malou sa for siden:
Gjerne enkel å lage... Er takknemlig for oppskrifter både på kjøtt- og vegetarpaier. Har prøvd et par fra oppskrifter fra noe ukeblader, men har aldri fått noe dreis på det.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
malou sa for siden:
Gjerne enkel å lage... Er takknemlig for oppskrifter både på kjøtt- og vegetarpaier. Har prøvd et par fra oppskrifter fra noe ukeblader, men har aldri fått noe dreis på det.
trøtt sa for siden:
Bunn:
2dl grovt sammalt mel
2dl hvetemel
2ts bakepulver
50g smør (smuldres i)
1,5dl melk.
blandes, trykk deigen ut i formen.
fyll:
Blomkål
broccoli
gulrot
mais
løk/purre
En boks kylling (samme som skinkeboks, bare kylling) eller skinkeboks
Bacon
Stek dette sammen i panna, fordel utover bunnen.
Rasp ost og legg over.
Bland 2 dl melk og 3 egg sammen med pepper og muskat og hell over paien. Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca 30 min.
Harriet Vane sa for siden:
Du kan sjekke ut denne tråden.
Dixie Diner sa for siden:
Mins middagspai er suveren. Den ligger i denne tråden. foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=66395
Harriet Vane sa for siden:
Mims Middagspai:
ca 3 dl hvetemel
1 dl sammalt hvetemel
en real smørklatt
arbeid sammen deigen, ta den rett i paiformen, og sett formen i frysen mens du setter ovnen på 200, og lager fyllet. Etter 10 min i frysen setter du paien i ovnen og blindsteker i 15 min. Etter tips fra et hefte om Kesam penslet jeg paiskallet med litt eggehvite (skill ett av eggene, før du mikser alt sammen igjen til eggeblandingen). Da holder bunnen seg sprø.
Fyll:
1 pk skogsbacon i biter/evt to kyllingfileter i biter
1 liten rødløk i strimler
1/2 pakke ferske aspargestopper
noen små brokkolitopper
Stekes i panne uten fett
Hadde dette i paiskallet, i tillegg til en liten pakke apetina fetaost med hvitløk og oliven. litt revet ost, 4 sammenvispede egg, litt matfløte, salt og pepper, en neve halve cherrytomater, 20 min i ovnen.
Salat av hjertesalt, tomater, agurk i biter og dressing av litt olivenolje, skall av en revet sitron, sitronsaft, salt og pepper.
Paien kan lages dagen før og lunes mens du lager salat dagen etter.
malou sa for siden:
Supert - tusen takk! Jeg vet jeg høres ut som en komplett idiot, men de forrige paiene mine har blitt "sausete", har det noe å si hvor langt opp i forma fyllet går? Jeg har paiformer i 3 forskjellige størrelser, er det en standardstørrelse dere bruker?
trøtt sa for siden:
Da vil jeg tro du ikke har stekt den lenge nok eller at du har noe med mye væske i fyllet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.