Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Valgets kval! (Valp)

#1

morgana sa for siden:

Frem og tilbake og frem og tilbake. Vi har landet på en cavalier enten en tricolor (8 uker ved levering) eller en blenheim( 14 uker ved levering).

Tenker at hvis vi tar den som er 14 uker "sparer" vi oss litt i forhold til renslighetstrening, men tar vi den yngste blir den kjent med oss helt fra "starten av" .Hva hadde dere gått for og hvorfor?


#2

Mississippi sa for siden:

Jeg ville ikke valgt valp ut i fra utseende eller alder, men ut i fra hundens 'personlighet'.


#3

morgana sa for siden:

Vi vet at Cavlieren er en rase som passer oss. Dessverre blir det vanskelig å vurdere personligheten til valpen ut i fra et kjapt besøk tror jeg. Synes både Blenheim og tricolor er fine hunder, men aldrern kan vel spille litt inn? Kennelen ligger 60 mil unna dessvere.


#4

Sola sa for siden:

Tviler på at det har noen betydning om valpen er 8 eller 14 uker. Vi fikk en valp som var 12 uker, og den lå seg ned i fanget mitt på bussen og ble liggende der i 6,5 timer gjennom kolonnekjøring og alt uten å røre seg engang. Var så trygg og god atte.


#5

Pelen sa for siden:

Følg hjertet, rensligheten er ikke et stort problem er min erfaring. Den tryggeste valpen er den beste.

Bilder?


#6

Mississippi sa for siden:

Rasevalget er det ikke noe i veien med, men det er som Pelen sier, den bør være trygg. :)
Går ut i fra at dere stoler på oppdretter siden dere kjøper så langt unna.
Alder og renslighet henger ikke alltid sammen, det kommer an på hva de evt har lært ...

Lykke til med sjarmtrollet, og ja! -Bilder!! :hyper:


#7

morgana sa for siden:

Regner med at oppdretter er seriøs(medlem av norsk cavalierklubb ), men stusset litt på at valpene selges uvaksinert? Er dette vanlig? Opdretter sa at valpene er beskyttet gjennom moren mens de er så små, nå tenker jeg spes på den som er 14 uker. Skulle gjerne ha funnet en kennel nærmere oss, men sånn er det når man bor utenfor allfarvei.

Her er bilder av de to aktuelle, helt nydelige begge to.

eller


#8

Che sa for siden:

Normalt sett selges hunder både vaksinert og chip'et tror jeg. Men det er sikkert ingen klare retningslinjer om dette. Du kan jo høre med NKK for å høre om evt retningslinjer.


#9

Mjau sa for siden:

Noen oppdrettere selger uvaksinert, fordi den første vaksinen de får (husker ikke hva det er) er litt omdiskutert blant veterinærer etter som jeg har forstått. Noen sier den ikke er nødvendig, og andre har det som vanlig rutine å gi den.

Vi vaksinerte Tika da hun var 14-16 uker. Husker ikke eksakt. Da var hun ikke vaksinert før.

Men chipet burde de være da. Er de NKK-hunder?


#10

morgana sa for siden:

Jo, de er NKK hunder og jeg skal sjekke med selger litt mere før vi bestemmer oss endelig. Har ikke spurt om de er chippet, men skal høre om det. Ringte vetrinæren her og spurte ang vaksinen i sted og det var visst litt forskjellig hva som ble gjort i forhold til parvovaksinen. Siden jeg er gravid og ikke vet om jeg har vært smittet tidligere, kommer vi uansett til å vaksinere den kjapt.


#11

Maverick sa for siden:

Vaksine og chip er standard. Tror ikke dere skal regne med at en 14 uker gammel valp som ikke har blitt fotfulgt er renslig.


#12

Mjau sa for siden:

Ja, Parvo var det. Så lenge dere gjør det selv etter hunden er ankommet er det jo ingen fare. Nydelige valper da!! :hjerter:

:fnise: Vår er ca20 uker og har fortsatt noen uhell innimellom ja. Den lager dog ikke like store dammer som din sikkert gjør AC ;)


#13

Angelique sa for siden:

Nå har vi hatt noen kull de to siste årene, og iflg vår faste dyrlege er det ikke lenger standard at de er vaksinert når de leveres.
Ganske ny praksis og sikkert derfor ulik rundt omkring.
Vi chipper de alltid.


#14

Angelique sa for siden:

Forrsten , veldig nydelige begge to.
Falt pladask for den første jeg.


#15

nolo sa for siden:

Blenheim! :mimre:


#16

iana sa for siden:

Da vi kjøpte hund sist ba vi kennelen om referanser. Vi kontaktet flere av deres tidligere valpekjøpere og fikk dermed et inntrykk ikke bare av hvordan kennelen ble drevet og "kvaliteten" på oppdrettet, men også oppfølging i ettertid og totalintrykket valpekjøperne satt igjen med.

Vi tok inn en hund fra utlandet som var ca 14 uker når vi fikk hentet den. Oppdretteren vi valgte var veldig opptatt av å finne rett hund til rett eier. Hva hunden skulle brukes til, hva man så for seg, forventet seg osv.

Jeg ville, som flere nevner her, lagt mer vekt på hundens personlighet, enn på alder.

Dere har valgt en herlig rase - lykke til :riktig:


#17

Mississippi sa for siden:

:hjerter:
Så fine de er!!

Dersom du er gravid og ønsker at hunden skal vaksineres syns jeg oppdretter bør gjøre det. Greit med alt som er unnagjort.

:)



#19

Mississippi sa for siden:

:ballonger: Gratulerer.
Også så fint at dere får den vaksinert!


#20

Pelen sa for siden:

Så gøy å ha bestemt seg. Klarer ikke å se noe bilde, men googlet litt og de ser nydelige ut!



#22

Pelen sa for siden:

Lagre på maskinen først så kan du legge ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.