TGM sa for siden:
Jeg pleier å stille samme spørsmålet hvert år, men jeg har ennå ikke prøvd det ut...
Er det noen som har prøvd å langkoke risgrøt i ovnen, og som har oppskrift?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
TGM sa for siden:
Jeg pleier å stille samme spørsmålet hvert år, men jeg har ennå ikke prøvd det ut...
Er det noen som har prøvd å langkoke risgrøt i ovnen, og som har oppskrift?
Filifjonka sa for siden:
Jeg prøvde det en gang, etter oppskriften som står på pakken til Geisha Grøtris. Jeg syns ikke grøten ble god i det hele tatt, den ble veldig bløt. Jeg liker når riskornene har mer motstand, og kommer ikke til å prøve denne metoden igjen.
Fluke sa for siden:
Fant dette på NM:
Fluke sa for siden:
Ah! Da skal jeg ikke prøve det.
Vi skal ha hele familien på grøt i morra, og jeg lurte på om jeg skulle gjøre det på denne måten for å slippe å stå over grøtgryta fra tidlig morgen ...
Adrienne sa for siden:
Jeg synes dynegrøt er aller best, men så liker jeg at grøten er skikkelig grøtete, i motsetning til Maximillia.
allium sa for siden:
Jeg har en gryte i ovnen nå.
Det er veldig enkelt. Koker opp melk og gryn (1 l melk, 1,5 dl gryn), koker det godt, setter det i kald ovn. Lar det stå noen timer før jeg koker opp igjen, og setter det inn igjen. Når det er spisetid er det bare å koke noen få minutter, så er grøten ferdig.
Vann i risgrøten er en uting.
TGM sa for siden:
Jeg bruker bare Toro sin grøt, for jeg synes den er best.
Hmm, nå må jeg tenke litt på dette. Tørr jeg å prøve det når jeg ikke kan få kjøpt inn nye grøtposer i morgen?
Jeg er sååå livredd for svidd grøt, for det er det som er største problemet her. :flau:
allium sa for siden:
Det er nettopp det du unngår med denne metoden. Kjelen står relativt lite på platen, og de minuttene klarer du å røre hele tiden.
Toro grøt? Hva er det? Jeg bruker Geisha 45 minutters grøtris, det er det eneste som duger.
Benzo sa for siden:
Dynegrøt som kun står i dyna er skikkelig godt!! Altså, dropp stekeovnen, putt gryta rett i senga. :)
Bokormen sa for siden:
Jeg lager gjerne grøt i stekeovnen. Koker opp, setter kjelen inn i forvarmet ovn (80 grader eller så), og lar den stå ca dobbelt så lenge som koketiden. Koker den så opp igjen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.