Vi er tre naboer, meg som er norsk, ei som er taiwansk (men utdannet kokk fra fransk kokkeskole), og ei indisk dame. Vi fant ut i vår klokskap at vi skulle ha "kokkekurs" for hverandre, lage mat fra de respektive landene. Vi hadde indisk middag her forleden dag - det ble disket opp den ene lekre retten etter den andre - alt "typisk indisk".
Nå står jeg for tur, og helt ærlig, jeg aner virkelig ikke hva jeg skal lage, som kan falle i smak (og som jeg kan finne ingrediense til her i USA...). Det jeg forbinder med tradisjonell norsk mat er fårikål, kjøttkaker og tilsvarende, og er jo ikke akkurat kanonspennende....
Så pliiis, noen som har noen kjekke oppskrifter på noe som er "typisk norsk", og som kan falle i smak for utenlandske ganer? Og med ingredienser som finnes her i USA (altså utgår pinnekjøtt, lutefisk og fenalår, som jeg gjerne skulle ha servert :D).
Hva med å servere kokt laks, med poteter, hjemmelaget hollandaise, og råkost?
Så finnes det jo mye annet godt også:
*Småsteik
*Ribbe
*Hjemmelagede fiskekaker
*Kakebakst: Kanelboller, verdens beste, lefse, el.l
Hmmm.. ikke lett den der. Hva med en god fiskegrateng? Eller hjemmelagede fiskekaker? Eller en kjøttsuppe med god kraft og godt kjøtt. Baccalao har jeg laget til utlendinger og har alltid falt i smak.. men klippfisk er vel ikke så enkelt å få tak i. Ellers er jeg en potetball elsker, men det er det jo ikke alle som er...
Takk for tips! Skal se om jeg får tak i tørrfisk, så skal jeg lage baccalao. Så tror jeg at jeg lager enten fårikål eller grytelam. Og en kremet fiskesuppe. Da må vel alle bli fornøyd? Eller kanskje risengrynsgrøt? Igjen, takk for tips. Jeg har tatt med meg masse kokebæker, men de er alle italienske, franske og meksikanske osv :rolleyes:. Lenge leve nettet!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.