke veldig ofte, men bakte tilfeldigvis marsipankake i går. Den fylte jeg med jordbær og bringebær (fra fryseren) og vanlig krem. Ett lag med bringebær + krem og ett lag med jordbær + krem. Ble veldig godt. Sukret ikke bærene altfor mye, så den ble litt frisk også.
Ibidelma sa for siden:
Sprayer bunnene med appelsinjus.
Har smakt med banan inni, bakdelen er at den må spises ganske fort etter den er tilberedt.
Jeg liker jordbær og krem-gjerne vaniljekrem, enkelt og greit =)
Apple sa for siden:
Synes det er godt med skogsbær, krem og vaniljekrem.
Pebbles sa for siden:
Favoritten er jordbærsyltetøy i det ene laget og hermetiske pærer i det andre - og krem, selvfølgelig.
Det skal jeg ha nå på 17. mai - bare et da blir det bløtkake - og den pynter jeg med masse revet melkesjokolade og friske jordbær. :nam:
Filifjonka sa for siden:
Friske eller frosne bær (bringebær/jordbær), vaniljekrem og fløtekrem med valnøtter.
Nøtter er godt fordi det blir litt mindre bløtt, og så er det godt med noe friskt og syrlig.
Søtt kjøpesyltetøy og banan og krem og marsipan er en kombinasjon jeg virkelig sliter med. :nemlig:
Hyacinth sa for siden:
Jeg liker ikke marsipankake. :vanskelig:
Babe sa for siden:
Ferske (når det er mulig) jordbær og vaniljekrem - ja.
Azi sa for siden:
Aprikos og vaniljekrem.
Nenne sa for siden:
Jeg har ofte brukt hermetisk ananas og da bruker jeg laken til å dynke bunnene med. Fløtekrem med hakkede valnøtter hører også med.
Robyn sa for siden:
Bringebærsyltetøy (bruker den med mindre sukker), litt most banan og vanlig krem.
Er så populært at jeg ser ingen grunn til å eksperimentere de få gangene jeg lager marsipankake i løpet av året. (Da eksperimenterer jeg heller med pyntingen. :D )
Karamell sa for siden:
Jeg har aldri laget marsipankake (liker ikke), men har laget bløtekake med bunn dynket i sitronbrus, banan og bringebærfyll (brukte både frosne og syltetøy). Krem og vaniljekrem blandet.
Tåtti sa for siden:
Forrige gang jeg laget: ananas og jordbærsyltetøy og krem. Den aller beste jeg har laget var med rips og krem. Den syrlige ripssmaken sammen med søt krem og marsipan var fantastisk god. :sikler fortsatt ved tanken:
Dixie Diner sa for siden:
Fromasj, gjerne sitron. :slafse:
Shamu sa for siden:
Hvor mange ts sukker har dere per liten boks kremfløte?
Honda sa for siden:
Banan og jordbær. bare de vi liker i kremkake. Oftest har vi bare bløtkake, ikke marsipankake. Har marsipankake til barndåp og sånt.
Dixie Diner sa for siden:
Veldig lite, kanskje en halv ts per boks. Eller kanskje 1, jeg bare hiver litt oppi og smaker til. Krem kan fort bli for søt, og da er det bare ekkelt og kvalmende. Men jeg liker å ha litt vanilje i da. Enten stang eller sånn vaniljesukker med vaniljestang (grønn og hvit boks, bruker aldri den blå etter at jeg fant denne).
Niobe sa for siden:
Jeg bruker gjerne rød gelé i stedet for jordbær/syltetøy i kake som også barn skal spise. Da er det langt flere som liker den. Kjøper ferdig gelé og skjærer den i skiver som legges oppå kremen (gjerne vaniljekrem) mellom kakelagene.
Sjokolademousse i et lag har også blitt godt mottatt.
indie sa for siden:
Jeg liker moltekrem best. Jordbærkrem og friske jordbær er også godt. Er ikke gå glad i ren krem, så lag på lag med det er ikke så godt. Holder med et lag krem m. smak i midten, og litt krem under marsipanen.
Inka sa for siden:
Krem med hakkede nøtter og sjokoladebiter. :nam:
Arona sa for siden:
Vi er ikke noe særlig glade i masse krem vi heller, så ofte har jeg bare et tynt lag krem utenpå kaken (under marsipanen). Av og til har jeg litt krem under jordbærene, men som regel dynker jeg lagene med saft eller melk, har på vaniljekrem og friske jordbær i skiver i begge kakelagene.
Honda sa for siden:
Man bør ikke ha krem med sukker under marsipanlokk for da blir lokket "oppspist" av sukkeret.og klissete og ekkelt
Og et tynt lag.
I følge min konditor venninne. Eneste jeg kan om marsipankaker :knegg:
Arona sa for siden:
Kan det være derfor man ikke bør ha krem under mmf også kanskje?
... så det er derfor konditor-marsipankaker ikke blir sånn klissete som hjemmebakte blir.... Krem uten sukker = bra, men krem med sukker = kliss :confused:
lærte noe i dag også
Honda sa for siden:
:nikker:
Og kjevle ut med hvetemel under ikke melis . Melis=kliss den smelter
Kjevle med hvetemel og ta en kost- fin fin malekost- bakekost osv og kost av på undersiden,den den blir opp på kaka.
Legger lokket opp ned på en måte, det som er ned i bordet blir opp på kaka. Men kost av øversiden og før man legger den på
Slettet bruker sa for siden:
Nøtter og bananer og noen ganger friske bringebær.
bina sa for siden:
Mmmmm.... marsipankake.... :nam:
Jeg er veldig svak for nøtter i kremen. Litt grovmalte eller grovhakkede, slik at det er biter, ikke bare "mel". Hvis jeg lager kaken i to lag er det nøtter og krem. Lager jeg tre lag blir det nøtter og krem i ene, og vaniljekrem og jordbærsyltetøy i det andre.
Men jeg har prøvd flere varianter, og jeg syns også banan er veldig godt. En gang lagde jeg med banan og vaniljekrem, og det var nydelig. :nam:
Nå fikk jeg lyst på marsipankake!
bina sa for siden:
Sjokoladebiter! Hvorfor har jeg aldri prøvd det? Da vet jeg hva jeg skal lage til 17. mai! :nam:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg komponerte en kake til eldste sin dåp, med fyll av bla. hermetiske pærer og hakket Cuba-sjokolade i kremen. Pyntet den med motiv av stjernetegnet til barnet. Den ble virkelig god, og jeg ser at hun på [url]www.detsoteliv.no[/url] har "stjålet" den også. :knegg:
Hakket sjokolade i kremkaker er knallgodt. Spesielt Cuba og Toblerone.
Arona sa for siden:
Jepp, bruker alltid mel når jeg kjevler marsipan. Melis er ikke bra.
livit sa for siden:
Jeg bruker vaniljekrem, jordbær og banan.. Noen ganger drysser jeg litt hakkede valnøtter inni også.. :nam:
Ibidelma sa for siden:
nougat og marsipan er godt sammen :spiser konfekt:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.