Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pastasalat for dummies

#1

lavendely sa for siden:

Jeg har ALDRI laget pastasalat før :o

Jeg har kjempe lyst til å lage, men har virkelig ikke peiling og trenger oppskrift på en som er enkel å lage.

Noen som kan hjelpe?

(ikke kremet pastasalat)


#2

Niobe sa for siden:

Pasta, rødløk, lollo rosso, sprøstekt bacon og paprika (jeg liker paprikaen best om den er frest litt i panne). Hell over et glass med fetaost (med oljen) og rør i et lite glass med basilikumspesto. Litt nykvernet pepper. Enkelt og kjempegodt.


#3

rajraj sa for siden:

Kok pastaskruer i buljongvann. Avkjøl og bland med: Osteterninger, skinkebiter, paprika, sukkererter, soltørkede tomater, agurk og grønn salat. Server med dressing ved siden av, eller hell en blanding av olje og balsamicoeddik over.


#4

Tertit sa for siden:

Jeg har ingen oppskrift på pastasalat. Den blir til av det jeg har tilgjengelig. Skal den være ekstra god (og planlagt) har jeg i avokado, soltørket tomat, pinjekjerner og fetaost, ellers tar jeg det jeg har av grønnsaker. Det meste kan brukes til pastasalat. Lykke til. Ikke vær redd for å prøve deg fram til din favoritt. :)


#5

Kirsebær sa for siden:

Salat er jo salat, tenker jeg. Man har oppi det man vil.


#6

Irma sa for siden:

Hva slags buljong bruker du? Grønnsaksbuljong?


#7

Tammen sa for siden:

Pastaskruer med pesto, og masser av gode grønnsaker, fetaost, soltørket tomat og pinjekjerner. :nam:
Jeg bruker ikke en oppskrift, lager en god salat med diverse ingredienser og har oppi pastaen. Om jeg for eksempel lager en godt marinert kylling i biter, dropper jeg pesto eller annen dressing.
Jeg tror cluet er å prøve seg frem med det du vet får dine smaksløker til å danse i ekstase. Du kan virkelig ikke ende opp med noe mislykket om du bruker ingredienser du liker, og ville brukt sammen i en annen rett.


#8

Arona sa for siden:

Må bare sginere alle når det gjelder pesto. Jeg bruker pesto i både pastasalat og bulgursalat, og får alltid masse skryt.
Jeg bruker også soltørket tomat og festaost, rødløk og ruccola. Ellers tar man det man har, eller har lyst på. Oliven om du liker, cherrytomater er godt, slangeagurk, pinjekjerner (nam)... Rå brokkoli i små biter er også godt og gir litt "crunch".
Av "kjøtt" bruker jeg kylling, bacon eller spekeskinke.

Pastaen koker jeg i godt saltet vann, men jeg mener trikset er at du må avkjøle den i iskaldt vann etter koking, så den ikke blir klebrig og seig.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Den beste pastasalaten jeg vet om er en med hvitløk og mozarella de selger på Pasta Fresco på Kilden. Jeg har prøvd å lage den selv og den hjemmelagde blir i grunnen enda bedre.

Kok valgfri pasta og avkjøl. Dressingen burde jeg lage selv men elsker fransk dressing i disse 3-pakningene, og da blander jeg dem ut i mer olje (ikke vann) enn det som står på, samt har i 1-2 fedd presset hvitløk og litt sitronsaft.

Hakk opp litt rødløk (ikke for mye), 1 stort eple i terninger og kanskje en boks ananas i biter, 1 agurk, salathode, og det viktigste av alt - 1 boks mini-mozarellakuler i hvitløk! Det er såå godt! Men denne boksen finner man sjelden i butikkene for pokker, så da kjøper jeg ofte vanlige mini-mozarellakuler eller en stor mozarella.

Av kjøtt bruker jeg ofte kylling, eller godt skinkepålegg i strimler.


#10

Karamell sa for siden:

Man koker pastaskruer eller penne og har oppi salaten man liker. ???

Vi liker fetaost, kylling eller skinke, ruccola, tomat, agurk, paprika. ++ det vi har i hus.
Man kan bruke rødløk, mais, ananas, avocado, pinjekjerner, krutonger, nøtter, solsikkekjerner...

Jeg lager ofte dressing av lettrømme, kyllingkrydder og ketchup som passer bra til pastasalat.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker best farfalle i pastasalat.


#12

Che sa for siden:

Kjøp soltørkede tomater i olje og knus med stavmixer eller i blender. Bland dette inn som "dressing" Kjempegod smak!


#13

Røverdatter sa for siden:

Jeg har en oppskrift som er med kylling og pasta.

1 grillet kylling
rød lollosalat
Vestfoldsalat (minner om crispi)
små plommetomater
agurk
grov penne
2-3 hardkokte egg

Alt deles i passe biter. Penne kokes og vendes i en god olivenolje som er tilsatt oregano og basillikum.
Dressing:
1 beger ekstra lett rømme (rømmekolle)
1-2 ss chilisaus
litt dill
saften av 1/4 sitron el. noen dråper hvitvinseddik
smak til med salt og pepper.
Grove rundstykker


#14

Trulte sa for siden:

pasta
kylling revet i biter
pinjekjerner
ruccola
pesto
Soltørkede tomater eller feks cherrytomater

Blandes sammen.


#15

Luvi sa for siden:

Mmmm, elsker pastasalat og for en som gjerne "kjører seg fast" i de samme ingrediensene så var det kjekt å komme over denne tråden. :riktig:


#16

Palmen sa for siden:

Den dressingen som Iset nevner, fransk dressing på pose blandet med olje, er suveren på pastasalat. Vår pastasalat har ofte:

forskjellige salattyper
pasta
revet kylling
paprika
roedloek
cherrytomater


#17

rajraj sa for siden:

Eller kylling eller okse, alt etter hva jeg har. :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.