Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

17. mai på kvelden

#1

Slettet bruker sa for siden:

Hva gjør dere på kvelden/ettermiddagen på 17. mai?
Vi skal gå i tog som alltid. Og være på skolen etterpå som vi pleier. Med litt leker og det som skjer der. Etter det tenkte jeg at vi går hjem og spiser kake og en ok middag.

Også vil jeg at 17. mai skal være ferdig. Det er skole dagen etter og det er jobb.

Men er dette nok egentlig? Jeg synes det virker som om alle har store grillselskaper og jeg vet ikke hva fordi det er 17. mai. Jeg vil jo ikke at ungene skal ha amputert feiring heller, så jeg sjekker med dere hva som er normalt jeg. :nemlig:


#2

Niobe sa for siden:

Vi har hatt grilling sammen med venner som tradisjon på ettermiddag/kveld, ja. Det er ikke stress, bare kos. I år er det mulig det bare blir oss og et annet vennepar, men tidligere år har vi vært en hel gjeng.

Men dere MÅ jo ikke ha et kveldsopplegg! Hvis tog og leker på dagen er nok for dere, så gjør dere det. :o)


#3

Frances sa for siden:

Etter borgertoget (som starter 1300 her i byen), drar vi hjem for å varme opp mat. Så kommer den nærmeste familien og gode venner på besøk. Vi bruker å være mellom 20-30 stk. hjemme hos oss. Etter mat er det kaffe og kaker, selvfølgelig også is. Som regel går gjestene hjem i 1900-tiden. Må innrømme at man blir sliten etter en slik økt, men det er veldig, veldig verdt det. Barna foretrekker å være hjemme med sin "storfamilie" enn å dra på skolearrangementer.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Kjipt at det er jobb dagen etterpå i år. 17. mai skulle kommet på en fredag eller lørdag hvert år. Litt vanskelig da, men. :knegg:

Vi har ikke pleid å ha noe særlig kveldsgreier på 17. mai, egentlig. Men i år er jeg og mannen invitert på grilling hos krystallklart og de. Og siden vi bor hos svigers nå, legger vi bare ungene først og reiser. :D Før det blir det jo feiring og kaker og tog og greier, frem til 17-tiden tenker jeg.


#5

allium sa for siden:

Jeg besvimer i 20-tiden.

Speiderfrokost, tog, leker på skolen, x antall timer i blytung bunad og vonde sko... det holder. Men jeg tenker det samme som deg, at det kanskje ikke er nok.

Her er for sikkerhets skyld lekene fra 16-18. Etter det er jeg ikke veldig motivert for mer.


#6

Pia sa for siden:

Vi pleier å grille hos min tante med hele storfamilien. Ihvertfall etter at vi fikk barn som vanskeliggjør festing. :ungsau:


#7

Blå sa for siden:

Vi er ganske pumpet etter tog om formiddagen og skolen om ettermiddagen og gjør ikke annet enn å ta av oss bunaden og spise pølser og is.



#9

Anne C sa for siden:

Minst mulig faktisk. De siste tre årene har vi vært hjemme rundt fire-fem og enda tidligere. Kan nevne at vi ikke er spes sosiale den dagen. I fjor var det så surt og kaldt så vi leide med oss film og dro hjem og koste oss foran TV. I år er det mer program på skolen og etterpå grilling. Men vi er tidlig hjemme likevel.


#10

Tjorven sa for siden:

Vi skal grille sammen med naboene. Siden vi alle har små barn, så slutter kvelden tidlig uansett.

Vi starter dagen med naboene også, med felles frokost (alle tar med litt mat hver). Så går vi på skolen i nærheten. Der er det fiskedam, potetløp osv. og salg av kaker. Vi har alle små barn, så vi skal ikke til sentrum.


#11

Slettet bruker sa for siden:

Asså, hvis det ikke er knallvær så er det gjerne ferdig på skolen her i to-tre tiden. Da er det kanskje litt stusselig å bare dra hjem etterpå.
Kan man reise på Tusenfryd på 17. mai? Er det en sånn ok 17.maiete aktivitet?

Vi har ikke noe slekt å invitere i selskap og alle vi kjenner er i egne 17. mai gjenger som ikke kan infiltreres. Jeg har inntrykk av at det er lange tradisjoner ute og går på 17. mai og nyttårsaften og vi er ikke med i de gjengene der.


#12

Adrienne sa for siden:

Vi drar hjem og slapper av hjemme etter at det er ferdig på skolen. :lat:


#13

tiddelibom sa for siden:

Vi skal til søsteren min på ettermiddagen. Jeg er ikke så begeistret for 17. mai, egentlig, men vi dresser oss vel opp i bunad og later som, på et vis.


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Me pleier å ta ein tur ned til barneskulen. Snakker litt med folk og slikt. Når det er ferdig der i halv tre tida stikker me heim eller reiser opp til foreldra mine og koser oss med rømmegrøt.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Det er flere der ute som ikke lager all verden mer enn det offentlige opplegget. :lykkelig: :rørt:

Jeg sitter og tenker at om det er knallvær så kan vi grille litt. Og om det er kaldt så kan vi rett og slett se en film sammen alle sammen. Det liker vi.


#16

Go\jenta sa for siden:

Etter tog i byen og arrangement på skolen, skal vi ha grill- selskap med gode venner her hos oss.:) I fjor hadde vi stort nabo-party med 60 stk fra nabolaget (leide barnehagen), men det ble litt i overkant mye arbeid på noen få sjeler...


#17

Tallulah sa for siden:

Vi er på åpent hus hos foreldrene mine på dagen, henger litt i skolegården til søsknene mine, også drar vi hjem på ettermiddagen. Ingen festligheter utover kvelden.


#18

Manga sa for siden:

På 17. mai er vi i byen først og så er hele familien samlet etterpå der vi spiser og koser oss. Men siden dette familieselskapet starter forholdsvis tidlig så drar vi nok hjem ved 18-tiden. Da er det hjem, av med bunaden og ligge rett ut på sofaen resten av kvelden (sånn nesten i hvertfall).


#19

Blå sa for siden:

Jeg kjenner veldig igjen følelsen av at "alle" har spennende opplegg og det er fryktelig vanskelig å begynne å lage noen nye tradisjoner. Jeg tror likevel at det er like mye en følelse vi har.

Vi har bare bestemt oss for at så lenge vi har små barn så er toget og skolen såpass viktig at vi konsentrerer oss om det, og da har jeg ikke overskudd til å arrangere noe også. Det blir bare stress. Vi kjøper god mat og spise litt hjemme mellom sentrum og skolen og etter skolen, men vi stresser ikke med å være sosiale den dagen.

Når jentene blir så store at vi slipper skolen så regner jeg med at vi vil prøve å dra i gang vår egen ettermiddagstradisjon, og da får vi håpe at vennene våre er så leie av sine gamle opplegg at de har lyst på noe nytt og kommer til oss.


#20

Veronal sa for siden:

Vi har søndagprogram på 17. mai - dvs. at alle festligheter skjer før barne-TV og leggetid.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Det høres kjempekoselig ut.


#22

bina sa for siden:

Jeg er 17. mai-hater. :nemlig:

Jeg er av dem som håper på regn og dårlig vær, for da har vi unnskyldning for å dra tidlig hjem, og bli inne resten av dagen.

Vi starter med barnetog i sentrum, tror det begynnet 10, husker aldri det der fra år til år. Mulig det er 11. Ja, ja, i alle fall, barnetog, og så må vi liksom bli med til skolen. Der er det noen leker for barna, taler og salg av mat og drikke. Vi pleier å være der en time eller to, til vi er sånn passe lei, og får overtalt ungene til å bli med hjem. Vi pleier å prøve å finne andre attraktive ting for ungene... Ett år var det ganske varmt, da overtalte vi dem til at hvis vi dro rett etter toget kunne vi dra på stranda og grille. Ungene var lette å overtale. :)

Ellers er det å dra hjem, lage mat, ungene får spise så mye is de vil, og ellers gjøre minst mulig.


#23

leliane sa for siden:

Åh. Litt maratondag, 17. mai. Jeg misunner Adrienne som er smart og går hjem og slapper av...

Vi er en vennegjeng som griller sammen på ettermiddagen/kvelden. Alle tar med seg grillmat og så deler vi på å lage kake, salater, brød osv. Det er full fres og masse barn. Det er egentlig veldig hyggelig, men i år kjenner jeg at jeg gjerne skulle roet ned med familien hjemme. :sliten:


#24

Slettet bruker sa for siden:

Jeg er generelt håpløs på alle sånne dager som er programforpliktet at skal være fantastiske.
Ikke julaften for da er det bare oss og faren min. Det går helt fint. Men etter en skilsmisse som medførte 100 % frafall i venner/bekjentskapsflokken så var det ingen igjen å invitere på sånne programdager. Og dermed henger det igjen en kraftig prestasjonsangst for å levere ett eller annet konsept som jeg ikke greier å levere. Kan jo ikke ta med ungene på party i bloggorama heller. :sukk:

Men jeg tror vi ser hva vi gjør. Nå vet jeg ihvertfall at det er flere enn oss som ikke gjør så mye utover skolearrangementet. :lettet:


#25

trøtt sa for siden:

Vi er aldri sammen med noen andre på 17.mai. Vi ser på barnetoget, er på aktivitetene arrangert av skolen etterpå og så reiser vi hjem i 12-13 tiden. Er det fint vær så reiser vi til byen for å se på folketoget, det er vel i 16-17 tiden tror jeg og så er det rett hjem og kaste av seg bunaden og slenge beina i sofaen. (Jeg er ikke så glad i den dagen, men siden vi har unger så må vi jo nesten være med på det som skjer).

Jeg er veldig glad for at vi ikke har noe mer opplegg enn det, jeg blir så utrolig sliten av folkemengder og skulle jeg arrangert mat til flere etterpå så hadde jeg trengt et par dager ferie etter 17.mai. :knegg:

I år vet jeg ikke helt hvordan det blir i forhold til eldste. Vet ikke om hun skal gå i tog og hvis hun skal det så går hun et annet sted enn toget mellomste går i. Det er dumt med at flere skoler slåes sammen på ungdomsskolen.


#26

Selma sa for siden:

Med et korpsbarn så starter 17. mai grytidlig med felles frokost for korps og foreldre/søsken på skolen. Deretter flaggheising før vi går til byen. Der er barnetog. Vår skole går langt bak i år, så de er nok ikke ferdige før næmere tolv. Etterpå spiser vi is i byen før vi drar hjem til lunsj. Leker og aktiviteter på skolen fra kl 16.30, men vi er med i arrangementskomiteen så vi må nok dit tidligere. Ferdig oppryddet på skolen i syv/halvåttetiden og da tipper jeg at vi har fått nok 17. mai hele gjengen.


#27

Slettet bruker sa for siden:

Det hadde vært utrolig koselig, men jeg tror kanskje jeg ikke orker. Jeg regner med sirkus fra den gode i løpet av dagen så jeg må ha rom for å buklande mentalt. :o


#28

Senna sa for siden:

Her ser vår 17mai stort sett slik ut:
Først er det barnetog, så drar vi opp på skolen hvor det er leker og kafé. Så spiser vi lunsj hos noen venner før vi ser folketoget. Etter folketoget har det enten vært grilling/middag hos mine foreldre eller hos venner. Dersom det er skole/jobb dagen etter så er vi hjemme til normal leggetid.


#29

Lykkex3 sa for siden:

Med 2 stk skolebarn er vi bundet opp til lekene som foregår på skolen. Og siden vi atter en gang er så heldig å være blant de som har foreldrevakt, må vi være der til kl 19. :eek:
Det irriterer meg litt merker jeg. Har ingen problemer med å stille opp og hjelpe til, men synes det slutter altfor sent.

Planen er at vi skal ut å spise med familien etterpå, så jeg håper på at alle lekelystne foreldre og barn har vett til å gå fra skolen tidlig, slik at vi får vært på det.


#30

HSJ73 sa for siden:

Det er jeg glad for å kunne konstatere også! Vi er ikke med i noen 17. mai-(eller nyttårsaften-)gjeng, så det er litt delte følelser hvert år. Hva finner vi på? Uten arrangementet på skolen hadde det vært temmelig stusslig, må jeg si.


#31

Sitron sa for siden:

På kvelden gjør vi ingenting.


#32

Callisto sa for siden:

I år skal jeg spille med korpset i sentrum og er ferdig rundt kl 12. Så er det hjem der mannen er hjemme med ungene. Er det fint vær så griller vi litt pølser på terrassen til lunsj. Om ettermiddagen skal Snuppa gå i tog med barnehagen og da blir det nok litt pølser/is/brus og leker.

Etter en sånn dag så er jeg så skutt at jeg ikke orker annet enn å slappe av hjemme.


#33

trøtt sa for siden:

Det var seint. Her slutter aktivitetene i 14 tiden.


#34

Slettet bruker sa for siden:

Svært gjerne. :)
Må sjekke skoene...


#35

Smash sa for siden:

Vi går i barnetoget, deretter er det aktiviteter på skolen. Der er vi ferdige rundt klokka ett. Etter skolen drar vi til mamma og pappa sammen med hele familien, mamma har som regel ordnet til koldtbord.
Deretter er det borgertog klokka fire. Etter borgertoget har vi som regel sodd sammen med søsteren min og familien hennes, er det finvær så griller vi.

I år er vi invitert til en annen søster. Der blir det fullt hus med unger, ungdommer og voksne. Gleder meg! Men da må det være pent vær ...

Elsker 17.mai. :flagg:


#36

Slettet bruker sa for siden:

Storebror må opp i minimum 45 når han skal ha pensko nå. Muligens 46 også. Jeg håper det der snart roer seg ellers blir det en dyr herremann å holde med sko etterhvert...


#37

Fadese sa for siden:

17-maiopplegget har som regel vært en travel greie. Vi har prøvd å skvise inn bytur (barnetog), besøk hos min far, besøk hos svigers og tur innom skolen før leggetid. I fjor droppet vi besøk hos svigers, og i år drar vi heller hos de og besøket hos min far må utgå. Regner med at vi bare segner om på sofaen når aktivitetene på skolen er ferdig i sjutida.


#38

Slettet bruker sa for siden:

1.83 er grei mannshøyde - lett å få klær og alt. :nemlig:


#39

Che sa for siden:

Grilling/koldtbor/tapas med hele bauchefamilien - samlingsstedet er hos min bror.


#40

Frøy sa for siden:

17.mai er en travel dag, våkner til salutt klokken 0700, barnetoget går fra skolen kl 0900 og er tilbake igjen på skolen i 1030-11 tiden, da er det taler og leker på skoleplassen.
Etter dette er det hjem til svigers på lunsj med masse god mat, så er det avslapping frem til folketoget som starter kl 16, det ender også opp på skoleplassen og med leker for de voksne.

Etter folketoget har vi i de senere år vært i barnebursdag hos en kusine av sambo som fyller året 18.mai men som synes det er greit å feire den 17.

Så når kvelden kommer i 20-21 tiden er vi alle passe skutt


#41

Balanse sa for siden:

Hvor var denne tråden, sa du. Åpent forum? :paranoid:

Da nøyer jeg meg med å si at med våre kompliserte forhold og min familie 3 timer unna, så blir det ikke de store selskapelighetene utover offentlige arrangementer. Jeg er vant til vennefrokoster, grillkveld m.m. fra livet uten barn og synes det er stusselig, men i år har jeg bestemt at vi får bare leve med det og gjøre det beste ut av det, ikke hige etter noe som ikke er.


#42

pulverheksa sa for siden:

Som korpsmusikkant består 17.mai av en endeløs lidelse, kvelden blir brukt til å slikke mine sår.

Ta godt vare på alle musikantene rundt omkring, de gjør en fantastisk jobb for stemningen!


#43

Hjertensfryd sa for siden:

Stiller det nokon opp på barneskulen her i år eller dropper dei det ? Var vist festlig i fjor då dei sto klar til å starte toget, men ikkje noko korps.


#44

Divine sa for siden:

Det er aktiviteter på skolen frem til klokken 14. Deretter blir det et par timers pause før vi møtes hos naboene. Der blir det grilling og kaker, og lettere "italiensk" stemning, siden vi blir 24 personer, hvorav halvparten små barn. Vi bruker å gi oss i åtte-tiden, for da er vi helt utslitte. Så på senkvelden regner jeg med at mannen og jeg synker ned i sofaen med et glass vin og en film.


#45

Niobe sa for siden:

:confused:

De må gjerne ta dagen fri, for min del...


#46

pulverheksa sa for siden:

Jeg aner ikke om det dukker opp noen i år, har ingenting med skolekorpset der inne å gjøre desverre.

Kan vi? Tror du ikke det er noen andre som ville klage da?


#47

Niobe sa for siden:

Tja, jeg vet om flere som ville blitt glade, enn skuffet...

De har jo ikke forsøkt å ta fri enda, så vi får jo ikke testet. :p


#48

pulverheksa sa for siden:

Du kan jo prøve Urt sitt tog? Det er mye sansynlig det blir uten korps i år også.

Det verste er rosarussen som går rett bak korpset, og som stikker flaggene sine i ryggen /rumpa vår når vi spiller. Da står ikke de søte små hodene høyt i kurs ;)


#49

Karamell sa for siden:

Vi skal spise frokost med naboene før barnetoget. Deretter er det rask middag hos svigers før lekene på skolen. Vi har ikke gjort noe om kvelden. men som barn husker jeg selskaper ja.


#50

Honda sa for siden:

Det har jeg vært vant med nordfra. Og det er ikke mye stemning i det. Men siste årene har "vi" og fått korps musikk der oppe. :riktig:I år er jeg her nede midt på og det er opp til 2 korps i det barnetoget vi "hører"til.

17 mai så er vi på skolen,spiser kaker og koster oss,toget bruker å starte i 10 tiden. kanskje en tur til farmoern og farfaren til mann. Bruker å spise "ute" altså resturant,ilag med mine foreldre , i 15-17 tiden alt etter som.
vet ikke hva det blir i år med at turbo kommer ilag med de fra kreta natt til den 17 :D
Så brukete vi å være hos svigers når de var 2, men det amputerte svigermor i fjor med å dra på besøk til noen andre og turbo var skuffet :mad:
Ellers så er 17 mai ferdig når ungene legges.
I fjor var mann på innfløttnings fest på kvelden 17 mai :p

Grille på 17 mai står jeg over da det oftest snør på denne dagen:rolleyes:


#51

Siri sa for siden:

I år skal jeg jobbe hele helga, hvilket skal bli en sann nytelse; ingen bunad, ingen familiemiddag, og ikke noen for for selskapeligheter på kvelden. Og dessuten slipper jeg unna tog og mas. :lykkelig:


#52

Elisabet sa for siden:

På kvelden har vi ingen planer, og vi ligger med bena høyt på sofaen og gjør ingenting. På dagen skal vi få med oss tre tog, hvor ungene skal gå i to av dem, leker på skolen og russetoget. Innimellom der skal vi rekke besøk fra hele familien min til enkel middag og kake. Så det frister ikke å legge planer etter kl. 19 den kvelden i tillegg, så da blir vi alene.


#53

Callisto sa for siden:

:trøste:

Jeg synes det er kjekt å spille på 17. mai. :)
Vi spiller i hovedprosesjonen i Bergen og der er stemningen alltid stor!
Når vi tar oss en nødvendig puste pause (gå og spille/blåse samtidig er hardt arbeid) for å komme til oss selv igjen så ropes det: "Spil, spill, spill!" rundt oss. Så jeg kan ikke skjønne at vi ikke blir savnet!


#54

Smash sa for siden:

Jeg elsker korpsmusikk. Kanskje det har noe med at jeg drillet i 8 år, men det kan få fram tårer hos meg. 17.mai uten korpsmusikk hadde blitt stusselig. :nemlig:


#55

Divine sa for siden:

Jeg liker korpsmusikk KUN på 17. mai. Ellers i året takler jeg det ikke. Da jeg var lita, måtte de alltid ta meg med ut og bort når korps spilte, for jeg illskrek og holdt meg for ørene og var livredd. Nå er jeg ikke livredd lenger, men jeg synes korpsmusikk til tider rett og slett kan være vondt å høre på.


#56

Stompa sa for siden:

Vi gjør aldri noe spesielt på ettermiddagen. Når borgertoget er ferdig, er 17. mai ferdig. Det er godt mulig at andre gjør masse mer, men jeg har ikke inntrykk av det.


#57

leliane sa for siden:

Hos oss er det så dårlig rekruttering til skolekorpsene, at det kun var ett korps på hele toget i fjor. Det kan jeg skrive under på at var temmelig stusslig, altså. Jeg er ikke korpsmenneske. (Men korpsenke på 17. mai... :sparke: )


#58

Chablis sa for siden:

Vi gjør ikke noe på kvelden, vi ser tog på formiddagen så drar vi til svigerfar og ser på tog der før vi er med på noen leker, videre til fosterbroren til mannen og er med på leker der og så drar vi hjem til fosterbror og griller.
I år er jeg på cruise og legger 17 maifeiringen langt bort.:nikker:


#59

Katta sa for siden:

Griller, enten bare oss i familien eller med noen venner. Vi er slitne når vi kommer hjem.


#60

Shamu sa for siden:

Her er det barnetog, leker i skolegården. Så går vi hjem i 12 tiden og griller, slapper av og kanskje ser litt TV for å hvile beina.
I 15-16 tiden drar vi til byen for å se folketoget og få litt del av folkelivet i byen.
Vi drar hjem i 18 tiden for å få ungene i seng til normal tid.
13- åringen får da lov tl å slappe av med film og masse godteri, det er hun fornøyd med. :) Alternativt er hun sammen med bestevenninnen på kvelden.

Vi har aldri store planer med masse folk, men vi pleier å være sammen med ett nabopar. I år vet jeg derimot ikke helt hvordan det blir.


#61

Bayone sa for siden:

Dagen går stort sett i ett med barnetog, taler og is i parken, leker på skoleplassen, middag, borgertog. Regner med vi ikke er hjemme igjen før 18-19 tida og da er det rett ut på sofaen.


#62

annemede sa for siden:

I fjor dro vi på hyttetur. Og gikk på skogstur.


#63

ming sa for siden:

Vi har ikke noe slekt og sånt her. Hender vi har noen venner på kaker og kaffe på ettermiddagen. I fjor skiftet vi til noe mer behagelig og dro på tivoli, med påfølgende sein middag hos naboene, men som oftest flater vi ut bare oss her i heimen på kvelden - mette og fornøyde etter tog, aktiviteter på skolen, evt en bytur og kaffe-besøk.


#64

Hyacinth sa for siden:

Her også. Men jeg er jo noe hyperaktiv av natur, så jeg liker det, men jeg setter også veldig pris på å kunne bestemme helt selv. Jeg liker ikke "forpliktelser". Jeg vil velge selv. Om det er det ene eller det andre, spiller ingen rolle, så lenge det er noe vi vil. (Evt orker.)

Jeg synes det er litt trist at så mange føler at de "må" det ene eller det andre denne dagen, eller på nyttårsaften, for den saks skyld. Husk at ingen MÅ noe annet enn de det selv har lyst til. VIL man feste om kvelden, så er det jo litt trist hvis man virkelig ikke har noen å feste sammen med, men jeg har inntrykk av at mange ikke egentlig vil, de vil bare ha muligheten. Men kos dere med det dere vil, enten det nå er grillings eller film i armkroken til din kjære! Hvorfor må så mange føle på alt mulig og tro at andre har det såmye gøyere enn en selv? Det trenger nemlig ikke være sant. For man skaper sin egen glede.


#65

Obelix sa for siden:

Når toget er ferdig har vi de siste årene spist lunsj på Aker Brygge med svigerinne og svoger + en haug andre.
etter det er det skolen, hjem å grille med naboene et par timer og deretter tar vi kvelden. Det blir sjelden senere enn kl.19-20.
Da er alle fornøyde og slitne.


#66

leliane sa for siden:

I mitt tilfelle handler det om at jeg kunne ha lyst på en rolig feiring med familien. Men jeg er ikke helt sikker på om resten av familien har lyst på en rolig feiring med meg... :knegg: Det er blitt tradisjon og forventninger hos ungene er store. Da sitter det litt langt inne å bryte mønsteret.


#67

Robyn sa for siden:

Etter arrangementet på skolen går vi hjem til oss og spiser koldtbord etterfulgt av kaker og is.
Vi blir vel 10 stykker i smått og stor, akkurat passe.

Får se hvor sent det blir, men muligens blir det en liten tur på tivoli.


#68

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg skjønner det, og jeg vet hvordan det er. Vi har likevel ofte valgt det sånn, ungene er ikke så store enda at de blir skuffet. Men det jeg egentlig mente å si var at det virker på meg som det er utrolig mange som er litt småpaniske på slike dager og føler at de må gjøre alt mulig for å bevise for seg og andre at de har venner, eller noe sånt. Ikke vet jeg. Jeg skulle ønske at folk ga litt mer beng i andre og i større grad gjorde det de selv har lyst til.


#69

Hondacrv sa for siden:

Her benyttes ettermiddagen til å invitere til et lite femilieselskap i anledning fruen i huset sin, kremt , førtiårsdag. SIden mine foreldre allerede erher, så var det en grei løsning.


#70

Majsa sa for siden:

Vi har ikke feiret 17. mai i Norge siden storesøster var baby, så vi tenker litt på hva slags tradisjoner vi skal ha. Men i år blir det i hvert fall 17. mai-frokost hos søsteren min (tradisjon fra da niesen min ble født på 17. mai for 19 år siden), en tur til byen og se på toget og kanskje treffe pappa m/kone, en tur på skolen og til slutt grilling hos søsteren min.


#71

amanas sa for siden:

Vi skal gå i barnetoget her, å er med på litt av det som skjer på skolen etterpå.

Så går vi nok hjem å skifter til litt lettere klær før vi reiser til et vennepar for grilling.
Vi en en gjeng som treffes minst en gang i uken, har alltid søndagsturer/utflukter. Så det blir kjempe koselig :D


#72

ming sa for siden:

Da er planen klar. Tog klokka 11, opplegg på skolen etterpå, bygdastafett kl. 14, grilling hos venner etterpå, og så muuuuuligens en tur på tivoli på kvelden hvis vi orker. Den siste der holder vi hemmelig for ungene enn så lenge. Vil ikke gi dem masse forventninger hvis det ikke blir, så får det heller bli en hyggelig overraskelse.


#73

Slettet bruker sa for siden:

Her har vi også samlet oss om en plan nå.
Skolen og tog og standardopplegget. Ha kake klart hjemme. Se hva som skjer og hva vi får lyst til. Enstemmig vedtatt på familiemøte i går. Også enstemmig vedtatt at storebror en dag i uka har krav på å ha med soyasjokolademelk på skolen. Nå er det orden. :nemlig:


#74

Susse sa for siden:

Vi skal se på storebror som går i borgertoget med svømmeklubben kl 16-18, så er det full fart hjem til storinnrykk av familie 18.30. Vi blir 13 stk. Hvis det er bra vær fyrer vi opp i bålpanna ute så ungene kan grille pølser der. De som kommer har med egen grillmat, mens vi står for salat, bløtkake og diverse. Det er jo jobb og skole dagen etter så vi drar det ikke ut i sene nattetimer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.