Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tacoboller. Nam, nam

#1

Lilo sa for siden:

Denne oppskriften har jeg fått fra matprat.no.Men jeg legger den ut her for de som ikke har fått den med seg. For den er virkelig verdt å prøve.

For 4 personer.

1 pk kjøttdeig
1 pose tacokrydder

1 pose potetmos
Frosne grønnsaker

Bland tacokrydderet godt sammen med opptint kjøttdeigen. Bruk skje og lag små boller og stek dem gjennomstekt i stekepannen.
Kok opp vann (så mange dl som det står på potetmospakken), putt oppi frosne grønnsaker og gi de et oppkok. (evt ha i melk) Bland inn potetmos pulveret. Og følg oppskriften på posen.

Bon appetit:)


#2

Margrethe sa for siden:

Det høres godt ut


#3

Dixie Diner sa for siden:

Sånne har jeg laget før, det er ganske godt. Lager av og til hamburgere slik også, og serverer med rømme og salsa.

Men potetmospulver bruker jeg den dagen høner får tenner.


#4

Nessie sa for siden:

Disse har jeg laget også, jeg har til og med brukt potetmospulver. :kry:


#5

Mrs. Longbottom sa for siden:

Potetmospulver er djevelens verk!
Men bollene hørtes gode ut.


#6

puselini sa for siden:

Alt utenom potetmosen hørtes godt ut. Liker ikke potetmos :knegg: Elsker taco da.


#7

Shamu sa for siden:

De bollene har jeg laget flere ganger. De er knallgode!!!
Potetmospulver er ikke noe godt... nei, takke meg til salat og pasta eller ris soom tilbehør.


#8

siljemoren sa for siden:

Ja, de lagde jeg her en dag. Veldig gode, falt i smak av alle i familien.


#9

Magnolia sa for siden:

Men MÅ kjøttdeigen være opptint? Kan man ikke bruke fersk kjøttdeig? :humre:

Oppskriften høres god ut, nå ble jeg sulten!


#10

Lilo sa for siden:

Hva er det som gjør at folk er i mot potetmospulver???


#11

Blåbær sa for siden:

Det smaker ikke noe godt.
Hjemmelaget er tusen ganger bedre, og sunnere. :)

Tacokjøttbollene er veldig gode!


#12

Dixie Diner sa for siden:

A) Det inneholder en haug med dritt
B) det smaker og ser ut som tykk lim.

Jeg brukte poser før, siden mamma alltid brukte det. miljøskadet
Men så smakte jeg hjemmelaget, og har siden aldri brukt en eneste pose, med unntak av en gang jeg bare måtte smake en potetmos med ost som var ny i butikkene.


#13

Camomilla sa for siden:

Hørtes godt ut.
Potetmos på pose utgår, den jeg lager selv er mye bedre.


#14

Mex sa for siden:

Disse bollene er kjempegode, men bruker også som mange andre her hjemmelaget potetmos i stedet for pose..

Men en ting jeg sliter litt med er å få gjennomstekt bollene hvis jeg skal beholde dem runde.. pleier å trykke dem litt flate. Hvordan gjør dere det? Steker de kanskje lenger? På svakere varme?


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jeg liker å steke kjøttboller i ovnen, da blir de saftige og alltid gjennomstekte. Steker dem en stund, tar ut en og sjekker.


#16

Camomilla sa for siden:

Det var et lurt tips Iset, takk.


#17

Mex sa for siden:

Du steker dem ikke i stekepannen først? Har du dem i langpanne på aluminiumsfolie? Eller på vanlig plate med bakepapir..? Eller?


#18

Dixie Diner sa for siden:

Jeg stekte dem i stekepannen først tidligere, men fant ut at de blir enda bedre om jeg ikke gjør det. Legger dem på bakepapir eller smurt stekeplate eller en ildfast form, og steker dem på ca. 225 grader i tja, en halvtime? Har aldri tatt tiden, ser det litt an. Må selvsagt ikke steke for lenge, så følg med. Jeg glemte et brett i ovnen en gang og de ble små sorte klumper. :knegg:


#19

Lilo sa for siden:

Gode tips:) mine tacoboller er hvertfall langt fra runde. Et triks for å få kjøttdeigen til å holde bedre sammen hvis den smuldrer litt, er å blande et egg i. Tror jeg må ta å prøve meg på hjemmelaget potetmos også:) tydelig at jeg har gått glipp av noe der.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Det er såå lett og smaker så mye bedre. Du bare koker poteter i småbiter (går fortere da, og så er det enklere å mose) til de er helt møre, heller av vannet og har i en god dæsj smør (jeg har vel litt i overkant mye, elsker smør) og moser med en potetmoser (ikke stavmikser, da risikerer du lim) mens du har i litt fløte eller melk til konsistensen er passe. Ha i salt og pepper og evt. gressløk eller annet du liker og vips.

Jeg synes også det er veldig godt med en gulrot eller to i stappa. Isj, skulle virkelig ønske poteter var lavkarbo.


#21

meg_83 sa for siden:

det må jeg prøve! hørtes godt ut


#22

Lilo sa for siden:

Takk alle sammen. Jeg har konvertert til hjemmelaget potetmos istedenfor. Det var jo veldig godt jo!:)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.