Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Typisk norsk mat (som utlendinger kan klare å spise ...)

#1

Milfrid sa for siden:

Jeg trenger innspill!

Vi er tre naboer, meg som er norsk, ei som er taiwansk (men utdannet kokk fra fransk kokkeskole), og ei indisk dame. Vi fant ut i vår klokskap at vi skulle ha "kokkekurs" for hverandre, lage mat fra de respektive landene. Vi hadde indisk middag her forleden dag - det ble disket opp den ene lekre retten etter den andre - alt "typisk indisk".

Nå står jeg for tur, og helt ærlig, jeg aner virkelig ikke hva jeg skal lage, som kan falle i smak (og som jeg kan finne ingrediense til her i USA...). Det jeg forbinder med tradisjonell norsk mat er fårikål, kjøttkaker og tilsvarende, og er jo ikke akkurat kanonspennende....

Så pliiis, noen som har noen kjekke oppskrifter på noe som er "typisk norsk", og som kan falle i smak for utenlandske ganer? Og med ingredienser som finnes her i USA (altså utgår pinnekjøtt, lutefisk og fenalår, som jeg gjerne skulle ha servert :D).


#2

Marit K sa for siden:

Hva med å servere kokt laks, med poteter, hjemmelaget hollandaise, og råkost?
Så finnes det jo mye annet godt også:
*Småsteik
*Ribbe
*Hjemmelagede fiskekaker
*Kakebakst: Kanelboller, verdens beste, lefse, el.l


#3

shute sa for siden:

Viltkjøtt av noe slag? Eller enda enklere å oppdrive, noe basert på laks?

Ikke rømmegrøt eller komper. Han stakkars pakistaneren vi hadde på komper var dessuten alt for høflig til ikke å spise opp maten sin.


#4

Amic@ sa for siden:

Hmmm.. ikke lett den der. Hva med en god fiskegrateng? Eller hjemmelagede fiskekaker? Eller en kjøttsuppe med god kraft og godt kjøtt. Baccalao har jeg laget til utlendinger og har alltid falt i smak.. men klippfisk er vel ikke så enkelt å få tak i. Ellers er jeg en potetball elsker, men det er det jo ikke alle som er...


#5

Mjau sa for siden:

Fiskesuppe :)
Kremet kanskje, det er vel ganske norskt.

Alt av sjømat da egentlig.

Eller vilt. De har vel mye hjort og slike ting der borte? Stek med rotgrønnsaker og soppstuing?


#6

Karamell sa for siden:

Det har nettopp ¨gått en tv serie her på tv2 (?) om norsk mat fra ulike norske distrikt. Jeg fulgte ikke med, men mulig oppskriftene ligger på nettet.



#8

Mistral sa for siden:

Dette har jeg erfaring med! Disse rettene pleier å falle i smak hos mine franske og andre internasjonale gjester:

  • viltstek (med einebær i sausen, tyttebærsyltetøy og full pakke)
  • sodd, eller ferskt kjøtt og suppe
  • ribbe med sprø svor (kjøp mye, sist jeg serverte det til et større selskap spiste vi over et halvt kilo hver)
  • hel laks i aluminiumsfolie
  • bacalao
  • stekt klippfisk med kålrabistappe (hvis du finner kålrabi, det er nesten umulig her)
  • sildebord (men da bør man kjenne smaken til gjestene litt)

#9

maggypop sa for siden:

Jeg har gjenoppdaget kjøttkaker med stuet kål. Nam!
Det behøver vel ikke å være uspiselig for andre enn nordmenn, vel?


#10

Benzo sa for siden:

Kålruletter! :glis:


#11

Interference sa for siden:

Kjøttkaker og fårikål hørtes norsk og godt ut i mine ører. :knegg:

Og selvsagt alle de andre forslagene som har kommet i tråden.


#12

Milfrid sa for siden:

Takk for tips! Skal se om jeg får tak i tørrfisk, så skal jeg lage baccalao. Så tror jeg at jeg lager enten fårikål eller grytelam. Og en kremet fiskesuppe. Da må vel alle bli fornøyd? Eller kanskje risengrynsgrøt? Igjen, takk for tips. Jeg har tatt med meg masse kokebæker, men de er alle italienske, franske og meksikanske osv :rolleyes:. Lenge leve nettet!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.