Disse er en ypperlig erstatning for potetgull. Fett ja, men naturlig og uten noen tilsetningsstoffer. Man kan gjerne bruke lettost om man føler for det, jeg har prøvd med vanlig Norvegia, Kavli-ostene (Taffelosten med tomat er dødsgod til dette) og parmesan. Dette BLIR chips altså! Jeg kom over "oppskriften" på lavkarbo.no, og måtte prøve siden alle der inne skrøt sånn. Og dette ble rett og slett KNALLGODT! Prøv selv, det tar 2-3 minutter å lage.
Jeg var skeptisk til den lange nuke-tiden, men det ble helt perfekt, i motsetning til de gangene jeg har brukt ovnen, da blir det ikke i nærheten så bra som nå.
De kan faktisk brukes som tynne knekkebrød også, disse her, eller som nachochips! Prøv dere frem. Skal man bruke dem som knekkebrød, legg evt. to osteskiver oppå hverandre så det blir bittelitt tykkere.
Fremgangsmåte:
Skjær ost i skiver, slik at du får mange passelige, tynne firkanter. Legg dem på en stor tallerken dekket med bakepapir. Krydre med godt krydder om du vil det, det er godt med paprika eller kanskje litt karve på. Sett dem i mikroen og sett timeren på 3 minutter. Ikke få panikk og skru av mikroen før tiden, slik jeg var fristet til å gjøre fordi det boblet så febrilsk inni der. Ta ut tallerkenen og legg chipsene i en skål, server. Knallgodt!
Høres ikke så veldig godt ut, men blir frista til å prøve en gang. Kan man feks bruke pommes frites krydder også(kasta alt krydderet mitt før jeg flytta, så har kun "basic" krydder i hylla for tiden)
Man kan bruke akkurat det man vil. Jeg liker dem godt naturell også. Man må jo like ost for å like dette, men det smaker ikke så ekstremt "ostete heller". Det blir rett og slett som en slags potetgull/knekkebrød. Prøv. :) Jeg er på min andre ladning nå, dette var skikkelig snadder.
Har ost i kjøleskapet, men orker ikke noe snadder eller mat eller noenting akkurat nå. Men kan prøves i morgen kanskje :) Takk for tips, jeg liker ost jeg altså. Hadde dilla på å smelte ost på knekkebrød i mikro før. Å når jeg tenker på det, så tror jeg jaggu jeg skal ha det til frokost i morgen :nikker:
Dette gjorde vi når vi gikk på videregående husker jeg. Vi brukte masse forskjellige oster og krydder på. Var kjempegodt, men litt kvalmende i lengden kanskje.
Men brukte dere ovnen eller mikroen da? For jeg har brukt ovnen tidligere og det ble ikke slik som i mikroen, dette var overraskende. I mikroen kan man nuke dem såpass lenge at de blir knallsprø uten å bli brent. I ovnen måtte jeg ta dem ut når de boblet og la dem avkjøles på rist, de ble ikke så sprø som i mikroen og smakte annerledes.
Ja, men problemet er at det fort blir brent. I mikroen slipper man det, så man får dem supersprø uten at de får antydning til brenthet. Og så kan man sette mikroen på 3 minutter og gjøre noe annet mens de steker, hehe. :D
Prøv høvlede skiver parmesanost med litt Maldonsalt på toppen. :riktig:
Et par minutter i stekeovnen, (har aldri prøvd micro?) og fantastisk snacks som passer utmerket til et glass rødvin!
Mine blir for mye stekt med 3 min på full effekt de altså, da blir de brune og altfor sprø (man skulle ikke tro det gikk, men) - jeg har de på 1.45 - 2 min da blir de bedre, i mine øyne.
:ja: Jeg og ei venninne hang ved kjøkkenbenken deres og gumlet "ostesnacks" til det tøt ut av ørene våre. De var de eneste vi kjente som hadde micro. :knegg:
Hvis mikroen eksploderer fordi du nuker osteskiver tror jeg heller du skal rødprikke Elkjøp eller noen andre, for da er det ikke meg eller osten sin feil, hvertfall. :knegg:
Håhå det er så godt, jeg og mannen satte til livs en stor tallerken på fredag. Ganske mektige saker.
Jahaa! De blir skikkelig sprø! Mine ble aldri så sprø i ovnen, de ble brent lenge før det. De blir faktisk enda bedre med litt havsalt eller maldonsalt på, og litt annet krydder. Jeg har prøvd med både paprika, salt og oregano. Sistnevnte var ikke så veldig godt, men paprika og pepper (ikke samtidig) var nam! Og litt salt på.
Hmm, jeg hadde mine i microen i to og et halvt minutt og det ble steinhardt, så jeg klarte såvidt å skrape løs noen smuler med en skarp kniv. Resten satt så innbrent i tallerkenen at hele skiten måtte kastes. :o
Så rart? Mine er inne i mellom 2,5 og 3 minutter og de blir helt perfekte. Prøv med halvannet minutt kanskje? Er det en gammel mikro?
Forresten, du må ha dem på bakepapir! Ellers vil de jo uansett henge fast i tallerkenen. :knegg: Jeg har dem liggende på løst bakepapir i mikroen, bare skjærer det til.
De blir rett og slett bare inntørket ost på tallerkenen da. :flau: Og fantes ikke sprø i det hele tatt. Selv den enkleste oppskrift må jeg huske og lese veldig nøye. Oppå og under bakepapiret er visst vesentlig forskjellig. :o Av en eller annen grunn så tenkte jeg bare på baconet jeg pleier og putte i mikroen med tørkepapir oppå.
Det går jo ikke ann å bli lei av vanlig potetgull? :dåne: Nå er det jo så mange gode smaker på de forskjellige. De nye til Sørlandschips er jo bare vidunderlige. :nam: Bare synd de er så dyre for så lite.
Sørlandschips er snadder ja og det finnes mye annet bra også, så absolutt. Har nok med at jeg er periode-potetgulliker. Av og til er det nesten daglig inntak og så blir jeg lei en periode hvor jeg holder meg unna :humre:
Det som er så greit med mikro er at de blir sprø med EN gang og kan omtrent spises rett fra bakepapiret. I ovnen må de først ligge til tørk etter å ha kommet ut, og selv da synes jeg ikke de blir sprø nok, ikke slik som i mikroen.
Høres knallgodt ut! Jeg leste et sted at parmesan også kunne nukes slik som annen ost, så det går sikkert fint i mikroen også. Og man blir METT av dette, så det er grenser for hvor mye man kan forspise seg, i motsetning til med vanlig chips. :)
Ja parmesan er veldig kraftig på smak (men åårh så godt). Svigerfar er i Italia nå og besøker slekten sin, og har lovet å ta med seg masse, maaasse parmesan (og parmaskinke, Provolone-ost og Mortadella-pølse) hjem til oss. Han kommer neste lørdag. Gjett om jeg skal gå amok i italienske fristelser. :sikle:
Vi bor ikke langt fra Idsøe, men jeg pleier å gå på Haaland kjøtt. :hjerter:
Har ikke prøvd Mortadellaen til noen av dem, men den italienske er god ja. Jeg er ikke så begeistret for "servelat-greier" (som jeg synes Mortadella kan minne litt om) men akkurat den vi kjøper i Italia er snadder altså. Mannen er helt vill og avhengig av den, så sist vi var der kjøpte vi med oss 7-8 hele pølser. :knegg:
Parmaskinken, håhåhåhå, den er good. Og billig. Mortadellaen også, koster jo ingenting der nede. Parmesanen også, kjøper med oss i fleng når vi er der. Bruker endel parmesan her i huset ja. Pleier å ha ganske mye i fryseren. Har du smakt glitterchicks parmesankylling? Den er helt fantastisk. Jeg bruker mye mer parmesan enn i oppskriften hennes da, hehe.
Ungene her også, eldste kaller det "bestefar-ost" (siden vi spiser så mye av det hos svigers, og det alltid er svigerfar som står og rasper osten ved bordet). :D Hun spiser seg ihjel på oliven, fetaost, marinerte hvitløksbåter og parmesan når vi er her, hehe.
Du MÅ prøve den parmesankyllingen, helt fantastisk. Stek dem på rist i ovnen, ikke på stekebrett, da blir de så skvapsete. Blir best på rist (med brett under, for de drypper). Og snu dem et par ganger underveis, og sett gjerne grillen på helt i slutten.
Må ha det flere ganger i uka nå når svigerfar kommer hjem igjen med all osten. :knegg:
Taffel-ost og Kavli sin ost med diverse tilsetninger er også suverene til dette. De trenger ikke så lang tid i mikroen, og blir helt anerledes i konsistensen. Enda mer som kjeks/knekkebrød. Jeg har til nå testet taffelost med vårløk og Kavli med jalapeno. Sistnevnte var sterk! Førstnevnte er en favoritt hos barna. :jupp:
Nå husket jeg på å kjøpe jalapeno-osten, synes den er veldig god. Men HEKKAN så sterk den ble som chips! Det skikkelig brenner i munnen. Den var god, men litt for sterk for meg altså. Dette må være noe for de som elsker veldig sterk mat. Den er ikke så sterk til vanlig, den ble mye sterkere som chips. Vet ikke hvorfor.
I see... :knegg:
Nå har jeg prøvd og det funket.
Men jeg tror jeg må ha en god del krydder på før jeg syns det blir godt og ikke bare kvalmende. :knegg:
IKKE prøv Ridderost til dette. :kvalm: Hele huset stinker fis, jeg har alle vinduene åpne nå, men lukta sitter i. Og de smakte ingenting annet enn salt, veldig mye salt.
Lagde det i går og ungene likte det kjempegodt. Jeg er så forkjøla at jeg ikke kjente noe smak selv, men kosistensen var fin og jeg var sulten så da gikk det glatt ned.
Nei, skulle jeg det altså? :sparke: :knegg: Typisk meg. Jeg bare la skivene på bakepapir som de var, og stinket ut hele huset. Det varte i sikkert 20 minutter, selv om vinduene stod på vidt gap. Vræl!
Det er det gule skallet som lager lukten. :knegg: Og hvis det var den ridderen jeg hadde med så var den uvasket, ergo enda mer lukt, særlig ved varmebehandling. :humre:
Ta en skål med vann og et par sitronskiver (eller eddik, men jeg liker best sitron), plasser i micro, micre en god stund, det skal dampe godt, men ikke koke tørt. Ta ut skål, tørk ut av micro og den skal være desinfisert og være uten lukt.