Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bør man ha i et lavkarbo-kjøkken?

#1

Pelen sa for siden:

Hvilke ingredienser bør man ha (jeg må nemlig starte helt på nytt med et tomt kjøkken her i USA, men en liste kan jo være greit for alle)?

cottage cheese
macadamianøtter
creme fraiche
soyaprotein
solsikkefrø
linfrø
kruskakli
sesamfrø
philadelphiaost
frosne blåbær
frosne bringebær

Hva mer (utenom det fullstendig normale som egg og ost osv)?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Meierismør! Men det går vel under "det normale". Soyaprotein og/eller bakemixer beregnet for lavkarbo er kjekt å bake brød av. Du har hvertfall kommet til et eldorado for lavkarbere i USA, det er vel der i verden de har mest av erstatningsgreier. Nå er det kanskje best å unngå alle slags erstatninger i det daglige, men tenk - du kan jo spasere rett inn i en butikk (kanskje ikke hvilken som helst da) og kjøpe Atkins sjokoladeis i bøtte, eller brownies-kakemix og brødmixer og lignende. Kan være kjekt å ha i nøden.



#4

Slettet bruker sa for siden:

Grønnsaker! :strengt blikk:
Noen gode oljer også.


#5

m^2 sa for siden:

mandelmel, johannesbrødkjernemel,
Grønnsaker, kjøtt, olje, men det er vel åpenbart ;)


#6

Dixie Diner sa for siden:

Johannesbrødkjernemel ja, det er litt uunnværlig, synes jeg. :nemlig:


#7

Honda sa for siden:

forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=21567&page=2
Dette? :fnis:
Egg
Bacon
Hvitost
Seterrømme
Cottage cheese
Bakemix(Ketolyse)
Soyaprotein(Ketolyse)
Smør
Rent kjøtt
Ren fisk
Kjøttpålegg
Broccoli
Blomkål
JBKM
Fløte
Smøreost
Kylling av alle slag
Salat
Squash
Rosenkål
Bringebær
Løk
Paprika
Sopp
Frossen blomkål/broccoliblanding med ost
Baconcrisp
Atkinsbar
Paranøtter
Creme Fraiche
Ribbe
Kjøttdeig
Majones
Hvitløk
Holidaydip
Stangselleri
Friske urter (bladpersille, koriander, dill, mynte, gressløk osv.)
agurk
oliven
spinat
asparges
aubergine
grønnkål
krydder!
røkt laks/ørret (obs! Ofte tilsatt sukker! Sjekk innhold!)
røkt peppermakrell
reker
chilli
linfrø
tunfisk i olje
Fetaost
Babybel
brie, chèvre, camembert etc
avocado
spekeskinke
knutekål
spisskål


#8

m^2 sa for siden:

barer ja. De er kjekke å ha å putte i veska, spise til frokost den dagen du ikke har lyst på noe annet (for frokost må man ha), eller hvis godterihungeren kommer kastet på.


#9

Pelen sa for siden:

Grønnsaker, kjøtt, olje og smør går under det normale. :nikker:

Men så er jo spørsmålet hva ting heter på engelsk, f.eks. johannesbrødkjernmel.

Iset, jeg har ikke sett sååå mye etter lavkarbo i hyllene enda, men jeg syns jeg ser mest ting som er fettfrie i stedet.


#10

scilla sa for siden:

Hva bruker man Johannesbrødkjernemel til?


#11

Candy Darling sa for siden:

... og hvailalledager er det? :blond:


#12

scilla sa for siden:

Lurte jeg på også...


#13

Benzo sa for siden:

Fortykningsmiddel.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Det er et fortykningsmiddel uten karbohydrater. Kan brukes som mel (men i mindre mengder) og feks. for å tykne sauser. Jeg har laget noen deilige vafler med det, og man kan bake brød osv. Det blir mye luftigere og mer "ekte" med jbkm enn uten.


#15

Pelen sa for siden:

Man hva i alle dager kan det hete på engelsk? :gruble:


#16

Skilpadda sa for siden:

Er ikke johannesbrød(kjerne) det samme som engelsk carob, tro?


#17

Pelen sa for siden:

Skilpadda, det virker veldig trolig!

Tusen takk!


#18

Dixie Diner sa for siden:

Det er carob ja. Men pass på at du ikke kjøper den brune som smaker sjokoladeaktig. Du skal kjøpe det nøytrale, hvite pulveret.


#19

Pelen sa for siden:

Hvilket alternativ til sukker syns dere er best? Jeg liker Splenda godt, men jeg merker at jeg blir oppblåst i magen av det og det er ikke gøy. Sukrin har jeg ikke funnet her, det heter kanskje noe annet her?


#20

Dixie Diner sa for siden:

Splenda er ikke bra for miljøet heller. Jeg bruker Sukrin eller mørkt Muscovadosukker når jeg ikke bruker vanlig sukker. Aner ikke om du finner Sukrin i USA. :hmm: Men det må da finnes. Spør etter Erythritol, det er det kjemiske navnet på det.


#21

Pelen sa for siden:

Takk Iset, Da skal jeg sjekke Erythritol. Nei Sukrin, er jo ikke bra for miljøet.:blomst:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.