Denne oppskriften har jeg fått fra matprat.no.Men jeg legger den ut her for de som ikke har fått den med seg. For den er virkelig verdt å prøve.
For 4 personer.
1 pk kjøttdeig
1 pose tacokrydder
1 pose potetmos
Frosne grønnsaker
Bland tacokrydderet godt sammen med opptint kjøttdeigen. Bruk skje og lag små boller og stek dem gjennomstekt i stekepannen.
Kok opp vann (så mange dl som det står på potetmospakken), putt oppi frosne grønnsaker og gi de et oppkok. (evt ha i melk) Bland inn potetmos pulveret. Og følg oppskriften på posen.
De bollene har jeg laget flere ganger. De er knallgode!!!
Potetmospulver er ikke noe godt... nei, takke meg til salat og pasta eller ris soom tilbehør.
A) Det inneholder en haug med dritt
B) det smaker og ser ut som tykk lim.
Jeg brukte poser før, siden mamma alltid brukte det. miljøskadet
Men så smakte jeg hjemmelaget, og har siden aldri brukt en eneste pose, med unntak av en gang jeg bare måtte smake en potetmos med ost som var ny i butikkene.
Disse bollene er kjempegode, men bruker også som mange andre her hjemmelaget potetmos i stedet for pose..
Men en ting jeg sliter litt med er å få gjennomstekt bollene hvis jeg skal beholde dem runde.. pleier å trykke dem litt flate. Hvordan gjør dere det? Steker de kanskje lenger? På svakere varme?
Jeg stekte dem i stekepannen først tidligere, men fant ut at de blir enda bedre om jeg ikke gjør det. Legger dem på bakepapir eller smurt stekeplate eller en ildfast form, og steker dem på ca. 225 grader i tja, en halvtime? Har aldri tatt tiden, ser det litt an. Må selvsagt ikke steke for lenge, så følg med. Jeg glemte et brett i ovnen en gang og de ble små sorte klumper. :knegg:
Gode tips:) mine tacoboller er hvertfall langt fra runde. Et triks for å få kjøttdeigen til å holde bedre sammen hvis den smuldrer litt, er å blande et egg i. Tror jeg må ta å prøve meg på hjemmelaget potetmos også:) tydelig at jeg har gått glipp av noe der.
Det er såå lett og smaker så mye bedre. Du bare koker poteter i småbiter (går fortere da, og så er det enklere å mose) til de er helt møre, heller av vannet og har i en god dæsj smør (jeg har vel litt i overkant mye, elsker smør) og moser med en potetmoser (ikke stavmikser, da risikerer du lim) mens du har i litt fløte eller melk til konsistensen er passe. Ha i salt og pepper og evt. gressløk eller annet du liker og vips.
Jeg synes også det er veldig godt med en gulrot eller to i stappa. Isj, skulle virkelig ønske poteter var lavkarbo.